02 / 05 / 2024

siirt depremi ağır hasarlı bina

siirt depremi ağır hasarlı bina

Siirt Kurtalan'da yaşanan 5 büyüklüğündeki depremde 7 ağır hasarlı binanın tespit edildiği belirtildi.

Naci Görür'den korkutan İstanbul depremi açıklaması: Kesinlikle 7'den büyük deprem olacak!

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan İstanbul depremi açıklaması geldi. Görür "İstanbul’da kesinlikle 7’den büyük bir deprem olacaktır" dedi. 

İstanbul depremi iki deprem uzmanını birbirine düşürdü! Celal Şengör, Şener Üşümezsoy'u ağır eleştirdi: Zır cahillik!

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'un beklenen İstanbul depremiyle ilgili açıklamalar yapmasının ardından Prof. Celal Şengör'den ağır eleştiri geldi.

120 yılın en şiddetli depremi: Fas depreminin ardından ağır tablo

Fas İçişleri Bakanlığı, merkez üssü Marakeş'in El-Huz bölgesinde meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 2 bin 12'ye yükseldiğini açıkladı. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, depremin ardından ölü sayısının 2 bin 12'ye, yaralı sayısının ise 1404'ü ağır ol

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika İstanbul depremi açıklaması! Büyük depremde neler olacak? 

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika İstanbul depremi açıklaması geldi. Görür, Marmara depreminde ekonominin çarklarının duracağına, Türkiye'nin siyasi bağımsızlığının kalmayacağına dikkat çekti. 

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika olası İstanbul depremi açıklaması! İstanbul ve yakın çevresi...

Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremler sonrasında beklenen büyük İstanbul depremi de tedirginliğe neden oldu. Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika olası İstanbul depremi açıklaması! İstanbul ve yakın çevresi...

Kocaeli ağır hasarlı bina yükünden kurtuluyor!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nden en fazla etkilenen il olan Kocaeli'de, ağır hasar gören binaların yıkılması amacıyla başlatılan çalışmalar devam ediyor. Depremde ağır hasar gören 28 binanın yıkım çalışmalarının, yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

İstanbul depremi: 48 bina ağır, 150 bin bina orta hasar görecek!

İzmir depreminin yıkıcı etkisinden sonra dikkatler yeniden İstanbul’a çevrildi. İstanbul’da olası 7 ve üzeri şiddette bir depremde hasarın ne olacağı sürekli tartışılan konulardan. 48 bin binanın çok ağır veya ağır, yaklaşık 150 bin binanın ise orta seviyede hasar göreceği öngörülüyor...

Siirt'teki depremde ağır hasarlı 7 bina tespit edildi!

Siirt Kurtalan'da yaşanan 5 büyüklüğündeki depremde 7 ağır hasarlı binanın tespit edildiği belirtildi.

Torbalı'da ağır hasarlı belediye binası yıkılıyor!

İzmir depremi sonrasında ağır hasar alan Torbalı Belediye binasının yıkım çalışmalarına dün akşam saatleri itibariyle başlandı. İçerisinde 16 işletmenin bulunduğu bina, kentin farklı bir noktasında yeniden inşa edilecek.

Büyük İstanbul depremi senaryosu: 48 bin ağır hasarlı bina!

İzmir’i yıkan deprem dikkatleri tekrar büyük deprem riski bulunan İstanbul’a çekti. İBB’nin yaptığı son çalışmalara göre İstanbul’da olası bir depremde 100 binlerce bina orta ve üstü hasar görecek. 48 bin bina ise ağır hasar görecek. 

İstanbul depreminde 14 bin bina ağır hasar görecek!

Beklenen büyük İstanbul depremi artık kapıda. Olası bir depremde İstanbul'da 14 bin binanın ağır hasar göreceği belirtiliyor. Depremle ilgili birçok farklı senaryo var. Peki İstanbul'da beklenen büyük deprem için neler yapılıyor? 

Süleyman Soylu'dan Bingöl Depremi açıklaması!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Bingöl depremi ile ilgili olarak, "4 binin üzerinde çadır sadece Bingöl'e sevk edildi. Kızılayımız 30 bin 650 öğün sıcak yemek dağıttı. Bingöl'de 1127 ağır hasarlı şu ana kadar tespit edilmiş bağımsız bölüm var." dedi.

Kocaeli’deki ağır hasarlı binalar ne zaman yıkılacak?

1999 Marmara Depremi’nden sonra Kocaeli’deki binalara hasar tespit çalışmaları yapıldı. İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan,TBMM’de Kocaeli’deki ağır hasarlı binalar hakkında sorular yöneltti. Milletvekili Türkkan;"500 bina neden hala yıkılmadı?" sorusunu sordu.

siirt depremi ağır hasarlı bina Haberi

siirt depremi ağır hasarlı bina

Siirt Kurtalan'da yaşanan 5 büyüklüğündeki depremde 7 ağır hasarlı binanın tespit edildİği bildirildi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere görei Valilikten yapılan açıklamada, perşembe günü saat 08.45'te yaşanan 5 büyüklüğündeki depremin ardından başlatılan hasar tespit çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı himayelerinde ve Siirt Valiliği koordinasyonunda süren çalışmalarda 40 teknik personelin katıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Yapılan hasar tespit çalışmaları sonucunda, Kurtalan merkez ve köylerinde 146 az hasarlı ve 7 ağır hasarlı bina tespit edilmiş, Siirt il merkezinde ise 10 az hasarlı bina tespit edilmiştir. Yapılan başvuruların yanı sıra okul, cami ve kamu binalarında da hasar tespit çalışmaları devam ediyor."

Siirt depreminde yıkılan 35 yıllık ev 2 ay önce...