01 / 05 / 2024

Şirinyer Parkı iptali

Şirinyer Parkı iptali

İzmit Büyükşehir ile Buca Belediyesi'nin işbirliğinde hayata geçirmek için planladıkları Şirinyer Parkı projesi yine mahkemelik oldu.

Danıştay, Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planını iptal etti!

Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planının iptali talebiyle açılan davalarla ilgili olarak bir son dakika gelişmesi yaşandı. Proje için açılan itiraz davaları çerçevesinde, Danıştay'ın imar planlarının kesin olarak iptal edilmesi kararı aldığı ortaya çıktı. 

Veysel Eroğlu'ndan Gölcük Tabiat Parkı ihalesi açıklaması!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Gölcük Tabiat Parkı ihalesinin iptali ile ilgili açıklama yaptı. Eroğlu, "Planı onaylandı, nerede ne yapılacağı belli ancak rekabet şartları sağlanmadığı için belediye iptal etti" dedi. 

Bolu Gölcük Tabiat Parkı'na ilk iptal davası Ankara'dan!

Bolu Gölcük Tabiat Parkı ihalesinin iptali için ilk dava Ankara'dan açıldı. Dava dilekçesinde ihalenin iptali istendi.

Şirinyer Parkı projesi yine mahkemelik oldu!

İzmit Büyükşehir ile Buca Belediyesi'nin işbirliğinde hayata geçirmek için planladıkları Şirinyer Parkı projesi yine mahkemelik oldu.

Albatros arazisinin satışının iptali istenecek!

Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Bozoğlu, Büyükçekmece Belediyesine ait Albatros Parkı olarak bilinen 30 dönümlük arazinin satışının iptali için hukuki süreç başlatma kararı aldıklarını belirtti

Buca Şirinyer Parkı Projesi itirazlarına ret!

Buca'da İzmir Büyükşehir ve Buca Belediyesi'nin yapacağı Şirinyer Parkı Projesi'ne olanak sağlayan imar planlarına yapılan itirazlar Büyükşehir Meclisi tarafından reddedildi.

Buca Şirinyer Parkı'na yine itiraz var!

İzmit Büyükşehir ile Buca Belediyesi'nin 81 bin metrekarelik cazibe alanı yalatmak için hazırladığı Şirinyer Parkı Projesi'ne imkan sağlayan ancak 2012 yılında yargı kararıyla iptal edilen imar planlan revize edildi. Yeni planlara Şehir Plancıları ve Mimarlar Odası yine itiraz etti

Buca Şirinyer Parkı imar planı değişikliği askıda!

İzmir Buca Şirinyer Parkı Kentsel Tasarım Projesi ve Park Alanını kapsayan Özel Proje Alanı ve Belediye Hizmet Alanı belirlenmesine ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı...

Buca Şirinyer Parkı'na yeni proje yeni plan!

BUCA'da İzmir Büyükşehir ve Buca Belediyesi'nin Şirinyer Parkı'nın da yer aldığı 81 bin metrekare alanda yapacağı ancak dört yıl önce mahkeme kararıyla durdurulan proje, revize edildi.

Jurassic Park projesine yargıdan onay geldi!

Çukurova Belediyesi'nin tartışmalara neden olan Jurassic Park projesine yargıdan onay geldi. Kararın iptali için açılan davada mahkeme, 'yürütmenin durdurulması' talebini oybirliğiyle reddetti.

Mimarlar Odası'nın Lara Kent Parkı için açtığı dava sonuçlandı!

Antalya’da 2006 yılında Lara plajlarının da bulunduğu Lara Kent Parkı’nı özel bir firmaya tahsisinin iptali için Mimarlar Odası’nın yürüttüğü hukuki mücadelede 9 yıl sonra nihai red kararı verildi

İzmir Park ilk ziyaretçilerini ağırladı!

Konak, Şirinyer, Karabağlar ve Hatay’ın birleşme noktasında Savranoğlu Group tarafından 60 milyon dolarlık yatırım ile kurulan İzmir Park renkli bir açılışla dün hizmete girdi.

Buca Belediyesi yılbaşı etkinliklerine hazırlanıyor!

Buca Belediyesi 29-31 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek 3 günlük yılbaşı etkinlikleri için Şirinyer Parkı 'nı seçti. Başkan Levent Piriştina, "Yılbaşı etkinliklerimize tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz" dedi.

Şirinyer Parkı iptali Haberi

Şirinyer Parkı iptali

İZMİR Büyükşehir Belediyesi ile Buca Belediyesi'nin birlikte yapmayı planladıkları Şirinyer Parkı Projesi'ne olanak sağlayan imar planları yine mahkemelik oldu. Projenin 2014 yılında Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi'nin açtığı dava sonuca mahkeme kararıyla iptal edilen ilk planlarından sonra bu kez 2016 yılında yapılan son planın iptali için Mimarlar Odası İzmir Şubesi dava açtı.


Buca'da yıllardır tartışılan Şirinyer Parkı projesi bir kez daha yargıya taşındı. Şirinyer Parkı'nın içinde olduğu 81 bin metrekarelik alanı cazibe merkezi haline getirmek, Bucalıların buluşma noktasına dönüştürecek işlev kazandırmak için harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Buca Belediyesi'nin 2012 yılında hazırlanan projeye olanak sağlayan imar planları, Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi'nin ticari kullanımın artacağı, sosyal ve teknik altyapının azalacağı gerekçesiyle açtığı davada, İzmir 4. İdare Mahkemesi tarafından 2014...