29 / 04 / 2024

şerefiye tespiti 2015

şerefiye tespiti 2015

Tek çatı altında yer alıp özellikleri aynı olan dairelerin fiyatlarının farklı olmasına şerefiye adı veriliyor.Peki,şerefiyenin tespiti nasıl yapılır?Şerefiye tespitinin kriterleri nelerdir?

2015 yılı itibarıyla mükellef olacakların emlak vergi değerlerinin tespiti!

Emlak vergisi mükellefiyeti 2015 yılında başlayan kimseler ne kadar emlak vergisi ödüyor? 2015 yılı itibarıyla mükellef olacakların emlak vergi değerlerinin tespiti nasıl yapılıyor? İşte yanıtı..

Tapu harcı eksik beyan cezası ne kadar 2015?

Tapu işlemlerinde gayrimenkulün gerçek alım bedelinin beyan edilmesi harcın bu tutar üzerinden hesaplanması gerekiyor. Tapuda yapılan yanlış beyanın tespiti halinde eksik beyan cezası ödeniyor. Tapu harcı eksik beyan cezası ne kadar 2015?

Kentsel dönüşüm kira yardımı ikamet tespiti nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm kira yardımlarına yapılacak başvurular 2015 yılı Kira Yardımı Uygulamaları Kılavuzuna göre değerlendiriliyor. Buna göre yardım için ikamet şartı aranıyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı ikamet tespiti nasıl yapılır?

Kira bedeli nasıl belirlenir 2015!

Türk hukukunda, kira bedelinin belirlenmesi konusu tarafların serbest iradelerine bırakılıyor. Peki, Kira bedeli nasıl belirlenir 2015! İşte, kira bedelinin tespiti...

Safi değer artışının tespiti 2015!

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde değer artış kazancı vergisi ödeniyor. Değer artış kazancında vergilendirilecek kazanca "safi değer artışı" deniliyor. Peki, safi değer artışının tespiti 2015 nasıl yapılır?

Şerefiye bedeli tespiti nasıl olur?

Toplu konut ve site yapılarında şerefiye farkına rastlanıyor. 1.katta yer alan daire ile 10.katta bulunan daire arasındaki fiyat farkı şerefiye bedeli olarak tanımlanıyor. Peki, şerefiye bedeli tespiti nasıl olur?

Şerefiye bedeli nasıl hesaplanır 2015?

Bodrum katta bulunan bir daire ile binanın en üst katındaki daire değerleri tabii ki aynı değil. Bu anlamda şerefiye ön plana çıkıyor. Peki, şerefiye bedeli nasıl hesaplanır 2015?

Şerefiyenin tespiti nasıl yapılır?

Tek çatı altında yer alıp özellikleri aynı olan dairelerin fiyatlarının farklı olmasına şerefiye adı veriliyor.Peki,şerefiyenin tespiti nasıl yapılır?Şerefiye tespitinin kriterleri nelerdir?

Tapu harcı eksik beyan cezası 2015!

Kimi zaman taraflar daha az tapu harcı ödemek için gayrimenkulün değerini olduğundan daha az beyan edebiliyor. Bu durumun tespiti durumunda taraflara ceza kesiliyor. Peki, tapu harcı eksik beyan cezası 2015 ne kadar?

Arazi yer tespiti hizmet bedeli 2015!

Bir arazinin yerini veya sınırlarını öğrenmek için arsanın bulunduğu yerdeki kadastro müdürlüğüne başvuruda bulunulabiliyor. Arsanın tam yerini öğrenildiği bu hizmetin bedeli nedir? Arazi yer tespiti hizmet bedeli 2015 ne kadar?

Riskli yapıların tespiti hizmetleri fiyatları 2015!

2015 yılında uygulanacak riskli yapıların tespiti hizmetleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü 2015 yılı birim fiyat listesinde yer alıyor. İşte riskli yapıların tespiti hizmetleri fiyatları 2015...

Kentsel dönüşüm başvuru formu 2015!

Kentsel dönüşümden yararlanmak isteyen kimselerin Bakanlıkça yetki verilmiş firmalara risk tespiti yaptırmaları için bir form ile başvurmaları gerekiyor. Peki, kentsel dönüşüm başvuru formu 2015 nasıl doldurulur?

Kooperatiflerde şerefiye tespiti!

Kooperatiflerde şerefiye bedeli ana gayrimenkulün yapım aşamasında inşaatların eşit olmayan şartlarda yapılması gayrimenkul inşaatlarında hak geçmemesi için ödeniyor. Peki, kooperatiflerde şerefiye tespiti nasıl yapılır?

şerefiye tespiti 2015 Haberi

şerefiye tespiti 2015

Şerefiyenin tespiti nasıl yapılır?

Şerefiye tek çatı altında yer alan konutların satış fiyatlarının  birbirinden farklı olmasının nedeni olarak karşımıza çıkıyor. Buradan da anlaşılacağı gibi Şerefiye, manzara, yön ve cephe farkı gibi değişikliklerden meydana gelen değer farkını ifade ediyor. 


Dairelerin değerlerinin farklı olmasına neden olan şerefiye kriterlerini şu şekilde sırayabiliriz:

-Cephe,

-Yön,

-Ulaşım

-Kat durumu,

-Bahçe durumu,

-Açıklık,

-Kat irtifası,

-Gün ışığı,

-Daire metrekaresi gibi.


Şerefiye bedelinin hesabı için ise ilk olarak bazı veriler toplanıyor.Parsel adı, parsel metrekare alanı ve parsellerde bulunan toplam blok adedi gibi parsele ilişkin bilgilerin kaydının tutulması gerekiyor ve parselden sonra bloklara ait bilgilerin kaydının tutulması gerekiyor. Bloğun bulunduğu parsel, blok adı, blokta bulunan toplam daire sayısı, arsa sahibine ait daire adedi, blokta yer alan her kattaki daire adedi,  blok ulaşım mesafesi metre olarak baz alınmalı, blok rakımı,...