29 / 04 / 2024

şirket ve esnaf geçici idari verileri

şirket ve esnaf geçici idari verileri

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının 2015 yılı Şubat ayı dış ticaret, şirket ve esnaf geçici idari verilerine ilişkin bülteni yayımlandı. Şubat ayında 4 bin 229 limited şirket, 3 bin 852 ticari işletme, bin 648 şube, bin 47 anonim şirket kuruldu.

Kimler, nasıl erken emekli olabilir 2024?

Emeklilik yaşının çocuk sayısına göre düşürülmesi ve esnafın emekliliği için gerekli prim sayısının 7200 güne indirilmesi gündemde. Peki kimler, nasıl erken emekli olabilir 2024?

1954 yılında dükkan kiraları tepkiye neden olmuş!

1954 yılında tüccarlar ve esnaf tarafından dükkan kiralarının serbest bırakılmaması için büyük çaba sarf edilmiş. 

SSK ve Bağ-Kur emeklileri dikkat! Zam oranı değişecek mi?

Memur ve memur emeklilerinin yeni yılda zamları yüzde 49,25 olurken, işçi ve esnaf emeklilerinde ise bu oran yüzde 37,57 olarak belirlendi. Ardaki zam farkı dikkat çekerken bu oranın artırılması için çalışma yapıldığı ortaya atıldı. Peki SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı artacak mı?

Malatya'da çalışmalar tam gaz: Orta hasarlı binalar, yerinde dönüşüm, TOKİ konutları... Hem tarih hem rakam verildi!

Depremden etkilenen Malatya'da konut sahipleri, kiracılar ve esnaf için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. AK Parti Malatya Milletvekili Doç. Dr. Abdurrahman Babacan, Malatya genelindeki son durumu paylaştı. İşte o rakamlar ve yeni konutların teslim tarihleri...

Artık daha da alınmaz hale geldi! Yeni tarifeyle fiyat 10 TL'ye çıktı!

Simidin ve ekmeğin maliyetlerindeki yükseliş, Türkiye'deki enflasyonun bir tezahürü olarak görülüyor. Son zamanlarda birçok temel ihtiyacın fiyatındaki artış, insanları ekonomik olarak zorluyor. Vatandaş ve esnafın tepkili olmasına neden olan simit artık 10 TL’ye çıktı.

Depremzedeler için istihdam seferberliği başladı! İşte depremzedelere iş imkanı sağlayan şirketler!

Kahramanmaraş depreminin ardından büyük şehirlere büyük bir göç dalgası başlarken, depremzedeleri gelecek günlerde istihdam sorunu bekliyor. Bazı şirket ve holdingler de depremzedelere öncelik vermek üzere yeni istihdam kararlarını açıklamaya başladı.

1 Ocak’tan sonra iğneden ipliğe her şey değişecek! Kuaför, kuyumcu, berberler…

Yeni yıldan sonra vatandaşı ve esnafı ilgilendiren pek çok düzenleme yürürlüğe girecek. İşte detaylar!

TESK, Perakende Yasası'nda değişiklik istedi!

TESK Genel Başkanı Palandöken, piyasada fiyat istikrarının sağlanabilmesi ve esnafın korunması için çağrıda bulundu ve Perakende Yasası'nda değişiklik yapılmasını istedi.

Tüketimi azalttı elektrik faturası 1400 lira arttı. İşte seç baş yolduran elektrik faturası

Yeniçağ Gazetesi elektrik faturalarındaki artışa ve esnafın yüksek faturalarla ilgili görüşlerine yer veren bir haber hazırladı. Habere göre; İstanbul’da bir büfe işletmecisine geçtiğimiz aydan daha az elektrik tüketmesine rağmen 1400 TL daha fazla fatura geldi.

Fiyatlar katlandı satışlar çakıldı, beyaz eşyada taksit sayısı artacak mı?

Her yıl düğün mevsiminde yükselen beyaz eşya satışları Temmuz ayında geriledi. Üreticiler ve esnaf beyaz eşya da taksit sayısının artmasını istiyor.

Ticari mevduatlara da devlet garantisi geldi

Bundan böyle sadece gerçek kişiler değil şirket ve işletmelerin ticari mevduatları da devlet güvencesinde olacak.

Emekli adayları dikkat! Prim ödeme miktarları güncellendi

Çalışma hayatında yer alan her çalışan emekli olmanın hayalini kurmakta. Bu kapsamda emekli olmak isteyen vatandaşları yakından ilgilendiren detaylar netleşti. SSK, Bağ-Kur ve esnaf olan herkesi kapsamakta. Emeklilik prim ödemeleri ile değişiklik duyuruldu.

TMSF’ye devredilen şirket ve gayrimenkul sayısı TBMM'de! 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, 15 Temmuz sonrası Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna devredilen şirket ve gayrimenkul sayısıyla ilgili soru önergesi verdi. İşte ayrıntılar...

şirket ve esnaf geçici idari verileri Haberi

şirket ve esnaf geçici idari verileri

Şubat ayında 4 bin 229 limited şirket, 3 bin 852 ticari işletme, bin 648 şube, bin 47 anonim şirket, 113 kooperatif, 1 kollektif şirket kuruldu. Türkiye genelinde şubat itibarıyla toplam 1 milyon 588 bin 158 esnaf ve sanatkar bulunuyor. Şubat'ta Türkiye genelinde toplam 18 bin 882 esnaf ve sanatkar işletmesi kuruldu, 8 bin 711 esnaf ve sanatkar işletmesi ise kapandı. Söz konusu ayda en fazla artış gösteren meslek, 'bakkallık, bayilik, büfecilik', en çok azalan meslek ise 'şoförlük'...