17 / 05 / 2024

Sinabung Yanardağında patlama

Sinabung Yanardağında patlama

Endonezya'da üç haftadır faaliyette olan Sinabung Yanardağı dün de büyük bir patlamayla korku yarattı. Yanardağdan püsküren küller 5 kilometre kadar yükselip 30 kilometre mesafedeki yerleşim birimlerine yağdı...

Sinabung Yanardağı'nda patlama!

Endonezya'da faaliyete geçen Sinabung Yanardağı’nda son iki haftanın en büyük patlaması meydana geldi. Yanardağ çevresindeki kurtarma ekipleri alarma geçti.Yanardağın püskürttüğü küller ise çevreyi olumsuz etkiliyor.

Kredi kartı borcu yüzünden yasal takibe takılanların sayısı patlama yaptı!

Bireysel kredi veya kredi kartı borcunu ödeyemediği için hakkında yasal takip başlatılanların sayısı artmaya devam ediyor. Geçen yılın aynı dönemine göre borcunu ödeşemeyenlerin sayısı bu yıl patlama yaptı.

Türkiye ultra zenginlikte artışta birinci sırada!

Türkiye'de geçtiğimiz sene ultra zengin sayısında patlama meydana geldi. Knight Frank 2024 Servet Raporu kapsamında Türkiye, dünyada 30 milyon dolar ve üstü servete sahip kişi sayısının oransal olarak en çok yükseldiği ülke oldu.

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan dikkat çeken yanardağ uyarısı: Depremde patlama yapabilir!

Sosyal medya hesabından Türkiye'deki yanardağlara ilişkin paylaşımda bulunan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, kritik yanardağ uyarısı yaptı. 

Kanarya Adaları’nda afet konutlarında Karmod çelik evler tercih edildi!

Karmod Genel Müdürü Abdullah Yüceer yaptığı açıklamada Cumbre Vieja yanardağındaki volkanik patlama sonrası zarar gören konutların yeniden inşası için La Palma adasında 6 ayrı yerde çelik ev projesi gerçekleştirdiklerini söyledi.

İsrailliler o bölgeye gözünü dikti! Konut ve kira fiyatlarında patlama yaşandı! 

İsraillilerin, havalimanı bulunan ve gelişime açık olan Kıbrıs'ın önemli turistik kenti Larnaka’ya ilgisinin artmasıyla bazı bölgelerinde fiyatlar, yerli halkın yanına yaklaşamayacağı kadar uçtu.

Toyota, 6 fabrikasında üretimi durdurdu

Chuo Spring Co.'nun fabrikasında yaşanan patlama sonrası 6 fabrikasında üretimini geçici durdurdu. İşte haberin ayrıntıları...

İthal tüketimde patlama: 8 ayda 30,4 milyar dolar!

Ekonomide üretim azmini gösteren ham madde ithalatında düşüş yaşanırken, tüketim malı ithalatında artış devam ediyor. İlk sekiz ayda üretime yönelik ithalat geçen yılın altında kalırken, tüketim malı ithalatında ise patlama yaşandı.

Uzman isim uyardı: Altında çok büyük patlama olacak! O seviyeye dikkat

FED tarafından açıklanan faiz kararı sonrasında, altın piyasasında neler olabileceği merak edilmeye başlandı. 32 yıllık borsacı Devrim Akyıl, katıldığı bir televizyon programında altınla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Kredi kartlarında kırmızı alarm! Vatandaş borca battı!

Geçinebilmek için kredi ve kredi kartı kullanımına başvuranların sayısı her geçen gün artıyor. Başvuru arttıkça geri ödenemeyen borçlarda da patlama yaşanıyor. Temmuz ayında 180 bin kişi borcundan dolayı takibe düştü.

Kart borcu kredi borcunu ilk kez solladı! Temmuz ayında 180 bin kişi takibe düştü!

İnsanların geçinebilmek için kredi ve kredi kartı kullanımına ihtiyacı arttıkça geri ödenemeyen borçlarda da resmen patlama yaşanıyor. Bu kapsamda, temmuz ayında 180 bin kişi kart borcu nedeniyle takibe düştü.

Tatil tercihleri değişti: Otel yerine 1-2 haftalık yazlık kiralamalarında patlama yaşanıyor! 

Okulların kapanmasıyla beraber yaz tatili için planların yapılmaya başlandı. Tatillerde oteller yerine 1-2 haftalık yazlık kiralamalarında patlama yaşanıyor. İşte ayrıntılar...

New York Times'tan çarpıcı başlık: Türk yalı satışlarında patlama!

Türk Yalı satışlarında patlama yaşanıyor. Son 3 yılda satışlar yüzde 20- 25 oranında arttı. İşte ne çok tercih edilen bölgeler...

Uzmanlardan kira fiyatlarına ilişkin dikkat çeken uyarı: “Kiralar böyle düşmez”

Türkiye son bir seneden beri büyük bir barınma krizi yaşıyor. Bir taraftan ekonomik kriz yüzünden artan enflasyon diğer taraftan da yabancıya konut satışında patlama satılık konut ve kiralarda fahiş artışlara sebep oldu. Konut fiyatlarındaki artış durdurulamazken, devreye alınan uygulamalar da işe y

Sinabung Yanardağında patlama Haberi

Sinabung Yanardağında patlama

Endonezya'da üç haftadır faaliyette olan Sinabung Yanardağı dün de büyük bir patlamayla korku yarattı. Yanardağdan püsküren küller 5 kilometre kadar yükselip 30 kilometre mesafedeki yerleşim birimlerine yağdı. Bölge sakinleri, kül yağmuru nedeniyle sokağa, maske ve şemsiyeler ile çıkmak zorunda kaldı. Yetkililer, yanardağ çevresinde yaşayan insanlarda cilt ve solunum yolu hastalıklarının arttığını, en çok bebeklerin etkilendiğini açıkladı. Yanardağdan püsküren küller doğaya da büyük zarar verdi. Ekili binlerce hektar alandaki ürün zarar gördü. 400 yıl aradan sonra 3 yıl önce faaliyete geçen yanardağda bu yılın başında meydana gelen patlamada, 16 kişi hayatını...