10 / 05 / 2024

sığınak özellikleri nelerdir

sığınak özellikleri nelerdir

3194 sayılı İmar Kanunu'nun 36 ve 44 üncü maddeleri gereğince hazırlanan Sığınak Yönetmeliğine göre sığınakların özellikleri nelerdir? Yanıtı ve konu ile ilgili hükümler için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Jeff Bezos'un ardından Mark Zuckerberg de 100 milyon dolarlık sığınak inşa ediyor!

Meta'nın kurucusu Mark Zuckerberg, Hawaii'de bir adada 100 milyon dolarlık sığınak yaptırıyor. Söz konusu bu sığınakta 30 yatak odası ve banyo bulunacağı bildirilirken, sığınağın 5 bin metrekare olacağı kaydedildi.

İmar planı çeşitleri nelerdir?

İmar planı, şehir planlamada dikkate alınan bir düzenlemedir. Şehir ve çevre planlama stratejilerinde farklı imar projeleri devreye girer. Peki imar planı nedir, imar planı çeşitleri nelerdir ve özellikleri nelerdir? İşte imar planı ve çeşitleri hakkında bilinmesi gerekenler...

Aile konutu nedir? Aile konutu özellikleri nelerdir?

Aile konutu olarak adlandırılan ve hukuki açıdan geçerliliği olan yaşam alanı, aile ve evli çiftlerin hak sahibi olduğu alanlardır. Hukuki kararlarla belirlenen aile konutunun özellikleri, diğer taşınmaz alanlardan farklı kılar. Peki aile konutu nedir, diğer taşınmazlardan farkı nedir?

 Samsung hayranlarının merakla beklediği Galaxy Z Flip 5 özellikleri sızdırıldı! İşte muhtemel satış fiyatı

Ağustos ayında  Unpacked etkinliğinde tanıtılması beklenen Samsung Galaxy Z Flip5 modelinin fonksiyonları gün yüzüne çıktı. Piyasaya sızan özellikleri ve Türkiye satış fiyatını haberimizden öğrenebilirsiniz.

Üstün sürüş özellikleri ile donatılmış Kia Sorento uygun fiyatlarla bayilerde

Kia Sorento, sürücü asistanı teknolojileri ve diğer güvenlik özellikleri ile donatılmıştır. Bunlar arasında çarpışma önleme sistemi, şerit takip asistanı, akıllı hız sabitleyici, kör nokta uyarı sistemi ve diğer özellikler yer alır. Peki Kia Sorento 09 Mayıs 2023 fiyat listesi

Seat Arona fiyatları Mayıs'ta olduğu gibi kaldı! Şehir trafiğine uygun Arona uygun kampanya koşulları ile satışta

Seat Arona, geniş iç hacmi, konforlu sürüş özellikleri ve güçlü motor seçenekleri ile öne çıkan bir kompakt SUV'dir. Yollarda oldukça iyi performans sergiler ve güvenli bir sürüş sunar. Bir Seat Arona sahibi olmak isterseniz bayisindeki uygun kampanyaları kaçırmayın. 

Rahat bir sürüş deneyimi yaşamak istiyorsanız BMW X7 size hitap ediyor demektir

Mükemmel sürüş deneyimi açısından BMW, X7 modelinde mükemmel sürüş özellikleri sunar. Hassas yönetimi, dinamik sürüş deneyimi ve yüksek performansı ile konforlu bir sürüş sağlar. Peki 22 Nisan 2023 fiyat listesi.

2+1 prefabrik ev kaç para? 2 Nisan 2023 fiyat listesi!

Prefabrik evler son dönemin en gözde yapılarından biri oldu. Kolay yapımı, sökülüp takılabilen yapısı ve maliyeti ile arsalarını değerlendirmek isteyenlerin listesinde yer almaya başladı. Peki prefabrik evlerin özellikleri nelerdir?

Prefabrik evde kışın oturulur mu? Prefabrik ev çürür mü?

Prefabrik evler diğer betonarme yapılara göre çok kısa sürede arsa üzerine inşa edilmektedir. Peki Prefabrik evlerin özellikleri nelerdir? İşte detaylar!

BMW İ4 VE İ4 M50 özellikleri nelerdir? İşte 14 Mart 2023 fiyat listesi

i4'ün en büyük özelliği, geleneksel bir BMW sedan aracının sportifliğini, lüksünü ve performansını elektrikli bir sürüş deneyimi ile birleştirmesidir. BMW İ4 ve İ4 M50 özellikleri nelerdir? İşte 14 Mart 2023 fiyat listesi

Siemens ET611HE17E Elektrikli Ankastre Ocak en ucuza nereden alınır,özellikleri nelerdir? 28 Şubat 2023 fiyat listesi

Siemens ET611HE17E Elektrikli Ankastre Ocak, dikkat çeken tasarımı ile pişirme ve ısıtma ihtiyaçlarını pratik bir şekilde karşılıyor. Peki dijital göstergedeki semboller ne işe yarıyor?

Jeep Compass Şubat fiyatı belli oldu! İşte Compass Longitude Limited ve S Limited 11 Şubat 2023 fiyat listesi…

Jeep Compass Şubat ayı fiyatları belli oldu! İşte Compass Longitude, Limited, S Limited özellikleri ve 11 Şubat 2023 fiyat listesini sizler için derledik.

Oppo Reno 8T 5G özellikleri saklandığı çok gizli kutudan çıktı! 

Oppo Reno 8T 5G teknik özellikleri açıklandı! Peki, Oppo Reno 8T'nin özellikleri nelerdir? Oppo Reno 8T'nin fiyatı belli oldu mu?Detaylar için hemen haberi okuyun! 

sığınak özellikleri nelerdir Haberi

sığınak özellikleri nelerdir

Sığınakların özellikleri nelerdir?

Sığınak, nükleer ve konvansiyonel silahlarla, biyolojik ve kimyevi harp maddelerinin tesirlerinden ve tabii afetlerden insanlarla, insanların yaşaması ve ülkenin harp gücünün devamı için zaruri canlı ve cansız kıymetleri korumak maksadıyla inşa edilen korunma yerlerine deniyor. Peki, sığınak özellikleri nelerdir diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Sığınakların özellikleri ile ilgili detaylı bilgi ve esaslar Sığınak Yönetmeliği kapsamında 8. maddede yer alıyor. Yönetmeliğe göre sığınak özellikleri neledir sorusunun yanıtı şu şekilde açıklanıyor;


Sığınakların özellikleri

a) Büyüklük: Kişi başına en az net bir metrekarelik sığınak yeri ayrılır. Sığınaklarda yapılacak wc, duş ve mutfak nişi bu alana dâhil değildir.


Kişi adedi her bir bağımsız bölüm için bir odalı konutlarda iki, iki odalı konutlarda üç, üç ve daha fazla odalı konutlarda dört olarak dikkate alınır.  Yurt, koğuş, misafirhane, yatakhane,...