29 / 04 / 2024

Sıcaksu Tabakhaneler kentsel dönüşüm ne zaman başlıyor

Sıcaksu Tabakhaneler kentsel dönüşüm ne zaman başlıyor

Sıcaksu Tabakhaneler Bölgesi'nde dönüşümün sağlanması amacıyla geçtiğimiz dönem yoğun çaba harcayan Büyükşehir Belediyesi, konut, rezidansve ticaret alanı gibi birçok farklı proje ile hak sahiplerinin karşısına çıktı...

Beykoz Tokatköy Kentsel Dönüşüm Projesi'nin yüzde 70'i tamamlandı! İşte 776  konutluk dev projede son durum!

Beykoz’un ilk kentsel dönüşüm projesi olan Beykoz Tokatköy Kentsel Dönüşüm Projesi'nin yapımı yüzde 70’e yaklaştı. İşte söz konusu kentsel dönüşüm projesi ile ilgili son dakika detayları...

İstanbul'da kentsel dönüşüme yoğun talep: Bakanlık kentsel dönüşüm bilgilendirme araçlarının sayısını artırıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, "Yüzyılın Dönüşümü İstanbul" projesi ve "Yarısı Bizden" isimli kentsel dönüşüm kampanyasında İstanbullu vatandaşların bilgilendirmesi için 39 araç daha eklendiğini duyurdu. İşte ayrıntılar...

İzmir'deki 4 kentsel dönüşüm projesiyle 5 bin 560 yeni konut geliyor!

Çalışmalarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Örnekköy kentsel dönüşüm alanında kasım ayında tapuların dağıtıldığı söyleyerek, 4 kentsel dönüşüm projesiyle 5 bin 560 yeni konut inşa edildiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz kentsel dönüşüm için rantsal dönüşüm diyenlere seslendi! İnsanımızın canıyla oynuyorlar!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kentsel dönüşüm için 'rantsal dönüşüm' diyen kesimlere seslenerek 'insanımızın canıyla oynuyorlar' açıklaması yaptı. 

Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nde kentsel dönüşüm nöbeti: Rezerv alan ilan edilmişti, tahliye için 29 gün süre verildi!

Üsküdar Çengelköy’de bulunan 29 Mayıs Sitesi'nde kentsel dönüşüm nöbeti başladı. Evlerini tahliye etmek için 29 gün süre tanınan site sakinleri, Bakanlığa çağrıda bulunarak rezerv alan kararının iptal edilmesini talep etti. İşte ayrıntılar...

Ferdi Zeyrek, 'Kentsel dönüşümde rantın oluşmasına kesinlikle karşıyız'!

CHP Manisa İl Başkanı Ferdi Zeyrek, Manisa'daki kentsel dönüşüm projesine ilişkin konuştu. Zeyrek, kentsel dönüşüme karşı olmadıklarını, Türkiye genelinde güzel örnekler olduğunu söyledi. Ancak 'Kentsel dönüşümde rantın oluşmasına kesinlikle karşıyız diye de belirtti.

KONUTDER Başkan Yardımcısı Kabadayı'dan kentsel dönüşümün hızlanması için altın değerinde öneriler!

KONUTDER Başkan Yardımcısı ve Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, kentsel dönüşüme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kentsel dönüşümün metrekareye sıkıştığını söyleyen Kabadayı, “Uzlaşma oranı yüze 51 seviyesine çekilirse kentsel dönüşüm hızlanır” şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşüme nasıl başvuru yapılır?

Kentsel dönüşüm, artık kullanılamayacak halde olan yapıların yeniden yapılandırılması sürecidir. Bu süreçte kentsel dönüşüm başvurusu yapılmalıdır. İlgili bakanlıklar, inceleme ve değerlendirme yaparak kentsel dönüşüme başlar. Peki kentsel dönüşüme nasıl başvuru yapılır?

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm ne zaman tamamlanacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, son zamanlarda sık sık Fikirtepe kentsel dönüşüm projesiyle ilgili olarak, "Orada 15 bin bağımsız bölümü içeren 2024 yılına kadar inşallah tamamlayacağımız bir projeyi yürütüyoruz." dedi.

Süleyman Soylu'dan kentsel dönüşüm çağrısı!

80 ilin afet risk azaltma planlarının tamamlandığını söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kentsel dönüşüm konusunda çağrıda bulundu. 

Mersin Akdeniz'de yerinde kentsel dönüşüm çalışmaları başladı! 

Mersin'in Akdeniz ilçesinde bölge sakinleri tarafından uzun süredir beklenen kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Bölge sakinleri çalışmalardan çok memnun. 

Bursa Sıcaksu Bölgesi kentsel dönüşüm ihalesi yapıldı!

Bursa Sıcaksu Bölgesi'nde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için ihale yapıldı. 

İstanbul Süleymaniye'de kentsel dönüşüm ne zaman başlayacak? 

İstanbul'un önemli semtlerinden biri olan Süleymaniye Mahallesi'nde 2018 yılında Katarlılar tarafından kentsel dönüşüm başlayacaktı. Fakat o günden bu yana çalışmalar için henüz bir adım atılmadı. 

Sıcaksu Tabakhaneler kentsel dönüşüm ne zaman başlıyor Haberi

Sıcaksu Tabakhaneler kentsel dönüşüm ne zaman başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşümün sağlanamadığı Sıcaksu Tabakhaneler bölgesini termal sağlık merkezi yapmak için harekete geçti. Amaç, bölgede Avrupa'daki gibi termal tesisler inşa edip iç ve dış turizme hizmet vermek Bursa'nın en değerli alanında olmasına rağmen bir çöküntü bölgesi olarak kalan Sıcaksu Tabakhaneler bölgesinde dönüşümün sağlanması amacıyla bugüne kadar denediği farklı projelerde sonuca ulaşamayan Büyükşehir Belediyesi, açık ve kapalı tesisleriyle bölgeyi termal sağlık merkezi haline getirecek yeni bir projeyle dönüşümde ilk adımı attı. 


Bursa'da 2007 yılında kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Sıcaksu Tabakhaneler Bölgesi'nde dönüşümün sağlanması amacıyla geçtiğimiz dönem yoğun çaba harcayan Büyükşehir Belediyesi, konut, rezidansve ticaret alanı gibi birçok farklı proje ile hak sahiplerinin karşısına çıktı. Büyükşehir Belediyesi, bu çalışmalardan bir sonuç alınmaması üzerine, yeni bir projeyle sonuca gitmeyi...