04 / 08 / 2024

Şişecama Avrupalı ortak geldi

Şişecama Avrupalı ortak geldi

İstanbul’da düzenlenen basın toplantısıyla açıklanan anlaşmaya göre Paşabahçe Cam’ın yüzde 15,44 hissesi için 125 milyon euro ödeyecek olan EBRD, Türkiye’de şimdiye kadar yaptığı en büyük öz sermaye yatırımını gerçekleştirmiş olacak...

Bankalarda "ortak kredi" uygulaması başlıyor!

Konut kredilerinin faizi hızla artmayı devam ettirirken buna göre bu şartlarda konut almak isteyen vatandaşlar için kurbana değil artık ortak krediye girecekler. Bu süreçte, yüksek faiz sorununa yeni bir çözüm getiren Ziraat Bankası, yenilikçi kredi modeli “Ortak Konut Kredisi”ni duyurmuş oldu.

Gayrimenkul danışmanlık şirketi Property Guides: Türkiye, Avrupalı emekliler için en uygun adres! 

Gayrimenkul danışmanlık şirketi Property Guides, Avrupalı emeklilerin en uygun şartlarda yaşayabileceği ülkenin Türkiye olduğunu belirtti. Ayrıca Türkiye'yi ikinci sırada Almanya, üçüncü sırada ise Yunanistan takip etti.

Avrupa Parlamentosu kripto varlıklara vergi getirilmesini talep etti!

Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Birliği'nin (AB) ortak borçlarının geri ödenebilmesi ve çeşitli programların finansmanı için şirketler, mali işlemler ile kripto varlıklara vergi getirilmesini istedi.

Avrupa Birliği ortak gaz alımı için ihaleye çıktı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Avrupa Birliği (AB), üye ülkelerin ortak doğal gaz alımı için kurulmuş olan mekanizma çerçevesinde ilk ihale sürecini de başlattı.

Ortak banka hesabı nasıl açılır? Ortak hesaptan bir kişi para çekebilir mi?

Ortak hesap açmak isteyen pek çok kişinin kafasında soru işaretleri bulunmaktadır. İşte bu soruların araştırılan yanıtları!

Ortak banka hesabı olan çiftler İçin şok edici araştırma sonuçları!

Ortak banka hesabına sahip olan çiftler için Journal of Consumer Resource dergisi kapsamında araştırma yapıldı. Araştırma sonuçları pek çok çifti şaşkınlığa uğrattı. İşte detaylar!

Dünyanın en zengin erkeği ve kadını belli oldu! İki ortak yönleri var

Forbes'un Milyarderler Listesi'nin zirvesinde teknoloji değil, mağazacılık önde. Dünyanın en zengin erkeği ve kadını belli oldu İki ortak özellikleri var. İşte tüm detaylar...

Pasifik GYO ve Emlak Konut GYO, Merkez Ankara'daki AVM'nin işletilmesi için kurulacak şirkete ortak oluyor!

Pasifik GYO, Merkez Ankara projesinde yer alan AVM'nin işletilmesi amacıyla kurulacak şirkete ortak oluyor. Emlak Konut GYO ile ortak olunacak şirketin sermayesi 2 milyon TL olarak açıklandı. İşte detaylar...

Kapıcı dairesi gibi ortak alanları kiraya vermek yasal mı? Kiralama için kime nasıl yetki verilir?

Site ve apartmanda ortak alanın kiraya verilmesi kararını kim alır? Oy birliği mi oy ç okluğu mu gerekir? Kiralamaya kim yetkilidir? Bütün maliklerin oyu gerekir mi? Vekaleten oy kullanılabilir mi? İşte sık sık tartışma yaratan bu konudaki sorulara verilen yanıt...

Ortak hisseli tapu nasıl bölünür?

Hisseli tapu, ortak tapu olarak da bilinmektedir. Hisseli tapunun bölünmesi pek çok kişinin uğraşmak zorunda olduğu işlemdir. Peki Ortak hisseli tapu nasıl bölünür? İşte detaylar!

Avrupalılar kış için ülkeleri terk ediyor! Türkiye ilk tercihleri olacak!

Rusya ve Avrupa arasında yaşanan kriz nedeniyle artan enerji fiyatları Avrupalıları kış turizmine itiyor… Türkiye’nin Avrupalılar için ilk tercih olması bekleniyor.

Apartmanlarda ortak alan işgali nereye şikayet edilir?

Apartmanlarda kat maliklerinin kullanımına ayrılmış olan her yer ortak alan olarak ifade ediliyor. Merdiven boşlukları, kömürlük, bahçe hatta duvarlar dahi ortak alandır. Peki, apartmanlarda ortak alan işgali nereye şikayet edilir?

Ortaköy 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Ortaköy Mahallesi 1681 ada 109-179 Parseller ve Yakın Çevresine İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Şişecama Avrupalı ortak geldi Haberi

Şişecama Avrupalı ortak geldi

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası(EBRD), Şişecam şirketlerinden Paşabahçe Cam Sanayii ve Ticaret AŞ’ye ortak oluyor.



İstanbul’da düzenlenen basın toplantısıyla açıklanan anlaşmaya göre Paşabahçe Cam’ın yüzde 15,44 hissesi için 125 milyon euro ödeyecek olan EBRD, Türkiye’de şimdiye kadar yaptığı en büyük öz sermaye yatırımını gerçekleştirmiş olacak.



Şişecam Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Ahmet Kırman, satış anlaşmasının şirketin halka arz planlarını değiştirmediğini belirterek, “Aksine bu konudaki arzumuzu daha da güçlendirmiştir” dedi. Anlaşmasının staratejik bir adım oldğunu ifade eden Kırman, elde edilen hisse bedelinin şirketin ileriye yönelik sürdürülebilir yatırımları için kullanılacağını söyledi.


Şirket değeri 1.1 milyar $

Kırman, üretim kapasitesi ve global pazardan aldığı yüzde 12’lik payla dünyanın en büyük üçüncü cam ev eşyası üreticisi olan Paşabahçe Cam’ın uluslararası alandaki şirket değerinin 810 milyon...