04 / 05 / 2024

şerefiye fiyatları 2015

şerefiye fiyatları 2015

Tek bit çatı altında yer alan ve aynı tip özelliklere sahip dairelerin fiyatları aynı olmuyor bu değer farkına neden olan hesaba şerefiye deniyor. Peki, şerefiye hesabı nedir nasıl yapılır?

Avro Bölgesi'nde konut fiyatları yükseldi!

Avrupa İstatistik Ofisinin (Eurostat) bugün yayımladığı verilere göre, konut fiyatları 2015'in dördüncü çeyreğinde, önceki yılın aynı dönemine kıyasla Avro Bölgesi’nde yüzde 2,9 ve Avrupa Birliği’nde (AB) yüzde 3,8 yükseldi.

Konut fiyatları 2015'te yüzde 20 arttı!

Sektör temsilcilerine göre, 2015 yılında satış fiyatı yüzde 20 artan konut, yatırımcısına en çok kar sağlayan yatırım araçlarından oldu. Baygan: "Adana, Türkiye'nin en büyük 7 şehri arasında yüzde 29,31 ile satış fiyatını en çok artıran şehir oldu" dedi.

Çanakkale’de konut fiyatları arttı!

Çanakkale’de satılık konut fiyatları 2015 Ekim ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 2,99 yükseldi. Ortalama kira bedeli de 689 TL oldu. İşte kampanyalar!

Kayseri’de emlak fiyatları yükselişte!

Kayseri’de satılık konut fiyatları 2015 Ekim ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 1,88 artarak ortalama 187 bin 203 lira oldu.

Sivas'ta arsa sorunu konut fiyatlarını artırıyor!

Sivas'ta gayrimenkullerin fiyatları 2015 yılında büyük oranda artış gösterdi. Sivas Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği Başkanı Kerim Çayır, fiyatların yükselişiyle ilgili özel açıklamalarda bulundu.

Emlak vergisi fiyatları 2015!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mal sahipleri her sene belediyeye emlak vergisi ödüyor. Vergi için ödenecek bedel, taşınmazın türüne ve kayıtlı değerine göre hesaplanıyor. Peki, emlak vergisi fiyatları 2015 ne kadar?

Çevre temizlik vergisi fiyatları 2015!

Çevre temizlik vergisi, mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödeniyor. Arsa ve araziler için çevre temizlik vergisi ödenmiyor. Peki, çevre temizlik vergisi fiyatları 2015 ne kadar?

Bahçeşehir Soyak Konforia fiyatları 2015!

Soyak Konforia Residence'de 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daireler sunuluyor. Soyak Yapı imzası ile yükselen proje Kanal İstanbul'a yakın bir bölgede bulunuyor. İşte Bahçeşehir Soyak Konforia fiyatları 2015...

Demir fiyatları Ağustos 2015 son durum!

Gayrimenkul satışları belli bir ivmede sürüyor ancak döviz kurundaki artışın bir süre daha devam etmesi maliyetlere de yansıması bekleniyor. 2015'e artışla giren demir fiyatlarındaki artış sürecek mi? İşte demir fiyatları Ağustos 2015 son durum...

Çimento fiyatları Ağustos 2015!

Çimento sektöründe fiyatlar bir yıl içinde yüzde 40 oranında arttı. Çimentodaki bu artış, inşaat maliyetlerine de yansıdı. İşte Çimento fiyatları Ağustos 2015 ve çimento türleri...

Beton fiyatları Ağustos 2015!

Genellikle "beton" denince portland çimentolu beton akla gelir. Beton; çakıl, kum gibi "agrega" denilen maddelerin bir bağlayıcı madde ve su ile birleştirilmesinden meydana gelen inşaat yapıtaşıdır. İşte Beton fiyatları Ağustos 2015...

Deprem sigortası fiyatları 2015!

DASK, Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları karşılıyor. Peki, deprem sigortası fiyatları 2015 ne kadar?

Beton fiyatları Temmuz 2015!

Genellikle "beton" denince portland çimentolu beton akla gelir. Beton; çakıl, kum gibi "agrega" denilen maddelerin bir bağlayıcı madde ve su ile birleştirilmesinden meydana gelen inşaat yapıtaşıdır. Beton fiyatları Temmuz 2015...

şerefiye fiyatları 2015 Haberi

şerefiye fiyatları 2015

Şerefiye hesabı nedir nasıl yapılır?

İşyerleri ve dairelerin değer farkı için kullanılan şerefiye bedelini etkileyen faktörler arasında, manzara, güneş, açıklık, kat irtifası, gün ışığı gibi özellikler yer alıyor.


Şerefiye hesabı, tek bit çatı altında yer alan ve aynı tip özelliklere sahip dairelerin fiyatları da aynı olmuyor. Bu fiyat farkı, şerefiye hesabı ile ortaya çıkıyor. Bir diğer deyişle, şerefiye hesabı bazı kıstasların meydana getirdiği fiyat farkı olarak tanımlanıyor.


Örneğin, bir apartmanda yer alan üst kattaki iki daireden biri manzarayı görüyor; diğeri görmüyorsa şerefiye payı olarak manzara unsuru ele alınıyor ve bu unsurun karşılığı olan bedel belirlenerek daire fiyatına ekleniyor. Peki, şerefiye hesabı nasıl yapılır?


Şerefiye bedeli ''Sistem  Satım Programı'' ile hesaplanıyor. Sistem sayım programı hesaplaması için binanın bilgilerinin doğru ve eksiksiz olarak girilmiş olması...