02 / 05 / 2024

Silivri Tarihi Kale İçi Projesi

Silivri Tarihi Kale İçi Projesi

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Fatih Mahallesi’nde yapılan Tarihi Kale İçi Projesi çalışmalarını denetledi.

Silivri Tarihi Kale İçi Projesi başladı!

Silivri’nin en eski mahallelerinden olan Fatih Mahallesi’nde hayata geçirilecek Tarihi Kale İçi Projesi Yarbaşı Sokak’tan başladı.

Mozart’ın bestelerini yaptığı tarihi kale açık artırmayla satılacak! Rekor fiyat bekleniyor! 

Müzik tarihine damgasını vurmuş olan Avusturyalı ikonik besteci Mozart'ın evi olarak bilinen tarihi kale, açık artırmayla satılacak. İşte ayrıntılar...

KİPTAŞ Silivri 4. Etap daire belirleme kuraları yarın çekiliyor!

KİPTAŞ Silivri 4. Etap Sosyal Konut Projesi dahilinde daire belirleme için kura tarihi belli oldu. 1.396 adet konutun kurası yarın çekilecek.

Diyarbakır İçkale'de restorasyon çalışmaları başladı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentte yer alan  bin 300 yıllık tarihi İçkale’de 2’inci etapta restorasyon çalışmalarına başladı.

Tarihi Germiyan Kilisesi harabeye döndü! 

Silivri ilçesinde bakımsızlıktan güçlükle ayakta duran tarihi Germiyan Kilisesi harabe hale geldi. Defineciler 185 yıllık kilise ve etrafında altın bulma umuduyla metrelerce derinlikte çukurlar kazdı.

Sultanbeyli'de Aydos Kalesi’nin restorasyonu tamamlandı!

Sultanbeyli'de yer alan tarihi Aydos Kalesi’nin 2010'da başlayan restorasyonu tamamlandı. ‘İstanbul’un fethinin başladığı yer olarak’ ortaya çıkan Bizans eseri tarihi kale, çevre düzenlemesi tamamlanınca halkın ziyaretine açılması planlanıyor.

Silivri'de tehlike arz eden metruk yapılar yıkılıyor!

Silivri Belediyesi, tarihi Mimar Sinan Köprüsü Koruma Alanı Sınırı içerisinde bulunan ve yıkım kararı alınan yapı ile Fener Mahallesinde tehlikeli olan yapıları yıktı...

KİPTAŞ Silivri 4. Etap kura çekilişi 2 gün sonra!

KİPTAŞ Silivri 4. Etap projesinde yer alan konutların kura çekilişi için geri sayım başladı. Projedeki konutların kuraları 26 Haziran tarihi itibariyle çekilmeye başlanacak...

Çukurca'da 400 yıllık taş evler restore edildi!

Hakkari'nin Irak sınırının sıfır noktasında yer alan Çukurca'da 400 yıllık olduğu tahmin edilen tarihi kale evlerinin turizme kazandırılması için devam eden restorasyon çalışmaları tamamlanıyor.

Silivri Mimar Sinan Köprüsü Mayıs'ta tamamlanacak!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ı ziyaret ederek ilçedeki yatırımlar hakkında bilgi aldı. Mimar Sinan Köprüsü’nü denetleyen Vali Yerlikaya, restorasyon çalışmalarının tamamlanacağı tarihi açıkladı.

Volkan Yılmaz Silivri'deki tarihi hizmet binalarını inceledi!

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz nikah, sergi, tiyatro ve toplantı salonları ile inşaatı süren hizmet binalarında incelemeler yaptı.

TOKİ Silivri 50 bin konut kura çekimi ne zaman?

TOKİ Silivri 50 bin konut kura çekimi ne zaman sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte başvuru yapan vatandaşların merakla beklediği TOKİ Silivri 50 bin konut kura tarihi...

TOKİ Silivri Alipaşa 2019 başvuru tarihi ve başvuru şartları!

TOKİ Silivri Alipaşa 2019 başvuru tarihi ve başvuru şartları haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Silivri Alipaşa 2019 detayları...

Çukurca'daki kale evler yaşam alanlarına dönüşecek!

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde bulunan 400 yıllık tarihi geçmişe sahip kale evleri, içerisinde belediye hizmet binası, butik otel, restoran, kafeterya ve misafirhanenin bulunduğu yaşam alanına dönüştürülecek.

Silivri Tarihi Kale İçi Projesi Haberi

Silivri Tarihi Kale İçi Projesi


Silivri Belediyesi Tarihi Kale İçi Projesi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Fatih Mahallesi’nde devam eden çalışmaları inceleyen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, esnaf ve vatandaşlarla yapılan çalışmalar hakkında sohbet etti. Başkan Yardımcısı Hasan Solak, Fen İşleri Müdürü Mustafa Tuncay Turgut ve teknik ekip ile birlikte mahalleyi inceleyen Başkan Işıklar: “İstanbul’da böyle bir sokak düzenlemesi yok. Silivri çevre ilçelere de örnek olacak” diyerek Fatih Mahallesi’nin çalışmalar tamamlandığında çekim merkezi oluşturacağını dile getirdi.



FATİH MAHALLESİ’NDE NELER YAPILIYOR?


Tüm cadde ve sokaklarının modern kent mobilyalarıyla, estetik aydınlatmasıyla tarihi dokusuna uygun olarak yenileneceği Fatih Mahallesi’nde; Boyacı Bayırı Meydan Düzenlemesi, Turgut Reis İ.Ö.O Bahçe Duvarı ve Kaldırım Düzenlemesi, Havuzlu Meydan Belediye Kültür Evi, Eşref Çavuş Sokak Meydan Düzenlemesi, Fatih Camisi Çevresi, Aziz Nektaryus’un Evi, Tarihi Sarnıcın...