17 / 05 / 2024

sincan çadırtepe tıbbı atık tesisi

sincan çadırtepe tıbbı atık tesisi

Ankara’da endüstriyel ve tıbbi atıklar yakılarak çevreye zarar vermeden yok ediliyor. Sincan Çadırtepe Katı Atık Depolama alanındaki “Entegre Endüstriyel ve Tıbbi Atık Bertaraf Tesisi” tamamlanarak devreye girdi.

Otomotiv devi Toyota, o otomobili artık Sakarya'ya taşıyacak

Türkiye'de otomotiv sektöründe kritik hamle. Otomotiv sektöründe atılan yeni adımlar tüm dünyanın dikkatini çekti. Toyota ise bir modelini daha Türkiye'de üretecek. O otomobil artık Sakarya'da üretilecek tüm dünyaya pazarlanacak. İşte tüm detaylar…

Hasta olmanın da maliyeti yükseldi! Muayene ücretlerine resmen zam geldi!

Resmi Gazete'de yayımlanan SGK Sağlık Uygulama Tebliği'ndeki yeni düzenlemeye göre muayene ücretlerine ve tıbbî malzeme bedellerine zam geldi. 

Bakan Şimşek iş dünyası ve bankacılar ile ne konuştu? İşte görüşmelerin perde arkası!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bugün TÜSİAD ve Türkiye Bankalar Birliği üyeleri ile bir araya geldi. Bakan Şimşek, her iki görüşmede de tarafların mevcut duruma ilişkin tespit ve önerilerini dinlerken, yeni döneme ilişkin hedeflerini paylaştı.

Boğazlarda tarihi adım: Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri 5,5 kat arttı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, gemilerin Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri ile ilgili tarihi adımı açıkladı. Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri 5,5 kat arttı!

Togg sonrası kritik adım! Türkiye'de bir ilk

Togg'un T10X modelinin seri üretim bandından indirilmesinin ardından Türkiye kritik bir adım daha geliyor. Türkiye'nin ilk batarya fabrikasının temeli Bursa'da atılacak. İşte tüm detaylar...

TOBB, deprem bölgesinde ilk kalıcı konut kampanyası için düğmeye bastı!

Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen 11 şehirde inşa edilecek kalıcı konutlar için ilk adım Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden geldi. İşte ayrıntılar...

İstanbul için İBB’den flaş adım geldi: 2000 yılı öncesi binalar ücretsiz olarak denetlenecek!

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve 10 kentte büyük yıkıma sebebiyet veren depremlerden sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) flaş bir adım attı. İBB, 2000'den önce inşa edilen binaları ücretsiz olarak inceleyecek ve risk raporu hazırlayacak.

Öğrenciler, ay ortasında parasız kalma derdine son! Ziraat Bankası harçlık avans veriyor!

Ziraat Bankası, pek çok üniversite öğrencisinin yaşadığı bütçe problemine çözüm getirmek için faydalı bir uygulama başlattı. Ay ortasında parasız kalma derdine son verecek uygulama, burslu okuyan öğrencileri çok sevindirecek.

Yeni DS 7  artık Türkiye yollarında! İşte satış fiyatı

Fransız DS Automobiles’in ilk özgün modeli DS 7 CROSSBACK, yenilenmesinin ardından DS 7 adıyla Türkiye yollarına çıkıyor. İşte DS 7 CROSSBACK'in Türkiye satış fiyatı ve özellikleri...

Yok böyle hamle! Büyük adım Türkiye'den geldi! Çılgınlar gibi altın topluyorlar  

Son zamanlarda Çin ve Hindistan gibi altın ithalatını sürdüren Türkiye yeni dünya düzeninde güçlü adımlarını devam ettiriyor. Türkiye, adeta çılgınlar gibi altın topluyor. İşte ayrıntılar...

Altın çadırı tüm ürünlerde yüzde 15'e varan indirim! Fırsatı kaçırmayın! Altınplaza 6 Ekim 2022 fiyat listesi

Altın çadırında yer alan tüm ürünlerde net yüzde 15'e varan indirim fırsatı başladı.  Altınplaza, yüzükten, kolyeye, küpeden, bileziğe kadar tüm takılarda büyük kampanya başlattı. İşte Altınplaza altın çadırı fiyat listesi 6 Ekim 2022.

Otomobil devi Chery Türkiye’ye geliyor! Önce satmak sonra üretmek için

Chery Türkiye Başkan Yardımcısı Mei, "Türkiye pazarında gelişmemiz ile beraber adım adım Türkiye'de bir üretim tesisi kuracağımıza ve araçlarımızı Avrupa ülkelerine ihraç edeceğimize inanıyorum. Bu, bizim beş senelik strateji planımız dahilinde" şeklinde konuştu.

Karadeniz'de bulunan doğal gaz çalışmasında kritik adım! Türkiye'de bir ilk gerçekleşti

Türkiye, geçtiğimiz yıl Haziran ayında Fatih Sondaj Gemisi'nin Sakarya Gaz Sahası içindeki Amasra-1 kuyusunda 135 milyar metreküplük doğalgaz keşfi yaptı. Bulunan gazın karaya taşınmasına kullanılacak dev vanalardan ilki Filyos'a getirildi.

sincan çadırtepe tıbbı atık tesisi Haberi

sincan çadırtepe tıbbı atık tesisi

Sincan Çadırtepe Katı Atık Depolama alanında kurulan endüstriyel ve tıbbi atıkların yakılarak imha edileceği iki ünitenin yer aldığı tesis, yılda 100 bin ton ara depolama, 100 bin ton gazlaştırma ve yakma ile yılda 200 bin ton nihai depolama kapasitesine sahip ünitelerinden oluşuyor. Tesiste ayrıca tıbbi atıklar için 300 tonluk bir soğuk hava deposu da bulunuyor.


Saatte 10 ton atık yakılıyor


Teknoloji ve teknik kapasitesi ile Türkiye’de tek olan ve bu yıl sonunda tam kapasiteye ulaşacak Endüstriyel ve Tıbbi Atık Bertaraf Tesisi’nde endüstriyel atıkların yakılarak imhasına başlandı.


Her biri saatte 5 ton endüstriyel ve tıbbi atık yakma kapasitesine sahip 2 üniteden oluşan tesiste, saatte 10 ton atık,16 bin metreküplük bir oksijen balonu deposundan sağlanan oksijen desteği ile 1200 ile 1500 derece arasında sıcaklıkta...