03 / 05 / 2024

Serkan Gülmez konutta KDV indirimi

Serkan Gülmez konutta KDV indirimi

Networks Grup Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Gülmez, KDV indirimini değerlendirdi. Konutta yeni KDV düzenlemesi neler getirecek? KDV de beklenti neydi? İşte Serkan Gülmez'in açıklaması...

Kiralar bu şekilde düşer: 1 yıldan sonra ev sahibi kontratı feshedebilmeli!

Geçtiğimiz günlerde açıklanan resmi rakamlara göre konutta fiyat artış hızı yavaşladı. Peki konutta fiyatlar neden düşmüyor? Prof. Dr. Ali İhsan Göker, X sosyal medya hesabından çözüm önerisini açıkladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Gayrimenkul mü, mevduat faizi mi?

Coldwell Banker Akademi Gayrimenkul Danışmanı Serkan Gök, Emlak Sektörü hakkında önemli açıklamalar yaptı. Serkan Gök açıklamasında sektördeki yükselişin en büyük nedeninin enflasyon olduğunu dile getirerek, en iyi yatırım aracının gayrimenkul olduğunu kaydetti.

Eslina Yapı Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eslina Yapı Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 10 milyon TL sermaye bedeli ile Mehmet Zeki Gülmez tarafından kuruldu.

Osmanoğulları İzolasyon Seramik İnşaat Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Osmanoğulları İzolasyon Seramik İnşaat Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ersin Gülmez tarafından kuruldu.

Qc İnşaat Proje Mümessillik Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Qc İnşaat Proje Mümessillik Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mahmut Erdemoğlu, Levent Uluçeçen, Uğur Tevfik Doğan, Gökay Erdemoğlu, Kemal Gülmez, Ahmet Yaşar ve Şenol Küni ortaklığında kuruldu.

Konutta işler iyi gitmiyor! Satışlar 2022'nin Şubat ayına göre yüzde 18 azaldı!

Ekonomimcom köşe yazarı Alaattin Aktaş, bugünkü köşesinde konut sektörünü kaleme aldı. Konutta işler iyi gitmiyor! Satışlar 2022'nin Şubat ayına göre yüzde 18 azaldı!

Gülmez’den kentsel dönüşüm yapacak müteahhitlere çok önemli uyarı!

Gülsan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gülmez, kentsel dönüşümün önündeki en büyük engellerden birinin de varis davaları olduğunu hatırlatarak, müteahhitlere çok önemli bir uyarıda bulundu.

Konutta rayiç bedel sorunu için uzman görüşü sistemi önerisi geldi! Sistem nasıl çalışmalı? 

Konutta rayiç bedel sorunu nasıl çözülecek? Sektör temsilcileri her alım-satıma ekspertiz raporu yerine, uzman görüşü sistemi önerisinde bulundu. Sistem nasıl çalışmalı?  İşte ayrıntılar...

Güntürk Gayrimenkul Geliştirme Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güntürk Gayrimenkul Geliştirme Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Serkan Günar ve Yiğit Türkkan ortaklığında kuruldu.

Gülmez Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gülmez Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 200 bin TL sermaye bedeli ile Ekrem Gülmez tarafından kuruldu.

Tapuda 5 milyon TL'lik ev 1 millyon TL gösteriliyor! Konutta rayiç oyununa yeni emlak vergisi önerisi!

Gayrimenkul piyasasında uzun senelerdir süren en temel sorunlardan biri de tapuda rayiç oyunu oldu. Konut alıp satarken, daha az tapu harcı ödemek amacıyla evin değerini düşük gösterenlerin sayısı son dönemde daha da yükseldi. İşte ayrıntılar...

Qtower Gayrimenkul Yönetim Ve Enerji Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Qtower Gayrimenkul Yönetim Ve Enerji Ticaret Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de Mahmut Erdemoğlu, Levent Uluçeçen, Gökay Erdemoğlu, Volkan Yıldız ve Kemal Gülmez ortaklığında kuruldu.

Ahlateri İnşaat Taahhüt Tedarik Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ahlateri İnşaat Taahhüt Tedarik Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da Fatih Gülmez tarafından kuruldu.

Serkan Gülmez konutta KDV indirimi Haberi

Serkan Gülmez konutta KDV indirimi

Networks Grup Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Gülmez, KDV indirimini değerlendirdi. 

Konutta yeni KDV düzenlemesi neler getirecek? KDV de beklenti neydi? İşte Serkan Gülmez'in açıklaması...


Konutlarda 01.01.2013 tarihinden sonra  üç farklı KDV oranı uygulaması söz konusu olmuştu,  fakat her konut bu kapsamda değerlendirilemiyordu düzenleme ile aranan bazı şartlar vardı, belirlenen bu şartların tamamını taşıyan net alanı 150 metrekareye kadar olan konutlar vergi değerine göre %1, % 8 veya %18 oranında KDV’ye tabi oluyorlardı.

Söz konusu konutların bu düzenleme kapsamında yer alabilmesi için Büyükşehir belediye sınırları içerisinde, 01.01.2013 tarihinden sonra inşaat ruhsatı alınmış, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkında kanun kapsamında rezerv yapı alanı ve riskli alan olarak belirlenen yerler ile riskli yapıların bulunduğu yerler arasında olmaması ve inşaatı lüks veya birinci sınıf olarak...