03 / 05 / 2024

Silivri Islah OSB

Silivri Islah OSB

Silivri, lojistik açıdan kentin Trakya'ya açılan kapısı niteliğinde görülüyor. İlçe, bu konumundan dolayı firmalar için önemli ve cazip bir bölge şeklinde değerlendiriliyor. Silivri, ekonomideki konumunu Islah OSB ile güçlendirmeye çalışıyor.

Manisa, sanayideki gücünü yeni OSB’lerle artıracak!

Manisa’da yeni OSB’ler kurulması planlanıyor. Bölgenin en önemli sanayi üsleri arasında yer alan Muradiye Islah OSB, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın onayıyla ‘ıslah’ ibaresinden kurtulurken, Saruhanlı Karma OSB’nin fizibilite çalışmalarına geçildi.

Kayapa Islah OSB'ye 25 yeni tesis inşa ediliyor!

2014 yılının son aylarında ‘Islah OSB statüsü kazanarak Bursa''da ilk Islah OSB olan Kayapa Islah OSB, süreçle birlikte modern sanayi inşaatlarıyla donanıyor.

Gaziantep Oğuzeli Havaalanı Islah OSB'nin kuruluşu onaylandı!

Gaziantep Sanayi Odası tarafından 2012 yılında ilk başvuru yapılarak kuruluş işlemlerine start verilen Gaziantep Oğuzeli Havaalanı Islah OSB, ilgili bakanlığın onay vermesiyle resmen kurulmuş oldu.

Bursa Yenice'ye Islah Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından İnegöl’ün Yenice Mahallesi’ne Islah Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor. Islah OSB'nin 4. olağan müteşebbis heyet toplantısı yapıldı.

Silivri iş dünyasından yeni nesil OSB talebi!

Silivri iş dünyası temsilcileri yeni yatırımların önünün açılması için bölgede yeni nesil bir OSB'nin kurulması ya da işletmelerin yanında bulunan arsaların yeniden sanayi arsası olarak tanımlanması gerektiğini ifade etti

Hadımköy Atatürk Sanayi Bölgesi neden Islah OSB olamadı?

Hadımköy Atatürk Sanayi Bölgesi için bir iddia ortaya atıldı. Hadımköy Atatürk Sanayi Bölgesi'nin, “Islah OSB” olması adına yapılan başvurunun Arnavutköy Belediye Başkanı A.Haşim Baltacı tarafından engellediği iddiası öne sürüldü.

Kayapa OSB'de son 6 ayda 25 fabrika inşaata başladı!

Bursa'nın ilk ıslah OSB'si ünvanına sahip Kayapa Islah OSB, dönüşümün ardından hızlı şekilde yatırım almaya başladı. Kayapa, 2014 yılında ıslah OSB statüsüne kavuşarak büyümeye başlamıştı.

Düzce Gümüşova Islah OSB 4 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Düzce Gümüşova Islah OSB’nin kuruluş işlemleri tamamlandı. OSB’nin tam kapasiteyle faaliyete geçmesiyle birlikte yaklaşık 4 bin kişiye istihdam imkanı ortaya çıkacak.

Düzce Gümüşova Islah OSB kuruluş işlemleri tamamlandı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: "Düzce Gümüşova Islah OSB'nin kuruluş işlemleri tamamlandı ve OSB sayımız 284'e yükseldi. Gümüşova OSB'nin tam kapasiteyle faaliyete geçmesiyle birlikte yaklaşık 4 bin kişiye istihdam imkanı sağlanacak" dedi.

Silivri'de ıslah OSB için büyükşehir belediyesinden onay bekleniyor!

Silivri, lojistik açıdan kentin Trakya'ya açılan kapısı niteliğinde görülüyor. İlçe, bu konumundan dolayı firmalar için önemli ve cazip bir bölge şeklinde değerlendiriliyor. Silivri, ekonomideki konumunu Islah OSB ile güçlendirmeye çalışıyor.

Hakan Kocabaş: Silivri'ye bir an önce OSB kurulsun!

Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği (SİAD) Başkanı Hakan Kocabaş, bölge iş dünyasının bir an önce Silivri’ye OSB kurulmasını istediğini belirtti.

Kayapa Islah OSB süreci hızla ilerliyor!

Kayapa Sanayici ve İşadamları Derneği (KSİAD) ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) ortaklaşa düzenlediği Kayapa Islah Organize Sanayi Bölgesi, Islah OSB süreci hakkında bilgilendirme toplantısı Bursa Holiday Inn Otel'de gerçekleştirildi.

Kayapa Sanayi Bölgesi ilk Islah OSB oldu!

Islah OSB sürecini 2012 yılından beri sürdüren Kayapa Sanayi Bölgesi, düzenlenen törenle Islah OSB statüsüne kavuştu. 8 başvuru içerisinden Bursa'da, ilk ıslah OSB oldu...

Silivri Islah OSB Haberi

Silivri Islah OSB

2011 yılında çıkan Islah OSB Yönetmeliği'yle birlikte ilçede Islah OSB'ler oluşturma çalışmaları başlatıldı. Islah OSB'lerin sanayinin toplandığı Ortaköy, Alipaşa, Çanta ve Değirmenköy'de kurulması planlanıyor. Bununla birlikte, bölgeye bakanlıklardan Islah OSB oluşturulabilir onayı alınsa da 2013 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, Islah OSB kurulması çalışmasını onaylamadı. Bundan dolayı ilçe temsilcileri Islah OSB'ler için büyükşehir belediyesinden onay bekliyor. 




Silivri yazlıkçüarıyla öne çıkan bir sahil ilçesi gibi görünse de sanayisi ve yaptığı ihracatla da dikkat çekiyor. İstanbul'un Trakya'ya açılan kapısı konumundaki ilçe, bu konumundan dolayı firmalar için cazip bir bölge haline geldi. 1990'lı yılların sonlarına doğru İstanbul sanayisi şehir dışına çıkarılmaya başladı. Bu dönemde Silivri de İstanbul ve Avrupa'ya açılan kapı konumundaki Trakya'ya yakınlığından dolayı, sanayinin gidebileceği stratejik bölgelerden birisi oldu. Fakat bölgeye gelen...