30 / 04 / 2024

şişecam blokları imar planı değişikliği

şişecam blokları imar planı değişikliği

İstanbul İli, Güngören İlçesi, Gençosman Mahallesi Şişecam Blokları ve Çevresini Kapsayan Rezerv Yapı Alanının Bir Kısmına İlişkin Hazırlanan Kentsel Dönüşüm Projesine Yönelik 1/5000 Ölçekli NİP Değişikliği ve 1/1000 ölçekli UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt duyurdu! Bakırköy İş Bankası Blokları kentsel dönüşüm projesinde temeller atıldı! 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, Bakırköy İş Bankası Blokları İncirli parselindeki kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak yeni proje için temellerin atıldığının müjdesini verdi.

İnşaat sektörü konut projeleri için yeni imar alanları talep ediyor!

Bursa'da inşaat yapı müteahhitleri ile inşaat sektöründe yer alan üyeler kentte yeni imar alanları için talepte bulundu.

Çiğli’ye imar planı müjdesi! Bölgede yapılaşma süreci başlıyor!

Çiğli Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesince Harmandalı Bölgesine ilişkin devam eden imar planı çalışmalarının askı süresi sona erdi. İdari prosedürlerin tamamlanmasından sonra bölgede yeni imar planına uygun yapılaşma süreci başlayacak.

Kemer Country’deki golf sahaları için yeni imar planı geldi: İnşaat alanı yaklaşık 50 bin metrekare düşürüldü!

Demirören Grubu’nun kredi borcuna karşılık Ziraat Bankası’na devredilen ve villa inşaatlarına başlanan Kemer Country’nin golf sahaları için yapılan imar planlarının yürütmesi durdurulmuştu. Bakanlık'tan yeni plan hazırlandı. Bu kapsamda, inşaat alanı yaklaşık 50 bin metrekare düşürüldü.

Galatasaray Adası için yeni imar planı!

Galatasaray Adası için yeni imar planı hazırlandı. Söz konusu ada “Kamuya Açık Yüzme Havuzu ve Özel Sosyal Tesis Alanı” olarak düzenlendi.

Şişecam da seferberliğe katıldı! Deprem bölgesine 225 milyon TL yardım…

Çeşitli kurum ve kuruluşların deprem bölgesine ve depremzedelere yönelik yaptığı yardım seferberliğine Şişecam da katıldı.  Şirket ayni ve nakdi olarak 225 milyon lira destekte bulundu.

Boğaziçi Üniversitesi'nin Hisar Kampüsü için Bakanlıktan yeni imar planı! İşte detaylar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, Boğaziçi’nin İstanbul Boğazı manzaralı Hisar Kampüsü için yeni imar planı hazırlandı. İşte detaylar...

İzmir Menderes'te deprem mağdurları için yeni imar planı onaylandı!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihde 6,9 büyüklüğünde meydana gelen depremden etkilen bölgelerden biri olan Menderes’te, orta ve ağır hasar alan evler için imar planları onaylandı.

Topkapı 29'un satış ofisinin imar planı değiştirildi!

‘Topkapı 29’ ismiyle hayata geçirilen konut projesine ait satış ofisi kaçak çıktığı ileri sürüldü. İBB’nin yıkım kararı 4 defa yargıda kaldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da, imar planını değiştirdi ve binaya onay verdi.

Yenişehir için yeni imar planı hazırlandı!

TOKİ, Kanal İstanbul güzergahı içinde yer alan Avcılar Firuzköy Mahallesi'ndeki toplam 1.6 milyon metrekare büyüklüğe sahip alan için imar planı hazırladı. 1 milyon 650 bin 766 metrekare büyüklüğe sahip alanın 850 bin 836 metrekaresinde konut ve AVM inşaatı yapılacak. 

Şişecam Blokları Rezerv Yapı Alanı 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Güngören İlçesi, Gençosman Mahallesi Şişecam Blokları ve Çevresini Kapsayan Rezerv Yapı Alanının Bir Kısmına İlişkin Hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Güngören Şişecam Blokları rezerv yapı alanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Güngören İlçesi, Gençosman Mahallesi Şişecam Blokları ve Çevresini Kapsayan Rezerv Yapı Alanının Bir Kısmına İlişkin Hazırlanan Kentsel Dönüşüm Projesine Yönelik 1/5000 Ölçekli NİP Değişikliği ve 1/1000 ölçekli UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Almanya'da Heilbronn Kent Meclisi cami inşaatı için imar değişikliğine onay vermedi!

Almanya'nın güneyinde yer alan Heilbronn Kent Meclisi, şehir merkezinde cami inşası için sunulan imar değişikliğine onay vermedi. 

şişecam blokları imar planı değişikliği Haberi

şişecam blokları imar planı değişikliği

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 09 Kasım 2021 tarihli ve 2167930 sayılı yazısı ile; İstanbul İli, Güngören İlçesi, Gençosman Mahallesi sınırları içinde yer alan ve Bakanlık Olur’u ile Rezerv Yapı Alanı ilan edilen alanın içerisinde yer alan 8417 parsel, 349 ada 1, 2, 3 parseller ile 196, 198, 199 parsel ve 13804 parselin bir kısmını kapsayan alana ilişkin hazırlanan NİP-34783050 plan işlem numaralı1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve UİP-34143051 plan işlem numaralı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğinin 1 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 102 (k) maddesi ve 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 9. Maddesi ve 6306 sayılı Kanunun ilgili hükümleri uyarınca Bakanlığımızca 09 Kasım 2021 tarihinde onaylandığı bildirildi.

Söz konusu planlar, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8/b maddesi gereğince 10...