03 / 05 / 2024

Şişhane Okmeydanı Mecidiyeköy Havaray hattı

Şişhane Okmeydanı Mecidiyeköy Havaray hattı

Şişhane Okmeydanı Mecidiyeköy Havaray projesi; Şişhane'den başlayarak Kulaksız'dan geçecek ve Mecidiyeköy'e kadar gidecek. Toplam 11 istasyondan meydana gelecek olan havaray hattı 5,8 kilometre olarak tasarlandı

1941 yılında Şişhane Unkapanı yolu büyük bir cadde olarak açılmış!

1941 yılında, Şişhane'den Azapkapı'ya Unkapanı köprüsüne inen yolun açılmasına karar verilmiştir. 

1957 yılında Modern Mecidiyeköy Sitesi için Büyükdere Caddesi'ndeki arsalar satılacakmış!

1957 yılında, Mecidiyeköy'de Şişli Büyükdere Caddesi ile Beşiktaş Yıldız arasında Modern Mecidiyeköy Sitesi için imar planı hazırlanmış.

1940 yılında Mecidiyeköy'ün Mantar Mahallesi'ndeki evler için temlik kararı verildi!

1940 yılında Mecidiyeköy'ün Mantar Mahallesi'ndeki evler için Hükümet, temlik kararı verdi. Karara göre, Mantar Mahallesi'ndeki halk, yasal olmadan yaptıkları evleri para karşılığında satın alabileceklermiş...

Mecidiyeköy'deki Profilo AVM'nin yıkım tarihi belli oldu! Yerine büyük konut projesi yapılacak!

İstanbul'un en eski AVM'si olan Şişli'nin Mecidiyeköy Mahallesi'ndeki Profilo AVM yıkılıyor. Yerine ise dev rezidans projesinin yapılacağı söyleniyor. 

Emlak Konut GYO'nun Mecidiyeköy'de inşa edeceği 20 katlı binanın imar planları onaylandı!

Emlak Konut GYO'nun Şişli Mecidiyeköy'de inşa edeceği 20 katlı binanın imar planları onaylandı. İşte detaylar...

Selay Yurt İşletmeciliği Eğitim Ve Kültür Hizmetleri Limited Şirketi Mecidiyeköy Şubesi açıldı!

Selay Yurt İşletmeciliği Eğitim Ve Kültür Hizmetleri Limited Şirketi Mecidiyeköy Şubesi  Şişli’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Çelik tarafından açıldı. 

İBB'nin Mecidiyeköy'deki arsası 472 milyon TL'ye satılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Şişli'nin Mecidiyeköy Mahallesi'nde bulunan 5 parsel arsayı 472 milyon TL'ye satıyor. Söz konusu gayrimenkulün ihalesi 28 Nisan 2021'de gerçekleşecek.

Mecidiyeköy'de 8.5 milyon TL'ye icradan satılık iş yeri!

İstanbul 10. İcra Dairesi, Şişli Mecidiyeköy'de bulunan iş yerini satışa çıkardı. Söz konusu ofisin satış bedeli 8 milyon 500 bin TL olarak belirlendi.

ORGE'den Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu'na 736 bin Euro'luk ilave iş!

ORGE Enerji Elektrik Taahhüt'ün devam eden işleri arasında yer alan Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Projesi'nde, Depo Sahası Genel Elektrik İşleri'ne yönelik 736 bin 137,17 EUR+KDV tutarındaki ilave iş teklifi olumlu sonuçladı...

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu'nda 736 bin 137 Euro'luk ilave iş!

ORGE Enerji Elektrik Taahhüt'ün devam eden işleri arasında yer alan Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Projesi'nde, Depo Sahası Genel Elektrik İşleri'ne yönelik 736 bin 137,17 EUR+KDV tutarındaki ilave iş teklifi onaylandı...

Şişhane Alarko-Dim İş Merkezi 2019 yıl sonu değerleme raporu!

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde yer alan Şişhane DİM İş Merkezi için hazırlanan ekspertiz değerleme raporunu yayınladı...

Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy Metro Hattı inşaatı işçilerinden eylem!

İBB tarafından yapımı süren Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy Metro Hattı inşaatında çalışan işçiler yüklenici firmadan maaşlarını alamadıklarını iddia ederek eylem yaptı.

Akiş GYO Mecidiyeköy İş Merkezi 2017 değerleme raporu!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Mecidiyeköy İş Merkezi'ndeki 6 bağımsız birim için hazırlatılan 2017 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı.

Şişhane Okmeydanı Mecidiyeköy Havaray hattı Haberi

Şişhane Okmeydanı Mecidiyeköy Havaray hattı



Şişhane Okmeydanı Mecidiyeköy Havaray'ı toplam 11 istasyondan meydana geliyor. 5,8 kilometrelik havaray hattı Hacıosman Yenikapı metro hattıyla Şişhane istasyonunda entegre olarak başlayıp Kulaksız ve Fatih Sultan Mehmet Caddeleri'ni takip ederek Okmeydanı'na ulaşıyor. 


Okmeydanı mevkiinde ve Çağlayan'da metrobüsle kesişiyor. Mecidiyeköy'de ise yapımı devam eden Mecidiyeköy Mahmutbey metro hattı ve mevcut Hacıosman Yenikapı metro hattıyla tekrar birleşerek son buluyor. 


Kasımpaşa Okmeydanı Mecidiyeköy Havaray Hattı diğer toplu taşıma sistemleriyle de entegrasyon noktalarına sahip. Projeye konu olan hattın özellikle Kasımpaşa ve Okmeydanı bölgesindeki yerleşim alanlarından Mecidiyeköy ve Şişhane gibi ticaret bölgelerine olan ev iş yolculuklarına hitap etmesi amaçlanıyor. Böylece söz konusu olan koridorda dolmuş ve minibüsle yapılan yolculuklar doğrudan raylı sisteme aktarılacak. 



Şişhane Okmeydanı Mecidiyeköy Havaray istasyonları:

- Şişhane

- Kasımpaşa

- Yeni Çeşme

- Kulaksız

- Fatih Caddesi

- Okmeydanı

-...