01 / 05 / 2024

serbest bölgelere tahsis edilen Hazine taşınmazları

serbest bölgelere tahsis edilen Hazine taşınmazları

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, 1 Kasım 2021 tarihi itibarıyla mülkiyeti Hazineye ait olup serbest bölgelere tahsis edilen taşınmazlara ilişkin soru önergesi verdi. 

Ekonomist Özgür Demirtaş'tan dolar serbest bırakılsın çağırısı!

Ekonomist Özgür Demirtaş euro ve dolar kurunun peş peşe rekor kırmasının ardından doların  27 TL'de euronun ise 30 TL'de yatay kalmasına değinerek ''döviz serbest bırakılsın'' çağrısında bulundu. 

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer'den ağızları açık bırakan dolar yorumu! Doları önce serbest bırakıyor sonra...

Dolar/TL kuru bugün 23 TL il rekor kırdı. Dolardaki güçlü yükseliş devam ederken ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den ağızları açık bırakan dolar yorumu geldi. Doları önce serbest bırakıyor sonra...

Serbest bölgeler, 2022’de 11,4 milyar dolarlık ihracata imza attı!

Serbest bölgelerin ekonomiye katkısı günden güne artarken, geçen yıl serbest bölgelerin yaptığı ihracat toplam 11,4 milyar dolara ulaştı.

Serbest bölgelere tahsis edilen Hazine taşınmazları meclis gündeminde!

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, 1 Kasım 2021 tarihi itibarıyla mülkiyeti Hazineye ait olup serbest bölgelere tahsis edilen taşınmazlara ilişkin soru önergesi verdi. 

Altınsoy İnşaat Taahhüt Proje Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Endüstri Ve Tic.Serbest Bölge Şb. açıldı!

Altınsoy İnşaat Taahhüt Proje Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Endüstri Ve Tic.Serbest Bölge Şb. bugün Tuzla'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Turgut Altınsoy ve Ertuğrul Altınsoy ortaklığında açıldı.

Eskişehir'e endüstri serbest bölgesi kurulması mecliste!

Eskişehir'e endüstri serbest bölgesi kurulması ve organize sanayi bölgelerinde yönetim kalitesini artırmaya yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Thodex'in finans uzmanının serbest bırakılması için yapılan itiraz reddedildi!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Thodex'in finans uzmanı R.A.'nın serbest bırakılması için gerçekleştirilen itiraz reddedildi.

Thodex soruşturmasında yakalanan Rana Azap adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı!

Devam eden Thodex soruşturması kapsamında yakalanan Rana Azap adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı...

Thodex soruşturmasında 6 kişinin serbest kalmasına yönelik itiraz reddedildi!

Kripto para borsası Thodex soruşturması dahilinde 6 şüphelinin serbest bırakılmasına yönelik itiraz reddedildi.

Thodex soruşturmasında 6 şüphelinin serbest bırakılmasına itiraz!

400 bin kişinin mağduriyetine neden olan kripto para borsası Thodex'e yönelik yapılan soruşturmasında 6 kişinin serbest bırakılmasına itiraz edildi. 

Thodex soruşturmasında gözaltına alınan 62 kişi serbest bırakıldı! 

400 bin kişinin mağduriyetine neden olan kripto para borsası Thodex'e yönelik yapılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 62 kişi serbest bırakıldı. 

Hangi bölgelerde konut fiyatları dudak uçuklatıyor?

Pandemide yazlık bölgelere talep artınca fiyatlar da yüzde 100’e yakın artmıştı. Sahil bölgelerinde yerel talebin yanı sıra konut alımı ile vatandaşlık hakkı kazanmak isteyen yabancılar da ağırlık kazanıyor. Gurbetçiler de kesin dönüş için sahil kentlerini tercih ediyor.

Ndk Metal Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.İstanbul Endüstri Ve Ticaret Serbest Bölge Şubesi açıldı!

Ndk Metal Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.İstanbul Endüstri Ve Ticaret Serbest Bölge Şubesi bugün Tuzla'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Melih Cevdet Yıldırım tarafından açıldı.

serbest bölgelere tahsis edilen Hazine taşınmazları Haberi

serbest bölgelere tahsis edilen Hazine taşınmazları

1 Kasım 2021 tarihi itibarıyla mülkiyeti Hazineye ait olup serbest bölgelere tahsis edilen taşınmazlar TBMM gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, sorularının Ticaret Bakanı Mehmet Muş tarafından yanıtlanmasını talep etti. Serter, "Aşağıdaki sorularımın T.C. Ticaret Bakanı Mehmet Muş tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim" diye konuştu. Serter, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Bakanlığınıza ait 2020 yılı Sayıştay denetim raporuna bakıldığında, Bakanlığınıza paylaşılan bulgulardan bir tanesi "Serbest bölgelerde tahsisli kullanılan hazine taşınmazlarının varlık hesaplarında izlenmemesi" olmuştur. Ayrıca, 5 ayrı serbest bölge içinde yer alan kimi taşınmazların rayiç bedel güncellemelerinin 2017'den bu yana yapılmadığı da kayıtlarda yer almıştır."

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter'in soruları: 

- 01.11.2021 tarihi itibariyle mülkiyedi Hazineye ait ait olup...