01 / 05 / 2024

sergi binası

sergi binası

1938 yılında İstanbul Belediyesi, Maçka'daki İtalyan Sefarethane binasını sergi binası yapmak üzere satın alacakmış. İnşası tamamlanmamış bir vaziyette bulunan binanın kıymeti 150 bin lira olarak tahmin edilmiş.

Bitlis Tatvan Fuar Sergi ve Kongre Merkezi binası açılıyor!

Tatvan Belediyesi tarafından inşa edilen Fuar Sergi ve Kongre Merkezi binası vatandaşların hizmetine açılıyor.

Kepez Dokuma Fabrika binası güçlendiriliyor!

Kepez Belediyesi, bilim merkezi, tekstil müzesi ve çok amaçlı sergi salonu haline getireceği Dokuma Fabrika binasında güçlendirme çalışması başlattı.

Mersin Kent Konseyi yeni hizmet binasına kavuştu!

Mersin Kent Konseyi’nin Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’ndaki yeni çalışma binasının açılış töreni gerçekleştirildi, Yeni hizmet binasının açılışına, Mersin Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer de katıldı...

1948 yılında Spor ve Sergi Sarayı'nın inşası hazırlıkları ilerliyor!

1948 yılında Harbiye'de inşa edilecek, eski ismiyle, Spor ve Sergi Sarayı'nın inşası hazırlıkları ilerliyormuş. İnşa edilecek bina yaz mevsiminde sergi binası olarak, diğer mevsimlerde ise spor binası olarak kullanılacakmış.

1946 yılında Harbiye imar edilecek!

1946 yılında Belediye, Harbiye semti için hazırlanan imar planını tatbik edecekmiş. Harbiye binasının da yıktırılması gündeme gelse de bu işten vazgeçilmiş. Bölgede bir açık hava tiyatrosu, sergi binası ve bir otel yapılacakmış.

1938 yılında İtalyan Sefarethanesi satın alınacak!

1938 yılında İstanbul Belediyesi, Maçka'daki İtalyan Sefarethane binasını sergi binası yapmak üzere satın alacakmış. İnşası tamamlanmamış bir vaziyette bulunan binanın kıymeti 150 bin lira olarak tahmin edilmiş.

1939 yılında Taksim Kışlası yıktırılarak meydan yeniden düzenlenecekmiş!

1939 yılında Taksim Kışlası ya da Halil Paşa Topçu Kışlası Maliye'ye aitmiş ve belediyeye devredilmiş. Belediye meydanda bulunan bu kışlayı yıktırarak yerine şehir tiyatrosu, sergi binası gibi binalar inşa edecekmiş.

1931 yılında Çırağan Sarayı!

13 Kasım 1931 tarihli Akşam Gazetesi'nin haberine göre İstanbul'da sergi binası kullanmak için Çırağan Sarayı düşünülmüş. Sarayın tamiri ve sergiye tesis masrafını karşılamak içinde bir fikir üretilmiş

İstanbul Resim ve Heykel Müzesi'nin yeni binasındaki ilk sergi bugün açılıyor!

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesine bağlı olan İstanbul Resim ve Heykel Müzesi'nin Karaköy'deki yeni binasında ilk geçici sergi bugün açılıyor. Tasarımı mimar Emre Arolat tarafından gerçekleştirildi.

Antrepo 5’teki müze binasının inşaatı 1.5 yıl sürecek!

Antrepo 5’teki müze binasının inşaatı 1.5 yıl sürecek. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’ne bağlı olan İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’nin Karaköy’deki yeni binasında ilk geçici sergi bugün açılıyor.

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık binası yenileniyor!

Yaklaşık 50 yıldır düzenlediği birçok sergi ve etkinlikle kültür sanata hizmet eden, Beyoğlu'nun kültür tarihinde önemli bir yere sahip olan Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık binası yenileniyor...

Yapı Kredi Kültür Sanat'ın Beyoğlu binası yenilenme sürecine giriyor!

1964'ten bu yana hiç aralıksız kültür sanata hizmet veren Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık'ın Beyoğlu'ndaki binası yenilenme sürecine giriyor. Birçok sergi ve etkinliği ev sahipliği yapan bina 19 Ağustos'ta boşaltılacak...

Ankara Ticaret Odası Kongre ve Sergi Sarayı kiraya verilecek!

Ankara Ticaret Odası Kongre ve Sergi Sarayı'nın 80 bin metrekare kullanım alanına sahip binası ihale usulü ile kiraya veriliyor...

sergi binası Haberi

sergi binası



Daimi Sergi


Maçka'daki eski sefarethane satın alınacak


    İstanbul'da daimi bir sergi binası inşa edilmek için yapılan tetkikler müspet şekilde neticelenmiştir. Daimi sergi yeri olarak biri Surp Agop, diğeri Maçka'daki satılık eski bir sefarethane binası olmak üzere iki yer münasip görülmüş ve bunlardan birini seçmek hususunda uzun müddet tetkikat yapılmıştır. 

    Nihayet Maçka'daki satılık eski sefarethane binası daimi sergi yeri olmaya elverişli görülmüş ve satın alınması kararlaştırılmıştır. Binanın kıymeti 150.000 lira tahmin ediliyor. Binanın satın alınması için alakadarlarıyla temasa girişilmiştir. 

    İktisat Vekaleti daimi sergi yeri için şimdilik 50.000 lira tahsis etmiştir. Maliye Vekaleti de yardımda bulunacaktır. 

 ...