05 / 11 / 2024

şerefiye tespiti nasıl yapılır

şerefiye tespiti nasıl yapılır

Toplu konut ve site yapılarında şerefiye farkına rastlanıyor. 1.katta yer alan daire ile 10.katta bulunan daire arasındaki fiyat farkı şerefiye bedeli olarak tanımlanıyor. Peki, şerefiye bedeli tespiti nasıl olur?

Kira tespit davası ne zaman açılır? Kira bedeli nasıl belirlenir? Ünlü avukat ev sahiplerini uyardı! 

Kira bedelinin tespiti davasını hem kiralayan hem de kiracı açabilir. Peki kira tespit davası ne zaman açılır? Kira bedeli nasıl belirlenir? Ünlü avukat Tarık Çakmak ev sahiplerini uyardı. İşte ayrıntılar...

Riskli yapı nedir? Riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

Deprem kuşağında bulunan Türkiye için riskli yapı denetimi son derece önemlidir. Riskli yapının tespit edilmesi ve gereken önlemlerin alınması durumunda deprem felaketi en az zararla atlatılabilir. Peki riskli yapı nedir ve nasıl tespit edilir? Riskli yapı ile ilgili tüm detaylar...

Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir? Tapu kaydının düzeltilmesi davası hangi durumlarda açılır?

Tapu yeri tespiti, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün kendi internet sitesi ile sorgulama seçeneklerinden adres girilip, direk arsa ya da arazinin olduğu konuma gidip, sorgulama da yapabilirsiniz. Peki “Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir?” İşte detaylar!

Ücretsiz hasar tespiti nasıl yapılır? 4 bin 500 TL kira yardımı nasıl alınır? Başvuru şartları nedir

Kahramanmaraş depreminin ardından, İBB ücretsiz olarak riskli bina tespiti yapmaya başladı. KİPTAŞ vesilesi ile depreme dayanıklı  binalar inşa ediyor. Diğer yandan ev başına 4 bin 500 TL kira desteği yapılıyor. Peki Ücretsiz hasar tespiti nasıl yapılır?  4 bin 500 TL kira desteği nasıl alınır? başv

Binanız sağlam mı? Risk tespiti nasıl yapılıyor? A'dan Z'ye risk tespiti...

Yaşanılan büyük felaketten sonra yüz binlerce kişi binasının ne kadar güvenli olduğunu öğrenmek istiyor. Peki bunun içi  hangi tespit yöntemi seçilmeli? Binanız sağlam mı? Risk tespiti nasıl yapılıyor? A'dan Z'ye risk tespiti...

Riskli yapı tespiti nasıl yapılır? Riskli yapı süreci nasıl işliyor?

Riskli yapı; yıkılma ve ağır hasar görme riski taşıdığı incelendikten sonra teknik verilere dayanılarak tespit edilen ve ekonomik ömrünü tamamlamış olan yapılar olarak ifade ediliyor. Peki, Riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

Riskli yapı tespiti nasıl yapılır? Riskli yapı tespiti için nereye başvurulur?

Yıkılma ya da ağır hasar görme ihtimali olan binalara riskli yapı deniyor. Yetkili kuruluşlar tarafından inceleme işlemi yapıldıktan sonra binanın riskli yapı olup olmadığı belirleniyor. Peki, riskli yapı tespiti nasıl yapılır? Riskli yapı tespiti için nereye başvurulur? İşte tüm merak edilenler...

Kentsel dönüşümde değer tespiti nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde maliklerin merak ettiği konular arasında taşınmazın değerinin tespiti yer alıyor. Peki, kentsel dönüşümde değer tespiti nasıl yapılır?

Riskli yapı süreci nasıl sürdürülecek?

Riskli yapılarla ilgili süreç, "tespit başvurusu", "risk tespiti", "riskli yapıların yıktırılması" ve "yıkım sonrası uygulama" olmak üzere, 4 ana aşamadan meydana geliyor.  Peki bu işlemler nasıl yürütülüyor?

10 adımda riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

Vatandaş riskli yapı tespiti yapabilir mi? Riskli olarak tespit edilen yapılar için itirazda bulunulabilir mi? Riskli yapı süreci nasıl ilerliyor? İşte 10 adımda riskli yapı tespiti...

Riskli yapı tespiti lisans belgesi 2018'de nasıl alınacak?

Riskli yapı tespiti işlemleri Bakanlıkça lisanslandırılan kurum ve kuruluşlar tarafından yapılabiliyor. Lisans almak için hangi şartlar gerekiyor? Riskli yapı tespiti lisans belgesi 2018'de nasıl alınacak?

Kira artışının tespiti davası nasıl açılır?

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi ya da kiracı kira artışının tespiti için dava açabiliyor. Peki, kira artışının tespiti davası nasıl açılır?

Arazi sınır tespiti nasıl yapılır?

Arazi alım satım işlemleri sırasında, merak edilen hususların başında gösterilen arazi ile tapuda yazan arazinin aynı olup olmadığı geliyor. Peki, satış için arazi sınır tespiti nasıl yapılır?

şerefiye tespiti nasıl yapılır Haberi

şerefiye tespiti nasıl yapılır

Şerefiye bedeli tespiti nasıl olur?

Aynı çatı altında bulunan, aynı özelliklere sahip fakat manzara ve cephe farkından dolayı daire fiyatının artmasına ve yükselmesine şerefiye deniyor.Daha çok toplu konut ve site yapılarında şerefiye farkına rastlanır. 1.katta yer alan daire ile 10.katta bulunan daire arasındaki fiyat farkıdır.


Şerefiye bedeli hesaplanırken, Manzara, Güneş, Açıklık, Kat irtifası, Gün ışığı, Daire metrekaresi gibi özellikler göz önünde tutuluyor.


Daha çok toplu konut ve site yapılarında şerefiye farkına rastlanıyor. 1.katta yer alan daire ile 10.katta bulunan daire arasındaki fiyat farkı şerefiye bedeli olarak tanımlanıyor. Peki, şerefiye tespiti nasıl olur?


Şerefiye bedelinin hesaplanabilmesi için  konut adedi, toplu konutun parsellerinin toplamı, toplu konutun yapılacağı bölgenin enlemi ve rakım değeri, toplu konut alanının toplam parsel adedi, maliyet farkı gibi bazı verilerin toplanması gerekiyor.


Parsel...