16 / 05 / 2024

Şile imar tadilat planı nedir

Şile imar tadilat planı nedir

Şile İlçesi, 1/5000 ölçekli Merkez Etkilenme Bölgesi Nazım İmar Planı, 24 Şubat 2014 Pazartesi günü askıdan iniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, planı 13 Aralık 2013 tarihinde onaylamıştı. İşte o plan...

DEVA Partisi'nden imar affı tepkisi: Bunlar yapılsaydı binlerce kişi yaşıyor olurdu!

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler ile imar affına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte Ekmen'in o tepkisi ve açıklamaları..

Kadastro parseli nedir? Kadastro parseli ile imar parseli arasındaki farklar nelerdir?

Kadastro parseli, belirli bir alanı kapsayan arazidir. Bu arazi yasal yönetmelikler tarafından belirlenmiştir. İmar parseli ile karıştırılan kadastro parselinde dikkate alınması gereken bazı kurallar vardır. Peki kadastro parseli nedir, imar parseliyle farkları nelerdir? İşte bilinmesi gerekenler...

Amasya'daki köy mezarlığı OSB için tahsis edilmişti! Halkın ayaklanması ile imar planı iptal edildi!

OSB projesine geçen yıl karar verilmişti.  Amasya’nın Taşova ilçesi Çambükü köyüne organize sanayi bölgesi (OSB) projesinde köy mezarlığı imar planını kapsamında alınması ile köy halkı ayaklandı ve imar planı iptal edildi.

İmar barışı nedir? İmar barışı ne zaman çıkacak?

İmar barışı ya da diğer adı ile imar barışı, imar hukukun en önemli konularından biridir. Peki imar barışı nedir? İşte detaylar!

Artık imar davalarından harç alınmayacak!

TBMM'ye sunulan Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile imar uygulamaları konularında açılacak davaların kamu davası sayılması ve bu davalardan harç alınmaması amaçlanıyor.

Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile imar uygulamaları konularında açılacak davaların kamu davası sayılması ve bu davalardan harç alınmaması amaçlanıyor.

Askıya çıkan imar planları için yeni düzenleme!

TBMM'ye sunulan Büyükşehir Belediyesi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile imar planı ve plan revizyonlarının incelenmesi için belirlenen sürenin 3 ay daha uzatılması amaçlanıyor...

Büyükşehir Belediyesi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Büyükşehir Belediyesi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile imar planı ve plan revizyonlarının incelenmesi için belirlenen sürenin gerekli görülmesi hâlinde 3 ay daha uzatılabilmesi amaçlanıyor.

İdari Yargılama Usulü Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

İdari Yargılama Usulü Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile imar planlarına göre yapılan düzenleme işlemlerine karşı açılan davaların ivedi yargılama usulüne tabi olması planlanıyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden imar tadilatı planlaması açıklaması!

Hatay Büyükşehir Belediyesi; son günlerde bazı kişilerin, arazilerin imara açılması veya imar planı tadilatlarının çözümlenmesi için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın adını kullanması yönünde bildiri yayınladı.

Yıldırım’da koronavirüse karşı ‘e-imar’ sistemi!

Koronavirüs ile mücadele kapsamında gerekli tedbirlerin alınması ve uygulanması konusunda çalışmalar gerçekleştiren Yıldırım Belediyesi, bu yıl hayata geçirdiği ‘e-imar dijital onay sistemi’ ile imar işlerinin belediyeye gidilmeden elektronik ortamda gerçekleştirilebiliyor.

Konya Çumra Belediyesi’nin gündeminde imar var!

Konya Çumra Belediyesi tarafından düzenlenen ' Birlikte Düşünüyor, Birlikte Üretiyoruz' programında inşaat sektörü temsilcileri ile imar çalışmaları konusu konuşuldu.

Beylikdüzü Kavaklı Mahallesi  1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıda!

Beylikdüzü İlçesi, Kavaklı Mahallesi, 801 ada, 4 parselin bir kısmına ilişkin kreş 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar tadilatı askıda...

Şile imar tadilat planı nedir Haberi

Şile imar tadilat planı nedir

Şile İlçesi, 1/5000 ölçekli Merkez Etkilenme Bölgesi Nazım İmar Planı, 24 Şubat 2014 Pazartesi tarihinde askıdan inecek. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 27589 dosya numaralı Şile İlçesi, 1/5000 ölçekli Merkez Etkilenme Bölgesi Nazım İmar Planı itiraza ilişkin planı 13 Aralık 2013'te onaylamıştı. 


Plan, 24 Ocak 2014 tarihinde askıya çıkarılmıştı. 


Şile imar tadilat planı için