29 / 04 / 2024

Şişli boşaltılan binalar

Şişli boşaltılan binalar

İstanbul'un Şişli ilçesinde belediyeye komşu 4 bina riskli bina mühürlenerek boşaltıldı. 56 dairede yaşayan yaklaşık 200 kişi, “1 günde evsiz kaldık” diyerek mağdur olduklarını söylediler.

Depremde yıkılan binaların yüzde 30'u tamamlandı! İşler neden bu kadar ağır ilerliyor? Uzman isim 5 maddede açıkladı

6 Şubat Depreminin üzerinden bir yıl geçti. Bu süreçte yıkılan binaların sadece yüzde 30'a yakını yenilenebildi. Peki işler neden bu kadar ağır ilerliyor? Bu sorunun yanıtını Altınbaş Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sepanta Naimi, 5 madde de açıkladı.

Kentsel dönüşümden dolayı boşaltılan eve hırsız yerleşti! Ev sahibi çözümü kapıya duvar örmekte buldu!

Avcılar'da bir kişi, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılması planlanarak boşaltılan binadaki daireye ev sahibinden habersiz yerleşti. Ev sahibi ise çözümü kapıya duvar örmekte buldu. İşte ayrıntılar..

Büyükçekmece'de istinat duvarı çöktü! Site sakinleri ayaklandı! Binaların boşaltılması ve mühürlenmesi gerekiyor!

Büyükçekmece'de kuvvetli yağışın etkisiyle bir sitenin içinde bulunan istinat duvarı çöktü. Site sakinlerinden Pınar Özer Aydın, "Binaların boşaltılması, mühürlenmesi gerekiyor" diyerek tepki gösterdi.

İBB’den Şişli’ye zemin altı otoparkı ve futbol sahası!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Şişli ilçesine yapılan Kuştepe Zemin Altı Otoparkı ve Futbol Sahası'nın temel atma töreni düzenlendi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, törende yaptığı konuşmada, İstanbul'un tüm ilçelerine eşit derecede hizmet vermenin gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Sarıyerli mağdur aileler yeni evlerine kavuştu!

TOKİ tarafından Başakşehir'de inşa edilen lüks konutlar için kura çekilişi yapıldı. 2 sene önce Sarıyer'de  riskli olduğu için boşaltılan binanın mağdurları da proje sayesinde ev sahibi oldu. 

Esentepe'de boşaltılan binanın sahibi konuştu!

İstanbul Avrupa Yakası Şişli'de çatlama olduğu için boşaltılan apartmanın sahibi önemli açıklamalar yaptı...

Şişli'de boşaltılan bina iskele demiriyle desteklendi!

Şişli'de çökme tehlikesi bulunması nedeniyle tahliye edilen bina iskele demiri ile desteklendi. 

Şişli'de boşaltılan binanın temelinde kayma mı var?

İstanbul Avrupa Yakası Şişli'de yer alan 6 katlı bina boşaltıldı. Şişli Kaymakamı Ali Fuat Türkel konu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. 

İstanbul'da 6 katlı bina çökme tehlikesi sebebiyle boşaltıldı!

İstanbul Avrupa Yakası Şişli'de yer alan 6 katlı bina çökme tehlikesi sebebiyle boşaltıldı.

İzmir Çiğli'de zemininde çatlaklar görülen bölgede 5 ev boşaltıldı! 

İzmir'in Çiğli ilçesinde zeminde çatlaklar oluşan bir mahallede 5 ev 1 ahır tahliye edildi. 

Uşak'ta iki katlı bina çöktü!

Uşak İslice Mahallesi İslice Sokak'ta temel kazma çalışması sırasında hasar gördüğü için boşaltılan iki katlı bina çöktü...

Çankaya'da çökme riski olan binanın yıkım çalışmaları başladı! 

Ankara Çankaya'da çökme riski bulunduğu için boşaltılan binanın yıkımı kontrollü olarak yapılıyor.

Adana Seyhan'daki arazi satışları için yeni karar!

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren "torba kanun teklifi"nde alınan karara göre; 1949 ve 1951 yılları arasında taşkınlar nedeniyle boşaltılan binaların bulunduğu arazilerin satışı için arazi maliki idare yetkili olacak.

Şişli boşaltılan binalar Haberi

Şişli boşaltılan binalar

Şişli Sıracevizler Caddesi’nde, Şişli Belediyesi’nin hemen karşısında bulunan 4 bina mühürlenerek tahliye edildi. Hürriyet Gazetesi'nden Gülistan Alagöz'ün haberine göre, alt katları otopark olan apartmanlardan birinin kolonunda hasar meydana geldi. Bir vatandaş endişeyle belediyeye başvuru yaptı. Belediye 24 Ocak’ta Melek Apartmanı için ‘durum riskli, tahliye edin’ dedi. 10 gün sonra hemen bitişiğindeki Kanarya, Billur ve Engin Apartmanları da aynı gerekçeyle mühürlendi. 56 dairede yaşayan yaklaşık 200 kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Vatandaşların kimi akrabalarına sığınırken, kimi de Şişli Belediyesi’nin desteğiyle bir otele yerleşti. Belediyenin konaklama desteğinin bugün biteceğini belirten vatandaşlar,”1 günde sokakta kaldık, gidecek yerimiz yok. Geçici çözümlere değil kalıcı bir desteğe ihtiyacımız var“ diye konuştu. 

GÜVENLİ KORİDOR 

Binalarıyla ilgili bir ‘güçlendirme gerekli’ kararı olduğunu söyleyen evlerin maliklerinden Aydın Ertunç, “Binalar...