19 / 05 / 2024

Seyhan Havalimanı uçuş maniasındaki binalar

Seyhan Havalimanı uçuş maniasındaki binalar

DHMİ yetkililerinin şikayeti üzerine Seyhan Belediyesi tarafından mühürlenen yeni Emniyet Binası'nın 6 katının yıkım kararından sonra yüzlerce binanın yıkım kararı olduğu ortaya çıktı.

İstanbul Havalimanı günlük 1511 uçuşla Avrupa'nın lideri oldu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı'nın, 21-27 Ağustos haftasında, günlük ortalama 1511 uçuşla Avrupa'nın lideri olduğunu açıkladı.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Kurban Bayramı yoğunluğu başladı!

Okulların yaz tatiline girmesi ve 9 günlük bayram tatili nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bayram yoğunluğu başladı. İSG CEO’su Berk Albayrak, bayram yoğunluğuna karşı gerekli önlemlerin alındığını belirterek sürecin aynı zamanda yapay zeka ile de takip edildiğini ifade etti.

İstanbul Havalimanı günlük 1419 uçuşla Avrupa'nın zirvesinde!

İstanbul Havalimanı, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği günlük ortalama 1419 uçuşla Avrupa'daki en yoğun havalimanı oldu.

Hatay Havalimanı’nda son dakika gelişmesi! Hasarlar onarıldı, havalimanı uçuşa hazır!

Deprem felaketleri sonucunda önemli ölçüde hasar gören Hatay Havalimanı pistindeki onarım çalışmaları tamamlandı. Hatay Havalimanı’nın öncelikli olarak 2 kilometrelik bölümünün uçuşa hazır hale getirildiği bildirildi.

Hatay Havalimanı’nın açılışında geri sayım başladı! Hatay Havalimanı uçuşlara ne zaman açılıyor?

Hafta başında peş peşe yaşanan depremlerden ağır hasarlar alarak uçuşlara kapatılan Hatay Havalimanı’nda onarım çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. İGA’dan yapılan yazılı açıklamalarda, bu çalışmalarda sona gelindiği belirtildi.

İkinci el araç fiyatına uçak satılıyor! Sadece 400 bin Lira... Üstelik Türkiye'de...

11 yıl önce Van’da meydana gelen depremde Gürcistan'dan yardım malzemesi getiren uçaktan haber var. Arızalandığı için Erzurum Havalimanı'nda kalan uçak, ihale yöntemiyle satılacak. Dev uçak için istenen bedel 400 bin lira olarak açıklandı.

Havalimanında tek bir gofretin fiyatı dudak uçuklattı!

İddialara göre İstanbul Havalima'nın bir adet gofretin 56 TL'den satılması, duyanları büyük şaşkınlığa uğrattı.

Uçak bileti fiyatlarına görülmemiş zam! İşte 15 Mayıs fiyat listesi

Son dönemde akaryakıta gelen zamlar ulaşımda ciddi fiyat artışlarına neden oldu. Otobüs ve uçak biletlerine yüksek oranda zam geldi. Rize Artvin havalimanı açılışıyla uçak biletlerindeki artışlar yeniden gündeme geldi. İşte 15 Mayıs fiyat listesi...

Rize-Artvin Havalimanı açılış tarihi belli oldu! İlk Erdoğan ve Aliyev'in uçakları iniş yapacak

Rize-Artvin Havalimanı yapım döneminde 56 farklı sektöre doğrudan veya dolaylı olarak fayda sağladı. Rize-Artvin Havalimanı'nın açılış tarihi 14 Mayıs 2022 olarak açıklandı. Rize-Artvin Havalimanı'na ilk inişi Erdoğan ve Aliyev'in uçakları yapacak.

Bayram öncesi uçak biletleri de zamlandı! Türk Hava Yolları, AnadoluJet ve Pegasus! İşte 17 Nisan 2022 fiyat listesi...

Bayram yaklaşırken uçak bileti fiyatları pes dedirtti! Peki, Sabiha Gökçen Havalimanı ve İstanbul Havalimanı'nda en ucuz uçak bileti fiyatları ne kadar? Türk Hava Yolları, Anadolu Jet ve Pegasus... İşte 17 Nisan 2022 fiyat listesi...

Rize-Artvin Havalimanı'nda ilk test uçuşu gerçekleştirildi!

Açılışı merakla beklenen Rize-Artvin Havalimanı'nda, ilk test uçuşu gerçekleştirildi. İşte Rize-Artvin Havalimanı ile ilgili merak edilen detaylar...

Tokat Havalimanı kapılarını uçuşlara açtı! İşte Tokat Havalimanı'nın özellikleri ve maliyeti

2017 yılında pist ve altyapı sorunları kapsamında, uçuş güvenliği gerekçesiyle hava trafiğine kapatılan Tokat Havalimanı, yenilenen pisti, modern sistemlerle donatılmış terminal binası ve kulesiyle bugün hizmete açıldı.

Türk inşaat işçileri özel uçakla Malta'ya çalışmaya gitti!

Malta'da Sis Enerji Üretim AŞ ve System İnşaat adına yol ve alt yapı, otel, konut, çarşı inşaatı ile yüzme havuzu projesinde çalışacak Türk işçiler, İstanbul Havalimanı'ndan uğurlandı

Seyhan Havalimanı uçuş maniasındaki binalar Haberi

Seyhan Havalimanı uçuş maniasındaki binalar

Mania kriterlerine uymadığı gerekçesi ile DHMİ yetkililerinin şikayeti üzerine Seyhan Belediyesi tarafından mühürlenen yeni Emniyet Binası'nın 6 katının yıkım kararının buzdağının su üstündeki kısmı olduğu su altında ise yüzlerce binanın yıkım kararı olduğu ortaya çıktı. Aktif, pasif ve nokta mania alanı şeklinde ayrılan mania alanı ile sadece Seyhan İlçesi sınırlarında kalan 600 binanın mania kriterlerine uymadığı ortaya çıkarken, 282 binanın ise kesinlikle yıkımı gündeme geldi. Bunu duyan çok sayıda müteahhidin uykularını kaçırdığı, endişe içerisinde olduğu iddia edildi. 


ATIŞ'TAMAM'DEDİ BÜYÜK'YIKIN'DEDİ

 Emniyet binasının mania kriterlerine uymadığını 8 defa Seyhan Belediyesi'ne ve dönemin Valisi İlhan Atış'a bildirdiğini ifade eden yüklenici firma Halil Avcı Şirketler Gurubu, hatırlanacağı üzere binanın yapımı ile ilgili olarak, her defasında sorun olmadığına dair yanıt almıştı. O dönemin Valisi Atış mania...