20 / 07 / 2024

Sığınaklara talep arttı

Sığınaklara talep arttı

Terör, çevre felaketleri ve salgın hastalıklardan korkanlar lüks ve yüksek teknolojili sığınaklara olan talebi patlattı. Toplam 16 milyar dolarlık sektörün en iddialı ürünleri atom bombasına bile dayanıklı.

Sürdürülebilir inşaatın yolu çelik yapılardan geçiyor!

Sürdürülebilirliğin önem kazanmasıyla birlikte dünyada çelik yapılara talep arttı. Sürdürülebilir inşaatın yolu ise modüler çelik yapılardan geçiyor.

Amerikalı ailelerin serveti koronavirüs salgını sırasında yüzde 37 arttı!

ABD Merkez Bankası (Fed), Amerikalı ailelerin servetinin tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sırasında arttığını belirtti.

Korkutan açıklama! 2023’ün ikinci yarısı fiyatlar resmen fırlayacak!

IEF Genel Sekreteri Joseph McMonigle, Çin ve Hindistan'dan gelen talep arttıkça petrol piyasalarının 'ciddi problemlerle karşı karşıya kalacağını ifade etti. McMonigle, petrol fiyatlarının 2023’ün ikinci yarısı yükseleceğini söyledi.

Otomobilden ucuz prefabrik evlere talep arttı! 3+1, 2+1, 1+1 prefabrik evler ne kadar?

Artan döviz kurunda sonra birçok kalemde zamlar peş peşe geldi. Bu zamlardan en çok ise otomobil ve konut piyasası etkilendi. Bu kapsamda ucuz prefabrik evlere talep arttı. 

Kiralık araçlara talep arttı! Aylık araç kiralama 25 bin liradan başlıyor!

Kurban Bayramı tatili öncesinde kiralık araçlara talep arttı. Aylık kiralama ücretleri 25 bin TL'den başlarken uzamanlar dolandırılmamak için uyarılarda bulundu. İşte uzmanlardan araç kiralayacak kişilere öneriler...

Kurban Bayram öncesi o şehre talep arttı!

Kurban Bayramı tatiline az bir zaman kala vatandaşlar tatil planları yapmaya başladı. Tatili için en çok da o şehre talep arttı. İşte detaylar!

Tahıl Koridoru Anlaşması 2 ay uzatıldı! Buğday, arpa, mısır fiyatlarında son durum ne? Borsalarda fiyatlar arttı mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yaptığı bir açıklama ile tahıl koridoru anlaşmasının 2 ay daha uzatıldığını belirtti. Peki borsalarda buğday, arpa, mısır fiyatları arttı mı? İşte 18 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Kayseri Şeker halka arz ediliyor! 106 milyon lira pay için 10 Mayıs'ta talep toplanmaya başlıyor! 

Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş., 10, 11 ve 12 Mayıs tarihlerinde talep toplayacak ve 106 milyon lira pay için halka arz gerçekleştirilecek. İşte ayrıntılar.

Prefabrik evlere talep arttı! 85 bin TL’si olanlara müjde prefabrik ev sahibi olabilirsiniz!

Son olarak yaşanan Kahramanmaraş deprem felaketinden sonra prefabrik evlere de talep artmaya başladı. Özellikle maliyet, konfor açısından dikkat çeken bu prefabrik evlere devlet tarafından destek ödemesi de yapılıyor.

Depremlerin ardından sigortaya talep katlandı! Zorunlu Deprem Sigortalı konut sayısı 800 bin arttı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Zorunlu Deprem Sigortası bulunan konut sayısı 11 milyon 759 bin adedi geçerken, sigortalılık oranı yüzde 54'ten yüzde 58,7'ye çıktı.

Piyasada talep arttı! Şeker fiyatları zirveyi gördü

Geçen hafta küresel manada merkez bankalarının faiz artırımlarını yakın tarihte sona erdireceğine yönelik Umutlarını kuvvetlendirmesiyle emtia piyasasında da bu yönde talep arttı.

Tiny House'lara talep arttı! Tiny House satın alırken neye dikkat edilmeli? İşte Tiny House 15 Mart 2023 fiyat listesi 

Türkiye’nin her yerinde hem depreme dayanıklı hem de konforlu ve kalıcı yaşam ünitelere ihtiyaç gün geçtikçe artıyor. Bu kapsamda 45 günde teslim edilen Tiny House’lara olan talep arttı. Peki Tiny House satın alırken neye dikkat edilmeli? İşte Tiny House 15 Mart 2023 fiyat listesi.

Tüketici hakem heyetlerine başvuru parasal sınırı 66 bin lira oldu!

Tüketici Hakem Heyetlerine başvuruda parasal sınır arttırıldı. Önümüzdeki seneden itibaren değeri 66 bin liranın altında olan uyuşmazlıklarda, il veya ilçe tüketici hakem heyetleri görev alacak.

Sığınaklara talep arttı Haberi

Sığınaklara talep arttı

Etkileri küresel çapta görülmeye başlanan iklim değişiklikleri, ebola gibi salgın hastalıklar ve terör saldırıları insanların yaşam şekillerini de değiştirmeye başladı. Hızla yayılmasının yanı sıra ülke ve kültür ayırt etmeden herkesi etkileyen bu olaylar dünya çapında ‘korku ekonomisi' adı verilen sektörün de gelişmesine neden oluyor. Yapılan araştırmalara göre büyük ölçüde yaşanan mekânların daha güvenli hale getirilmesine yönelik ürün ve hizmetler sağlayan sektör 2001'de 7 milyar dolarlık bir büyüklüğe sahipti. 2011'de artan salgın hastalık ve giderek kontrolden çıkan terör olaylarıyla sektörün büyüklüğü 12 milyar dolara ulaştı. Son dönemde terör örgütlerinin başta ABD olmak üzere pek çok Batılı ülkeyi ve bu ülkelerin önde gelen şehirlerini tehdit etmeye başlamasıyla ‘korku sektörünün' 2016'da 16 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşması bekleniyor.


15 METRE DERİNDE

Rakamlar bu seviyeye...