30 / 04 / 2024

sincan çed

sincan çed

Ankara İli, Sincan İlçesi İncirlik Mahallesin tesis edilmesi planlanan Elektrik Enerjisi İletim Hattının ÇED toplantısı 21 Haziran 2016 tarihinde saat 11:00'da gerçekleşecek.

Sincan TM Elektrik Enerjisi İletim Hattı Projesinin ÇED tarihi 20 Haziran!

Ankara İli, Sincan İlçesi İncirlik Mahallesin tesis edilmesi planlanan Elektrik Enerjisi İletim Hattının ÇED toplantısı 21 Haziran 2016 tarihinde saat 11:00'da gerçekleşecek.

TANAP Projesi ÇED Raporu'nun nihai kabulü yapıldı!

ÇED Raporu'na göre yaklaşık 9 milyar dolar proje bedeli olan hattın inşaatına gelecek yıl Nisan ayında başlanması, 2018 yılında yapım işlerinin tamamlanması ve gaz sevkiyatına 2019'da başlanması hedefleniyor.

Sincan Tapu ve Kadastro Müdürlüğü Hizmet Binası Türkiye'nin ilk yeşil binalarından biri olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kamuda yeşil bina için ilk adımı attı. Yapı İşleri Genel Müdürlüğü'nün yürüttüğü projede çalışmalar başladı. Sincan'da yapılacak olan Tapu ve Kadastro Müdürlüğü Hizmet Binası Türkiye'nin ilk yeşil binalarından biri olacak...

Maslak Spine Tower'ın ÇED raporu olumsuz!

İstanbul Mimarlar Odası, Soma’daki kömür madeninde 301 işçinin hayatını kaybettiği Soma Holding’e ait Maslak’taki Spine Tower için ÇED ( Çevre Etki Değerlendirme ) olumsuz raporu düzenledi.

Spine Tower'ın ÇED raporu olumsuz!

İstanbul Mimarlar Odası, Soma’daki kömür madeninde 301 işçinin hayatını kaybettiği Soma Holding’e ait Maslak’taki Spine Tower için ÇED (Çevre Etki Değerlendirme) olumsuz raporu düzenledi.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin Revize ÇED Raporu açıklandı!

Mersin'nin Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesi'ne yapılacak Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS), Çevre ve Şehircilik Bakanhğı'na sunulan 3 bin 600 sayfadan oluşan revize ÇED raporu açıklandı.

Akkuyu'nun ÇED raporu açıklandı!

Mersin'in Gülnar İlçesi'nde yapılacak Akkuyu nükleer Güç Santrali'nin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunulan 3 bin 600 sayfadan oluşan revize Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu açıklandı.

ÇED raporu ne kadar sürede alınır?

Yeni proje ve gelişmelerin çevreye olabilecek sürekli veya geçici potansiyel etkilerinin içine alacak şekilde analizi ve değerlendirmesinin yapılmasına Çevresel Etki Değerlendirmesi deniyor. Peki, ÇED raporu ne kadar sürede alınır?

ÇED raporu neden gereklidir?

Yatırıma ve Çevre İzin işlemlerine başlamak için ilk adım olarak ifade edilen Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu neden gereklidir? Çevresel Etki Değerlendirmesi raporunun faydaları nelerdir?

ÇED raporu için nereye başvurulur?

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci dünyada bütüncül - önleyici çevresel planlama konusunda kullanılmakta olan en etkin çevre yönetimi aracı olarak tanımlanıyor. Peki, ÇED raporu için nereye başvurulur?

ÇED raporu nasıl alınır?

Çevresel Etki Değerlendirmesi raporu; yeni proje ve gelişmelerin çevreye olabilecek sürekli veya geçici potansiyel etkilerinin sosyal sonuçlarını içine alacak şekilde analizi ve değerlendirilmesine deniyor. Peki, ÇED raporu nasıl alınır?

ÇED raporu gerek yoktur nasıl alınır?

Çevre izin işlemlerine başlama için ilk adım olarak görülen Çevresel Etki Değerlendirmesi nasıl yapılır? ÇED raporu süreci nasıl gelişir? İşte,ÇED raporu gerek yoktur nasıl alınır?

ÇED raporu nedir?

Çevresel Etki Değerlendirmesi raporu çevre İzin işlemlerine başlamak için ilk adım sayılıyor.Çevresel Etki Değerlendirmesi belirli bir proje veya gelişmenin, çevre üzerindeki etkilerinin sürece deniyor. Peki bu süreçte hazırlanan ÇED raporu nedir?

sincan çed Haberi

sincan çed

Ankara İli, Sincan İlçesi İncirlik Mahallesi Mevkii, Ayaş İlçesi ile Kazan ilçesi İmrendi Mahallesi Mevkii arasında Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) tarafından tesis edilmesi planlanan “154 kV Kazan (DGKÇS) TM-Kazan TM Elektrik Enerjisi İletim Hattı (EEİH)” projesi ile ilgili olarak; 25.11.2014 tarih ve 29186 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe giren ÇED Yönetmeliği’ nin 9. maddesi gereğince, aşağıda belirtilen tarih ve saatte faaliyetle ilgili halkı bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak için “HALKIN KATILIMI TOPLANTISI” yapılacaktır.

Halkımıza saygı ile duyurulur.



Toplantı Yeri: İmrendi Köy Konağı

Toplantı Yerinin Adresi: İmrendi Mahallesi Kazan/ANKARA

Toplantı Tarihi: 21.06.2016

Toplantı Saati:...