06 / 05 / 2024

Şeyh Cemil Nardalı Konağı müzeye çevriliyor

Şeyh Cemil Nardalı Konağı müzeye çevriliyor

Adana'da, milli mücadele yıllarında karargah olarak kullanılan, kenti ziyaretinde Atatürk'ün misafir edildiği Şeyh Cemil Nardalı Konağı, 4 yıl önce restorasyonu tamamlanmasına rağmen müze hizmeti vereceği günü bekliyor.

Cemil Tugay'dan İzmir'e kentsel dönüşüm müjdesi!

Başkan seçilmesiyle beraber üstlendikleri sorumluluklara dikkat çeken ve hedeflerine değinen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir'de hızlı bir kentsel dönüşüm çalışması yapacaklarını söyledi.

Cemil Tugay'dan konut müjdesi: Kiracıları da ev sahibi yapacağız!

Ege Mahallesi'nde sahur yapan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir adayı Dr. Cemil Tugay son dönemlerde gündemden düşmeyen konut krizine değinerek, kiracıları ev sahibi yapacaklarını söyledi.

Türkiye’nin en zenginlerinden biri olan Şaban Cemil Kazancı kimdir? Şaban Cemil Kazancı nerelidir?

Şaban Cemil Kazancı kimdir? Şaban Cemil Kazancı hangi mesleği yapıyor? Şaban Cemil Kazancı nereden mezundur? İşte detaylar!

Dr. Cemil Ragıp Ertem kimdir?

Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Cemil Ragıp Ertem kimdir? Dr. Cemil Ragıp Ertem daha önce nerelerde görev almıştır? İşte ayrıntılar...

Cemil Müjdat Altay Kimdir?

ATP Ticari Bilgisayar Ağı ve Elektrik Güç Kaynakları Üretim Pazarlama ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Cemil Müjdat Altay kimdir? Cemil Müjdat Altay daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? 

Cemil Kazancı kimdir? Ne iş yapar Nereli?

Aksa jeneratör İcra Kurulu üyesi Cemil Kazancı kimdir? Cemil Kazancı daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Cemil Kazancı Ne iş yapar? Cemil Kazanc  Nereli?  İşte Cemil Kazancı`nın hayatına dair merak edilenler.

Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde 28 konut inşa edilecek!

Ürdün Dışişleri Bakanlığı, Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde 28 konut inşa edilmesini öngören anlaşmanın yapıldığını dile getirdi. 

Cemil Karaaslan Mimarlık Mühendislik İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Cemil Karaaslan Mimarlık Mühendislik İnşaat Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Cemil Karaaslan tarafından kuruldu.

Cemil İpekçi, Bodrum'daki 4 katlı villasını 250 yıllık kaktüs için aldı!

Modacı Cemil İpekçi’nin, Bodrum’un içindeki 4 katlı evi yıllardır görenleri şaşırtıyor. İpekçi, Osmanlı mimarisine uygun yaptırdığı villayı, avlusundaki 250 yıllık dev kaktüs sebebiyle satın aldığını belirtti...

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nin yurt inşaatı durdu mu?

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ile yeni devlet hastanesi arasındaki arazide  inşaatına başlanan yurt yapımının durduğu iddia edildi.

Mimar Cem Cemil Öztürk vefat etti! 

Bir süredir kanser tedavisi gören mimar, kültür insanı, siyasetçi kimlikleriyle tanınan, Sözcü yazarlarından Saygı Öztürk'ün de yeğeni olan Cem Cemil Öztürk hayatını kaybetti...

Karşıyaka’da stat krizi! Belediye Başkanı Cemil Tugay’dan tepkilere yanıt!

İzmir Karşıyaka'da yapımı bir türlü tamamlanamayan stadyum ile ilgili Karşıyaka yönetiminin sert bir dille tepki everdiği Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, bir açıklama yaptı.

Tokat Şeyh Meknun Türbesi millet kıraathanesine dönüştürüldü!

Tokat Belediyesi tarafından Şeyh Meknun Türbesi, millet kıraathanesine dönüştürüldü. Açıklama, belediyenin resmi sayfasından yapıldı.

Şeyh Cemil Nardalı Konağı müzeye çevriliyor Haberi

Şeyh Cemil Nardalı Konağı müzeye çevriliyor

Milli mücadele yıllarında askeri karargah olarak kullanılan, kenti ziyaretinde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün misafir edildiği konak, müzeye dönüştürülmek üzere yaklaşık 4 yıl önce restore edilmesine rağmen hizmete açılamadı.


Çukurova yöresinde Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasında yararlılık gösteren Şeyh Cemil Nardalı'nın Akkapı Mahallesi'ndeki konağı, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürlüğünce 1993'te koruma altına alındı.


Osmanlı mimarisi özelliği taşıyan ve defineciler tarafından zaman zaman tahrip edilen konak, Nardalı'nın torunu Can Gülez'in girişimi sonucu 5 yıl önce "Şeyh Cemil Nardalı Kurtuluş Savaşı Müzesi" olarak kullanılması şartıyla Adana Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi.


Restorasyonuna 2 Temmuz 2010'da başlanan cumbalı tarihi bina, arka bahçesindeki hamam ve Kurtuluş Savaşı'nda cephanelik olarak kullanılan ahşap yapı dışında, Kurtuluş Savaşı Müzesi için hazır hale getirildi.


Tarihi konak, 4 yıl önce restore edilmesine rağmen müze...