29 / 04 / 2024

siber korsanlar

siber korsanlar

Siber korsanlar, şimdide akıllı binaları hedef aldı.FBI tarafından yayımlanan rapora göre, çok ciddi bir güvenlik açığı bulan ve bir akıllı bina yazılımına ''sızmayı başaran'' siber korsanlar, Endüstriyel Kontrol Yönetimi'nde bir anlamda ''cirit attı''.

Milli Eğitim Bakanlığı müfredat değişikliği yaptı! Son dakika: Siber ve akran zorbalığı müfredata alındı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaokullarda seçmeli dersler kapsamına alınan "okul temelli sosyal sorumluluk çalışmaları" alanında siber zorbalık ve akran zorbalığı ile  mücadele etmeyi öğrencilere anlatacağını açıkladı. Yeni müfredat, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının onayından geçti. İşte ayrı

Siber Life Ayvalık konutları 2023 fiyat listesi!

Siber Yapı imzasıyla inşa edilen Siberlife konut projesinde satışlar devam ediyor. Peki, Siber Life Ayvalık konut fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Siber saldırıların yeni kod adı: Sponsor! Medya, sağlık, teknoloji ve otomotiv şirketleri tehdit altında!

Dijitalleşmenin yaygınlaşmasıyla siber saldırılar da her geçen gün artıyor. Şimdi de ‘sponsor’ adı verilen yeni bir saldırı çeşidi türedi. Hem bireylerin hem kurumların siber saldırılara karşı dikkatli olması konusunda uzmanlar uyarıyor.

Siber Life 2. etap satışta! Yeni proje!

Siber Yapı tarafından Ayvalık ve Dikili'nin tam arasında yükselen toplam 3 etaptan oluşan Siber Life projesinin 2. etabı satışa çıktı.

Online oyun oynarken dolandırıcıların tuzağına düşmeyin! Siber suçlular oyun tutkunlarına hangi tuzakları hazırlıyor?

Dijital dünyanın eğlenceli alanlarından biri olan çevrim içi oyunlar aynı zamanda büyük bir ekonomi de oluşturuyor. Siber suçlular da bu dünyada gelir elde etmek için tuzaklar kurup farklı dolandırıcılık yöntemleri kullanıyorlar.

Kargodan paket beklerken dolandırılmayın! Kullanılan dolandırıcılık yöntemleri için hemen bakın!

Kaspersky uzmanları Türkiye, Orta Doğu ve Afrika'daki kurye hizmetlerinde kullanılan yeni bir dolandırıcılık dalgasını tespit etti. Siber suçlular kurye şirketlerini sıklıkla kullanan müşterileri hedef alıyor.

Veliler ve öğrenciler dikkat! Okullarda telefon yasaklanıyor!

UNESCO, öğrenmeyi iyileştirmek ve çocukları siber zorbalıktan korumaya yardımcı olmak amacıyla okullarda telefon yasağı getirilmesi önerisinde bulundu. İşte detaylar...

2012'den bu yana Merkezi borsalardan yaklaşık 11 milyar dolar çalındı!

Blokzinciri güvenliği şirketi SlowMist tarafından sürdürülen bir araştırma, merkezi kripto para borsalarının 2012 yılından bu yana siber suçlulara 11 milyar dolar çaldırdığını bildirdi.

Mustafa Murat Şeker kimdir? Mustafa Şeker kaç yaşında, nereli?

Mustafa Murat Şeker, Türk savunma sanayii sektöründe önemli bir isim olarak öne çıkıyor. Elektronik Harp ve Radar, MEBS, Siber Güvenlik ve Bilişim, AR-GE alanlarında uzmanlaşmış olan  Murat Şeker kimdir? Mustafa Şeker kaç yaşında, nereli? İşte ayrıntılar...

Türkiye mobil finans dolandırıcılığına en eğilimli 3 bölge arasında!

Rusya merkezli siber güvenlik firması Kaspersky, mobil finans uygulamalarına ilişkin siber tehditlerin sürdüğünü aktardı. Kaspersky; Orta Doğu, Türkiye ve Afrika (META) bölgesinin dolandırıcılığa eğilimli ilk 3 bölge olduğunu ifade etti.

Yaz tatiliniz zehir olmasın! Tatile çıkacaklar dijital güvenliğe dikkat!

Bilişim uzmanları tatile çıkacakları siber saldırılara karşı uyarıyor. Uzmanlar, kimlik hırsızlığı saldırılarına maruz kalmamak için özellikle bilgisayar, telefon ve tablet gibi akıllı cihazları kullanırken dikkat edilmesi gereken kuralları açıkladı.

Siberlife projesi nerede? 

Siber yapı imzası taşıyan Siberlife projesinin tüm detayları belli oldu. Peki, toplam 3 etaptan oluşan proje nerede konumlanıyor? İşte projeye ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Rüya gibi iş vaatlerine kanmayın, tuzak olabilir!

Bilişim uzmanları, beyaz yakalıları yeni bir kimlik avı dolandırıcılığına karşı uyardı. Linkedin’de iş arayanların dikkatli olması gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, siber suçluların global markaların İK yöneticisi kılığına girerek kullanıcıların kişisel bilgilerini çaldığını belirtiyor.

siber korsanlar Haberi

siber korsanlar


AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, bir ya da birkaç sunucu tarafından genellikle tek noktadan yönetilen, kişileri tanıyabilen, yangın, güvenlik, kamera, kartlı geçiş, ışık ayarlama ve buna benzer birçok modülü barındıran akıllı binalar, siber korsanların ilgisini çekiyor.


FBI tarafından yayımlanan rapora göre, çok ciddi bir güvenlik açığı bulan ve bir akıllı bina yazılımına ''sızmayı başaran'' siber korsanlar, Endüstriyel Kontrol Yönetimi'nde bir anlamda ''cirit attı''. Korsanlar, bu güvenlik açığından yararlanarak binanın iç ısı ve havalandırma sistemini...