30 / 04 / 2024

sığınma evi istanbul

sığınma evi istanbul

TBMM'ye sunulan 5393 Sayılı Belediyeler Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında belediyelerin açtığı kadın sığınma evlerinin sayısının artırılması planlanıyor. 

Hem barınma masrafları hem de kiracılık arttı! Hanelerin yüzde 19,5’u ısınma ihtiyacını karşılayamıyor!

TÜİK tarafından açıklanana göre hem barınma masrafları hem de kiracılık arttı. İşte o rakamlar...

Marmara dün gece sallandı! Prof. Dr. Süleyman Pampal, İstanbul için uyardı: Süre dolmak üzere, 7 şiddetinde...

Dün gece saat 23:05'te Marmara Denizi Balıkesir açıklarında 4.1 büyüklüğünde deprem oldu. Prof. Dr. Süleyman Pampal, İstanbul için uyarılarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Yeni ev sahibi sözleşmeye rağmen kiracıyı tahliye edebilir mi? Kiracılar 1 aylık süreye aman dikkat!

İstanbul'da bir ev sahibi, kiracısına binayı boşanacağı eşine devredeceğini söyleyerek evi tahliye etmesini istedi. Peki, bu durumda kiracı evden çıkabilir mi? Yeni ev sahibi sözleşmeye rağmen kiracıyı tahliye edebilir mi? İşte detaylar...

Uzman, 10 gün boyunca sürecek olan öğlen ve akşam yağışlarına karşı hazır olunması gerektiğini uyarıyor!

Küresel ısınma mevsimleri değiştiriyor. Mayıs hava serin ve yağışlı. Uzman, bir şehirde hazırlıklı olunması gerektiğini söyledi. İşte ayrıntılar...

18 Mayıs 2023 Borsa İstanbul BIST 100 endeksi ne oldu? En çok hangi hisseler değer kaybetti!

Borsa İstanbul günü yüzde 3,43 oranında değer kaybıyla kapadı. Piyasaların kapalı olacağı 19 Mayıs tatili öncesi satış ağırlıklı bir seyir izlenirken, BIST 100 endeksi günü 4 bin 501 puandan tamamladı.

İstanbul’da su alarmı! Halı, balkon, araç yıkamasına yasak mı geliyor?

Küresel ısınma sonucu yağış rejiminin değişmesi ile birlikte yaşanan susuzluk artık bizi de tehdit etmeye başladı. 16 milyonun yaşadığı İstanbul’da barajlar neredeyse boş. Peki hangi tedbirler bizi bekliyor?

Doğalgaz faturanız birden yarıya düşecek!

Kombili evi olan ve ısınma sorunu yaşayanların faturası oldukça yüksek. Oda soğuk kalır ve petek yeterince ısıtılmadığı için kombi daha da fazla ısınır. Petek ısı transfer sürecinde verimsiz ise ayar ayarları hatalı olabilir. Evde düzenleme ayarı da mümkündür. 

Tefal kireç avcısı buharlı ütü en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? 15 Şubat 2023 fiyat listesi

Üstün performans sunan Tefal buharlı ütü hızlı ısınma teknolojisi ile kıyafetleri kırışıklıkları  en kısa sürede yok eder.Tefal Ultimate Kireç Avcısı buharlı ütü fiyatları ne kadar,özellikleri neler? 

Isınma desteği nereden alınır? Doğalgaz destek ödemesi ne zaman yatacak?

Isınma diğer adı ile doğalgaz desteğine dair sorular hız kazanmaya başladı. Özellikle bu yardımı alanlar, “Doğalgaz destek ödemesi ne zaman yatacak?” sorusunu sormaktadır. İşte detaylar!

Elektrikli ısıtıcı fiyatları ne kadar? 10 Şubat 2023 fiyat listesi...

Pratik bir ısınma yöntemi olduğu için tercih edilen elektrikli ısıtıcılar kolay kullanım imkanı sunar. Peki, Kumtel, Luxell, Dysis, Minisan, Sinbo ısıtıcı kaç TL? En ucuz ısıtıcı hangisi? İşte detaylar...

Kışınızı bahara çevirecek ısınma yardımı müjdesi! O kurum şartları taşıyanın doğalgazını kömürünü ödeyecek! İşte merak edilen şartlar

buseneki yakacak yardımları ne zaman başlayacak? Asgari ücrete yapılan yardımdan sonra başvuru sayısında artış olacak mı ?

2022 doğalgaz yardımı ne zaman yatacak? Isınma yardımı ne zaman yatacak?

Doğalgaz yardımı halk arasında ısınma yardımı olarak da anılan ödemelerin ne zaman yatacağı merakla araştırılıyor. Aralık ayına girilmesi ile birlikte doğalgaz yardımına dair soruların da sayısı da arttı. İşte detaylar!

Maaşlara ek 1000 TL'lik doğal gaz desteği yapılacak! Isınma (kömür, odun) yardımı kimlere verilecek?

Milyonlarca çalışana 1000 TL'lik doğalgaz ve ısınma (odun, kömür) desteği sağlanacak. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, artık özel sektör çalışanları da bu destekten faydalanacak. Peki, 1000 liralık doğal gaz yardımı kimlere verilecek?

sığınma evi istanbul Haberi

sığınma evi istanbul

Kadına uygulanan şiddet hala Türkiye'nin en büyük kanayan yarası. 83 milyon kişinin yaşadığı ülkemizde nüfusun yarısının kadın olmasına karşı, yalnızca 3 bin 482 kişi kapasiteli sığınma evi bulunuyor. 

Sığınma evi açma zorunluluğu

Belediyeler Kanunu'nun 14. Maddesi kapsamında “Büyükşehir Belediyeleri ile nüfusu 100.000'in üzerindeki belediyeler, kadınlar ve çocuklar için konuk evi açmak zorundadır" kararıyla nüfusa göre sığınma evi açma zorunluluğu getirildi. 

Kapasitesi artacak

Kadınlara yönelik erkek şiddeti karşısında kendilerini güvende hissedebilecekleri sığınma evlerinin sayısı, kapasitesi ve nitelikleri konusunda iyileştirme yapılması şartı geldi. Sosyal devlet ilkesine göre şiddet mağduru kadınların çocukları ile beraber kalabilecekleri sığınma evleri büyük öneme sahip. 

Daha çok sığınma evi açılacak

5393 Sayılı Belediyeler Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Komisyonda görüşmeleri devam eden kanun teklifi kapsamında belediyelerin açtığı kadın sığınma...