07 / 05 / 2024

Sirkeci Valide Han ne zaman yıkıldı

Sirkeci Valide Han ne zaman yıkıldı

1938 yılında İstanbul Belediyesi, Bayındırlık Bakanlığı'ndan gelen talimatnameyle Eminönü ve Yeni Cami etrafının açılması işine başlayacakmış. Yeni Cami'nin önündeki binalar ve Valide Han'ın bulunduğu ada kaldırılacakmış.

1938 yılında Eminönü Meydanı'ndaki Valide Hanı iki ayda yıkılacakmış!

Belediye tarafından 1938 yılında Eminönü Meydanı'ndaki Valide Han'ının yıkımı için 2 ay süre verilmiş.

Eminönü'ndeki Valide Han'ın merdivenleri yıkıldı!

Fatih Belediyesi’ne ait ekipler dün sabaha karşı Eminönü'ndeki Valide Han'a gelerek çatıya çıkılan merdivenleri yıktı.

Valide Han'a kaçak yapı kurup işlettiler!

Mahmutpaşa’da bulunan Valide Han’ın terasındaki kaçak yapıda boğaz manzaralı fotoğraf çektiren turistlerden 100 ile 1000 lira arası para alan Hakan Erbak "Kaçak bir iş yapmıyoruz" diye konuştu. Fatih Belediyesi ise kaçak yapının 5 defa mühürlendiğini ancak mührün kırıldığını belirtti...

Liman Han yıkılacak mı?

Sirkeci’nin simge binaları arasında yer alan , yapımı 1907’de tamamlanan Vedat Tek imzalı Liman Han’ın (eski adıyla Mes’adet) yıkılmadan korunması için ‘1. derece koruma’ statüsüne yükseltildi. 

Sirkeci Vlora Han’ın restorasyonuna onay!

İstanbul'un Sirkeci İlçesi'nde bulunan Vlora Han’ın restorasyon projesine onay çıktı. ‘Art Nouveau’ tarzında inşa edilen, tarihi yapı yenilenecek.

Büyük Valide Han'ın çatısı yenilenecek!

İstanbul Fatih'te bulunan ve İstanbul'un en güzel manzarasına sahip olan Büyük Valide Han'ın çatısında oluşan çökme sonucu ziyarete kapandı. Han'ın çatısı yenilenecek.

Arzul Tekstil İnşaat Malzemeleri İthalat ve İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Arzul Tekstil İnşaat Malzemeleri İthalat ve İhracat Limited Şirketi, Savaş Arzul tarafından 50 bin TL sermaye ile 8 Ocak'ta Fatih, Hobyar Mahallesi, Emirler Hanı Sokak, Sirkeci Palas Han'da kuruldu.

1938 yılında Eminönü Meydanı'nın açılmasına başlanacak!

1938 yılında İstanbul Belediyesi, Bayındırlık Bakanlığı'ndan gelen talimatnameyle Eminönü ve Yeni Cami etrafının açılması işine başlayacakmış. Yeni Cami'nin önündeki binalar ve Valide Han'ın bulunduğu ada kaldırılacakmış.

1935 yılında Sansaryan Han Vilayet'in!

1935 yılında devam eden Sansaryan Han davasında Mahkeme, Vilayet lehine karar vermiş. Sirkeci'deki hana Vilayet'in el koymak istemesiyle başlayan davada İkinci Hukuk Mahkemesi ikinci defa Vilayet'in lehine karar vermiş.

2006 yılında Vakıf Han beş yıldızlı otel olmuş!

2006 yılında Sirkeci'deki tarihi 4. Vakıf Han beş yıldızlı otel olmuş. Mimar Kemalettin Bey tarafından 1911 yılında temeli atılan hanın restorasyon çalışmaları için 30 milyon lira harcanmış.

Cedit Valide Sultan Vakfı 25 yıllığına kiraya veriliyor!

İstanbul Fatih’te Kargir 1. Vakıf Hanı niteliğindeki Cedit Valide Sultan Vakıf Binası 7 Temmuz 2015 günü saat 14:30'da restorasyon-onarım karşılığı 25 yıllığına kiraya verilecek.

Kösem Sultan'ın yaptırdığı Cedit Valide Han restore ediliyor!

Osmanlı padişahı IV. Murad'ın annesi Kösem Sultan tarafından yaptırılan Cedit Valide Han restore ediliyor. Eminönü'ndeki hanın 210 odası ve üç tane avlusu bulunuyor.

İTO 3 işhanını ihaleye çıkardı!

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO), Sirkeci'deki binasına komşu olan üç işhanı ve bir otoparktan oluşan alana turizm, iş merkezi ya da karma proje yapılması için ihale açıldı..

Sirkeci Valide Han ne zaman yıkıldı Haberi

Sirkeci Valide Han ne zaman yıkıldı



Eminönü Meydanı'nın açılmasına başlanıyor


İlk olarak Yenicami'nin önündeki binalar, Valide Han'ının bulunduğu ada ve bu hanın karşısındaki binalar kaldırılacak


    Eminönü ve Yeni Cami etrafının açılması için Nafıa Vekaleti'nden gelen talimatname üzerine dünden itibaren belediyece faaliyete başlanmıştır. Talimatnameye göre istimlak edilecek binaların haritaları hazırlanacak, istimlak edilecek binaların miktarı, kimlere ait olduğu, kaç lira kıymetinde bulunduğu bildirilecektir.

    Kanuni merasim ve muameleler ikmal edildikten sonra istimlak edilen binaların yıktırılmasına başlanacaktır. Talimatname üzerine evvelce tanzim ve tasdik edilen A ve B işaretli iki parça haritaya göre istimlak edilecek binaların sahası tespit edilmiştir. İptida A haritasındaki yerler, bunu müteakip B haritasındaki kısım...