17 / 05 / 2024

silivri mezarlık sorunu

silivri mezarlık sorunu

İBB Ekim ayı meclisinde konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri’de yaşanan mezarlık sorununu gündeme getirdi.

1941 yılında Taksim'deki eski mezarlık arsaları satılık!

1941 yılında Pangaltı Mahallesi'nin Şehit Muhtar Sokağı'nda yer alan eski mezarlık arsaları belediye tarafından satılığa çıkarılmış.

Çatalca ve Silivri'deki köylülerin arazi sorunlarına ilişkin araştırma önergesi verildi!

İstanbul'un Çatalca ve Silivri ilçelerindeki bazı mahallelerdeki köylülerin yaşadıkları arazi sorunlarının araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlık'ta cami inşa ediyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Asri Mezarlık girişinde 5 bin metrekare alan üzerinde cami inşa ediyor. 

Silivri'de yeni mezarlıklar için kamulaştırma yapılmalı!

İBB Ekim ayı meclisinde konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri’de yaşanan mezarlık sorununu gündeme getirdi.

Türkiye'nin gümrük sorunu çözülmeli!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Türkiye'nin gümrük sorunu çözülmeli!" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 4  maddelik analizi...

Turan Hançerli: Avcılar'daki binalar yenilenmezse, buralar mezarlık olur!

Depremle ilgili konuşan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, "5 aydır binaların yenilenmesi için hazırladığımız planı komisyonda bekletiyorlar. Bu binalar yenilenmezse buralar mezarlık olur" şeklinde konuştu.

İBB'den 'Suriyelilere Özel Mezarlık' iddiasına yalanlama!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, “İstanbul’da Suriyelilere Özel Mezarlık Alanı” başlığıyla yayınlanan haberle ilgili açıklama yaptı. İşte İBB'nin o açıklaması...

Silivri'de imar sorunu çözülecek!

Cumhur İttifakı MHP Silivri Belediye Başkan Adayı Volkan Yılmaz, seçim çalışmaları kapsamında Gazitepe ve Kadıköy mahallelerini ziyaret etti. Yılmaz, “İmar sorununu, hayvan satış yerini sorununu, yol problemleri, hepsini çözeceğim söz veriyorum” dedi. 

Şile Bıçkıdere Mezarlık alanı imar planı askıda!

Şile İlçesi'ne bağlı Bıçkıdere Mahallesi, Mezarlık alanına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı..

Silivri Kadıköy Mahallesi kadastral yola ilişkin imar planı askıda!

Silivri Kadıköy Mahallesi 1452 ve 1453 parseller ile bir kısım kadastral yola ilişkin imar planı askıya çıkarıldı...

Silivri Fener Köyü nazım ve uygulama imar planı askıda!

Silivri Fener Köyü'nde Rüzgar Enerji Santraline İlişkin Hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıktı...

Şile Kömürlük mezarlık alanına ilişkin imar planı askıda!

Şile İlçesi, Kömürlük Mezarlık Alanına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Sultanbeyli'nin 40 yıllık tapu sorunu çözüldü!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, İstanbul'un Sultanbeyli ilçesindeki 40 yıllık sorunu çözüme kavuşturduklarını söyledi. 

silivri mezarlık sorunu Haberi

silivri mezarlık sorunu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 2020 yılı Ekim ayı toplantısının 1. oturumunda konuşan MHP Grup Başkanvekili ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, mezarlıklara ilişkin önemli açıklamalar yaptı. 

Silivri Belediyesi'nin sitesinde yer alan habere göre; “İstanbul’umuzun bir konusu da AK Parti döneminde marka olan Mezarlıklar Müdürlüğüdür” diyen Yılmaz, şunları kaydetti:

“Mezarlıklar Müdürlüğü aynı hassasiyetle çalışmaya devam etse de önünde çok büyük bir problem var. Yeni mezarlıklar için kamulaştırma veya yer tahsislerinin yapılması gerekiyor. Selimpaşa Mahallesinde 20 bin kişi yaşıyor. Selimpaşa’da hayatını kaybeden bir vatandaşımız doğup büyüdüğü Selimpaşa mezarlığına defnedilemiyor. Hayatını kaybeden vatandaşlar başka köy mezarlıklarına defnediliyor. Bu konuda İBB'nin bir projeksiyon dahilinde bütçe hazırlaması gerekiyor.” 

Mezarlıklarla ilgili sorunlara açıklık getiren Yılmaz, bu konunun takipçisi olacağını belirtti. 

Ankara'da mezar fiyatlarına...