11 / 05 / 2024

şerefiye bedeli hesaplaması

şerefiye bedeli hesaplaması

Aynı çatı altında bulunan ve aynı özelliklere sahip dairelerin fiyatları aynı olmuyor. Bu fiyat farkı, şerefiye bedeli olarak karşımıza çıkıyor. Şerefiye bedeli nedir? İşte yanıtı ve hesaplama detayları...

5 soruda Yapı Kayıt Belgesi bedeli hesaplaması ve ödemesi!

31 Aralık 2017 tarihinden önce ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılmış kırsal ve kentsel alanlardaki tüm yapıları kapsayan imar barışında başvuru devam ediyor. Peki imar barışında bedel nasıl hesaplanıyor? Ödemeler nasıl yapılıyor? İşte yanıtı...

TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi kura çekilişi nerede?

Ev fiyatlarının 106 bin 390 TL'den başladığı TOKİ Van Merkez projesinde peşinat bedeli 10 bin 639 liradan başlıyor. Peki TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi kura çekilişi nerede?

Şerefiye değer düşüklüğü nedir?

Anagayrimenkulde dairelerin fiyatlarının birbirinden farklı olmasının en belirgin faktörü ise ''şerefiye bedeli'' olarak karşımıza çıkıyor. Peki, şerefiye değer düşüklüğü nedir?

Şerefiye farkını neler etkiler?

Şerefiye bedeli ayni proje çatısı altında bulunan gayrimenkullerin değer farklılığı olarak biliniyor. Aynı projede olsa da dairelerin değeri aynı olmuyor bunun sebebi ise şerefiye bedeli. Peki, şerefiye farkını neler etkiler?

Şerefiye bedelinin ne zaman ödenmesi gerekir?

Şerefiye bedeli, dairelerin birbirinden farklı olan manzara, cephe, kat durumu, bahçe durumu, açıklık, kat irtifası, gün ışığı gibi özelliklerden dolayı fiyatlarının farklı olmasına deniyor. Peki, şerefiye bedelinin ne zaman ödenmesi gerekir?

Şerefiye bedeline itiraz edilebilir mi?

Anagayrimenkulde dairelerin fiyatlarının birbirinden farklı olmasının en belirgin faktörü ise ''şerefiye bedeli'' olarak karşımıza çıkıyor. Peki, şerefiye bedeline itiraz edilebilir mi?

Şerefiye bedeli tespiti nasıl olur?

Toplu konut ve site yapılarında şerefiye farkına rastlanıyor. 1.katta yer alan daire ile 10.katta bulunan daire arasındaki fiyat farkı şerefiye bedeli olarak tanımlanıyor. Peki, şerefiye bedeli tespiti nasıl olur?

Şerefiye bedeli nasıl hesaplanır 2015?

Bodrum katta bulunan bir daire ile binanın en üst katındaki daire değerleri tabii ki aynı değil. Bu anlamda şerefiye ön plana çıkıyor. Peki, şerefiye bedeli nasıl hesaplanır 2015?

Şerefiye nasıl belirlenir?

Şerefiye , taşınmaz malın aynı olup dairelerin manzara, güneş, açıklık, kat irtifası,cephe gibi özelliklerinden dolayı fiyatlarının farklı olmasına deniyor. Peki, şerefiye nasıl belirlenir?Şerefiye bedeli nasıl tespit ediliyor?

Kira bedeli nasıl hesaplanır?

Kira sözleşmesi ile kiraya veren taşınmazı kiracıya bırakıyor. Kiracı da kira bedelini ödemeyi üstleniyor. Peki söz konusu kira bedeli nasıl hesaplanır? İşte kira bedelinin tespiti esasları...

İnşaat maliyet bedeli nedir?

İnşaat maliyet bedeli, binanın dıştan dışa yüz ölçümü ile metrekare normal inşaat maliyet bedelinin çarpılması halinde bulunuyor. Peki 2015 yılı inşaat maliyet bedeli nedir? Ne kadardır? İşte inşaat metrekare maliyet bedelleri...

Doğalgaz güvence bedeli ne zaman iade edilir?

Doğalgaz güvence bedeli, doğalgaz dağıtım şirketi olan İGDAŞ alacaklarını garantiye almak için talep edilen bir bedel olarak karşımıza çıkıyor. Peki, doğalgaz güvence bedeli ne zaman iade edilir?

Doğalgaz güvence bedeli nedir?

Doğalgaz güvence bedeli, doğalgaz dağıtım şirketi olan İGDAŞ alacaklarını garantiye almak için talep ediyor. Peki, Doğalgaz güvence bedeli nedir, ne kadardır? Doğalgaz güvence bedeli nasıl ödenir?

şerefiye bedeli hesaplaması Haberi

şerefiye bedeli hesaplaması

Şerefiye bedeli nedir?

Tek bir çatı altında bulunan oda sayısı; alan genişliği gibi aynı özelliklere sahip dairelerin fiyatlarının birbirinden farklı olması, şerefiye bedelinden kaynaklanıyor. Buna göre şerefiye bedeli nedir, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Şerefiye bedeli..

Şerefiye bedeli, birden fazla aynı tip dairelerin bulunduğu binalarda manzara, güneş, açıklık, kat irtifası, gün ışığı gibi özelliklerin farkından dolayı meydana gelen daire fiyat farkına deniyor. Şerefiye fiyat bedeli, söz konusu şerefiye kriterlerinin tespit edilmesi halinde hesaplanıyor. Örneğin, bir binada şerefiye kriteri manzara olurken, bir başka binada ise ulaşım cephe ve yön ağırlıklı olabiliyor. 


Şerefiye bedeli hesaplamaları..

Şerefiye bedeli hesaplamaları için konut adedi, toplu konutun parsellerinin toplamı, toplu konutun yapılacağı bölgenin enlemi ve rakım değeri, toplu konut alanının toplam parsel adedi, maliyet farkı gibi verilerin toplanması gerekiyor.


Ayrıca parsel adı, parsel...