07 / 05 / 2024

sırbistan avrupanın en büyük camisi

sırbistan avrupanın en büyük camisi

Sırbistan'da Sancak bölgesine bağlı Syenitca şehrinin Duga Polyana köyünde Avrupa'nın en uzun minareli, en büyük camisinin yapımı başladı.

Dünyanın en zengin 10 kişi listesi güncellendi! Sıralama değişti mi?

ABD merkezli Forbes, dünyanın en zengin 10 insanı listesini güncellediği duyuruldu. Nisan ayında dünyanın en zengin insanı unvanını alan Bernard Arnault sırasını korurken, listeye ilk 10'da yer almayan Google'ın kurucularından Sergey Brin dahil olduğu açıklandı.

Borsa yatırımcısının en çok yatırım yaptığı hisseler belli oldu! İşte yatırımcılar en çok bu hisseleri beğeniyor

Borsa yatırımcısının sektör bazında en çok beğendiği ve en çok yatırım yaptığı hisseler belli oldu. İşte borsa yatırımcısının en çok beğendiği hisseler...

Gayrimenkulde nasıl dünyanın en pahalısı olduk? Fiyatları emlakçılar mı yükseltiyor?

Uluslararası emlak danışmanlık şirketi Knight Frank tarafından geçtiğimiz ay açıklanan verilere göre Ankara konut fiyat artışında dünya birincisi oldu. Peki gayrimenkulde nasıl dünyanın en pahalısı olduk?

Dünyanın en zenginleri listesi değişti! Elon Musk sırasını kaybetti!

Forbes dergisi, dünyanın en zenginleri listesini güncel bir şekilde duyurdu. Buna göre, ABD'li milyarder Elon Musk, listenin güncellenmesi ile 1. sıradaki yerini kaybetmiş durumda.

Mart ayının en ucuz modeli hangisi? 600 bin TL’nin altında sıfır araç fırsatı! 

Otomotiv sektörünün en uygun modelleri birbiri ile yarışmaya da sürdürüyor. Buna göre, uygun fiyatlı araç arayışında olanların tercihi neler? Hyundai, Fiat, Renault, Kia ve Citroen model araçlar yeni kampanyalar. Tüketiciye farklı teklifler sağlayan dev markalar rekabeti artıyor. 

Bu hafta yatırımcısını en çok üzen 10 hisse!

Borsada sert rüzgarlar eserken, Borsa Temel Analisti Tardu Barlas resmi sosyal medya hesabı üzerinden bu hafta yatırımcısını en çok üzen hisseleri paylaştı. İşte en çok düşen 10 hisse...

İstanbul'daki dolar milyoneri sayısı 16 bin 300! Megakent dünyanın en zengin şehirleri arasında!

“Dünyanın En Zengin Kentleri 2023” raporuna göre,  İstanbul'daki dolar milyoneri sayısı 16 bin 300 olarak belirlendi. Peki en çok dolar milyoneri nerelerde? İşte ayrıntılar...

Dünyanın en zengin aileleri belli oldu! İşte listeye ilk sıradan girenler...

Dünyanın en zengin aileleri peş peşe sıralandı. Listede çarpıçı gelişmeler yaşandı. Abu Dhabili Nahyan Hanedanı ilk kez yıllık zenginler sıralamasında ilk sırada yer aldı. İşte dünyanın en zengin aileleri..

Rönesans Holding, dünyanın 'En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi' 2023 listesinde 9'uncu sırada! 

Rönesans Holding, dünya inşaat sektörüne ilişkin en köklü ve saygın değerlendirme olan ENR’nin “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde 38’inci, Avrupa'da ise 9’uncu sıraya yerleşti. 

Bulaşık makinesi almak isteyenlere müjde! Sınıfının en iyilerinden Profilo BMS662V5 solo bulaşık makinesi satışa çıktı!

Profilo, bulaşık makinesi almak isteyenlere müjdeli bir haber vererek sınıfının en iyilerinden BMS662V5 solo bulaşık makinesini görücüye çıkardığını duyurdu. BMS662V5 solo bulaşık makinesi, Profilo’nun resmi internet sitesinde sergilenmeye başladı.

Avrupa'nın en yaşanabilir şehirleri belli oldu: İstanbul'un sıralamadaki yeri şoke etti

Uluslararası bir dergi olan The Economist tarafından hazırlanan yaşanabilir şehirler sıralaması, Avrupa'nın en yaşanabilir şehirlerini belirledi. Economist Intelligence Unit tarafından oluşturulan bu endekste, şehirler kültür ve çevre, eğitim, sağlık hizmetleri, altyapı ve istikrar gibi beş kritere

Sınıfının en düşük enerji tüketimine sahip Bosch KGP76AIC0N Serie 8 Alttan Donduruculu Buzdolabı’nın fiyatı belli oldu!

Bosch, sınıfının en düşük enerji tüketimine sahip buzdolabını görücüye çıkardı. 10 yıl kompresör garantisi veren Bosch, buzdolabının tüm teknik özelliklerini paylaştı.

Borsa İstanbul'dan günün ilk yarısında yeni rekor: 6.841,60 puanla tüm zamanların en yükseği!

Borsa İstanbul'da rekor serisi devam ediyor. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında 6.841,60 puanı gördü ve tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. İşte ayrıntılar...

sırbistan avrupanın en büyük camisi Haberi

sırbistan avrupanın en büyük camisi

Sırbistan'da genellikle Müslüman Boşnakların yaşadığı Sancak bölgesine bağlı Syenitca şehrinin Duga Polyana köyünde Avrupa'nın en uzun minareli, en büyük camisinin yapımı başladı. Duga Polyana'daki cami tamamlandığında, 99 metrelik minareli ile Avrupa'nın 5'inci en büyük binası olacak. Sırp medyalarına göre caminin yapımında yüzlerce metre küp beton harcanacak, 20 metre derinliğinde temeller kazılacak. Bin 600 metrekarelik alanda inşa edilecek caminin 15 kubbesi olacak. Cami, 4 tanesi 45 metre, 2 tanesi de 99 metre yüksekliğinde olmak üzere 6 minareye sahip olacak. Sırbistan Müftüsü Muamer Zukorliç, Sırbistan basınına yaptığı açıklamada caminin yapımı için tüm dünyadan bağış toplandığını açıkladı. Zukorliç, caminin 2017 yılın sonunda tamamlanmasının planlandığını söyledi.


Yeni...