23 / 07 / 2024

side Mahalle Olmasın

side Mahalle Olmasın

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Oktay Ekinci'nin Side Mahalle Olmasın Platformu'ndan gelen mektup hakkında yazısı!

SGK uzmanı Özgür Erdursun açıkladı: Emekli maaşının düşük olmasının 2 nedeni

Milyonlarca emekli Temmuz ayında yapılacak zamla ilgili haber beklerden Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, emekli maaşının düşük olmasının iki nedenini açıkladı.

CHP'li Melih Meriç: Vatandaşların ev sahibi olması hayalinde ötesinde kaldı!

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç yaptığı açıklamada hükümetin yanlış politikalarıyla vatandaşların konut sahibi olmasının hayalinde ötesinde kaldığını dile getirerek, "Kredi ile ev almak daha da zorlaştırılıyor" ifadelerini kullandı.

Yüzde 25 zam sınırı kaldırılınca ne olacak? Kira artışları yıllık asgari enflasyon oranında olması kanunlaştırılmalı!

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi, avukat arabulucu Günay Kodaz, kira artışlarının yıllık asgari enflasyon oranında olmasının kanunlaştırılması gerektiğini söyledi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Türk-İş'ten asgari ücrete tepki: Hiç olmasın zam da yapmayın!

Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay, asgari ücrete 2024 yılında tek zam yapılmasına sert tepki gösterdi. Atalay, "Hiç olmasın zam da yapmayın" dedi.

İnternette satılan sahte zeytinyağlarına dikkat! Fiyatının düşük olmasına kanmayın!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, online alışveriş sitelerinde satılan bazı zeytinyağlarının fiyatlarının düşük olmasının akıllara taklit ve tağşişi getirdiğini söyledi. Bayraktar, "Vatandaşlar yağlarını güvenilir satış yerlerinden ve markalardan almalıdır" dedi.

ING yeni kampanyasını resmen açıkladı! ING’li olsun ya da olmasın herkese son dakika müjdesi! Hemen bakın!

ING Türkiye, taksitleri kalıpların dışına çıkaran “ING Taksitle” adında yeni nesil ödeme sistemi için düğmeye bastı. ING’li olsun ya da olmasın, herkes ING Taksitle kampanyasından yararlanabilecek.

Bursa Mustafakemalpaşa Mahalle Konağı'nın inşaatı tamamlanıyor! 

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Mustafakemalpaşa’nın Yamanlı Mahallesi’nde inşa edilen mahalle konağında çalışmalar aralıksız devam ediyor. 

Adapazarı'nda 31 mahalle dönüşecek! 

Sakarya Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, ilçe genelinde 31 mahalle için kentsel dönüşüm çalışmalarının yapıldığını dile getirerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Bitişik nizam binaların yeni olması, deprem riskini azaltmıyor!

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi Yapı ve Deprem Mühendisliği Birimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çelik,  bitişik nizam yapıların yeni olmasının deprem anındaki riski azaltmadığını söyledi.

Mamak'ta mahalle konaklarının inşaatı tamamlandı!

Ankara Mamak'ta inşa edilen mahalle konaklarının inşaatı tamamlandı. Konakların yakın zamanda ilçe halkının hizmetine sunulması bekleniyor. 

Keçiören Mahalle Konağı'nın temeli atıldı!

Çalışmalarına devam eden  Keçiören Belediyesi, Şehit Kubilay Mahallesi’nde inşa edeceği mahalle konağının temelini attı.

Bozüyük 4 Eylül Mahalle Konağı'nın inşaatı başladı!

Bilecik Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, proje tadilatı nedeniyle inşaatına ara verilen ve yapılan revizyon ile daha kullanışlı hale getirilen 4 Eylül Mahalle Konağı’nın inşaatına yeniden başlandı.

Kapalı Maraş'ın askeri bölge olmasını mantıklı bulmuyoruz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Özersay yaptığı açıklamada "KKTC hükümeti olarak kapalı Maraş gibi bir yerin askeri bölge olmasını makul ve mantıklı bulmuyoruz." diye konuştu.

side Mahalle Olmasın Haberi

side Mahalle Olmasın

Side ‘belediyesiz’ olamaz


Tarihin ünlü başkenti ve ‘eski Antalya’ denilen Side ‘mahalle’ye dönüşmek üzere


Konuya ilgimizi çeken davet mektubu şöyle başlıyordu: 


Türkiye’nin turizm gelirinin yüzde 13’ünü sağlayan; tarih, kültür ve doğanın bir arada olduğu Side, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yeni kanun tasarısıyla mahalle yapılmak isteniyor. Side’nin ‘mahalle’ değil, ‘ilçe’ kalabilmesi için yürütülen çalışmaları yakından inceleyebilmeniz için, sizi Side’ye davet ediyoruz.


Davete katılamadım ama tanıdığımız/bildiğimiz Side’nin öncelikle “belediyesiz” kalmaması gerektiğini vurgulamak için son çalışmaları yerinde görmeyi beklemeye de gerek olmadığını düşündüm.


Çünkü böylesi tarihsel yerleşmeler, herhangi bir belediyenin “semt”i ya da “mahalle”si olarak değil, doğrudan kendi demokratik yerel yönetimlerine sahip olmalarıyla geçmişlerine saygılı ve kimlikli yaşamın önceliklerini önemsiyorlar… Bunu, 2000 yılında 50 belediye ile kurulan, şimdi üye sayısı 350’yi bulan Tarihi Kentler Birliği (TKB) deneyimlerimizden...