21 / 05 / 2024

side anıtsal mezarlar

side anıtsal mezarlar

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Side Antik Kent AA Bazilikası restorasyon çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Restorasyon çalışması kapsamında Büyük Kilise, Küçük Kilise ve Anıtsal mezarların restore edildiği bildirildi...

Muğla'nın Barış Köyü'nde kaçak inşaat gerginliği! 

Muğla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 'Birinci Grup Anıtsal Yapı' olarak tescillenen Fethiye'nin Kayaköy Mahallesi'nde, kaçak inşaat yapılması çevre halkının tepkilerine neden oldu. 

Anıtsal Restorasyon Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Anıtsal Restorasyon Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 250 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Sav tarafından kuruldu.

Erzurum Millet Bahçesi tarihi Üç Kümbetler'i cazibe merkezi haline getirecek!

Erzurum Millet Bahçesi "Üç Kümbetler" olarak anılan anıt mezarların bulunduğu bölgede hayata geçirilecek. Millet Bahçesi Üç Kümbetler'i cazibe merkezi haline getirecek…

Romalılar 1800 yıl önce depreme karşı mimari teknikler kullanmış!

Pamukkale'de bulunan Hierapolis Antik Kenti'nde yapılan çalışmalarda yeni sonuçlar ortaya çıktı. Kutsal alanındaki anıtsal çeşmede bazı mimari teknikler kullandığı belli oldu. Mühendislerin depreme karşı koruma amacıyla geliştirdiği açıklandı.

Beşiktaş'taki Musevi yetimhanesi özel okul olacak! 

Beşitaş'ta bulunan anıtsal yapı niteliğinde tescilli Musevi Yetimhanesi'nin özel okul olması için hazırlan plan değişikliğini koruma kurulu onay verdi. 

Sur'daki tarihi yapılar tahrip edildi!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaşanan çatışmalar sırasında anıtsal değerde bulunan ve tescillenen birçok yapı yıkıldı. 

Side'deki Anıtsal Çeşme restore edilecek!

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Side Antik Kenti'ndeki Anıtsal Çeşme'de restorasyon ve konservasyon çalışmaları yeniden başlatılacak.

Beşikaş Ihlamur Parkı'nda sular durulmuyor!

BEŞİKTAŞ’ta kültür varlığı olarak tescil edilen III. Selim ve II. Mahmut’a ait üç adet nişan taşının ve anıtsal nitelikte ağaçların bulunduğu Ihlamur Parkı’nın imara açılmasının ardından mahalleli ile belediye arasında yaşanan tartışma yeni bir boyut kazandı.

Timsah Arena'da montaj çalışmaları başlıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa’ya kazandırılan en büyük anıtsal yapı olan yeni stadyumda, kamuoyunun merakla beklediği ‘timsah kafası’ içi üretimler başladı.

Ihlamur Parkı’ndaki konut projesi protesto edildi!

Kültür varlığı olarak tescil edilen III. Selim ve II. Mahmut’a ait üç adet nişan taşının ve anıtsal nitelikte ağaçların bulunduğu Ihlamur Parkı’na yapılacak 5 katlı 30 daire projesine tepki çığ gibi.

65 ülkenin başkonsolosu Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü inceledi!

İBB Başkanı Topbaş: "Yavuz Sultan Selim Köprüsü anıtsal bir nitelik taşıyor. Bu köprü insanları ve kıtaları buluşturduğu gibi aynı zamanda yapısal ve teknik özelliği bakımından da bir mühendislik harikası" dedi.

Queen Central Park Bomonti'den 'Highlife' konseptli yaşam önerisi!

Tago Architects tarafından tasarlanan Queen Central Park, İstanbul'un şehir merkezinde, anıtsal formu ile bölgeye yeni bir kimlik getirerek şehrin odağı haline gelecek bir yaşam önerisi sunuyor.

Timsah Arena açılış için gün sayıyor!

Temeli Haziran 2011'de atılan, 400 bin metrekare proje, 190 bin metrekarelik de inşaat alanıyla Bursa'nın en büyük anıtsal yapılarından biri olma özelliği taşıyan stadın açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak.

side anıtsal mezarlar Haberi

side anıtsal mezarlar


Manavgat ilçesindeki Side Antik Kent AA Bazilikası restorasyon çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Proje dahilinde Büyük Kilise, Küçük Kilise ve Anıtsal mezarların restorasyon çalışmalarını yaptıklarını belirten Grup Sayın Mimarlık Mühendislik Restorasyon Limited Şirketi yetkilisi Arkeolog Nedim Badur, şöyle konuştu: "Bu bölgede 2013 Nisan ayında restorasyon başladı. Kültür Bakanlığı'nın amacı, Side'deki tarihi alanların turizme kazandırılması. Burası daha önce bir harabe durumundaydı. Elimizden geldiğince tarihi ve kültürel değerleri koruyarak ülkemize kazandırmak istiyoruz. En geç iki ay içerisinde tüm işlemler bitecek. Daha sonra Bakanlığın isteğine göre daha sonraki aşamaları devam edecektir."


Alanda temizlik çalışmaları yaptıklarını belirten Badur, şunları söyledi: "Burası çok ciddi bir şekilde ot, bitki ve toprak yığınları altındaydı. Temizlik çalışmalarından sonra yıkama yaptık. Duvarlardaki eksik bölümleri projelendirerek tamamlamaya çalıştık. Önce derzler sonra eksik...