13 / 05 / 2024

şişli göldelen inşaatı devam edecek mi

şişli göldelen inşaatı devam edecek mi

Şişli’deki 4 gökdelen projesinin durdurma kararı Çevre Bakanlığı’nın devreye girmesiyle kaldırıldı. Kültür Bakanlığı’nın geçici durdurma kararı istediği projenin İstanbul’un silüetini ve altyapısını bozacağı ileri sürüldü.

Türkiye Hazır Beton Birliği inşaat sektörünün geleceğini iyi görmüyor! 

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), Hazır Beton Endeksi” 2024 Mart Ayı Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat sektörünün geleceğine dair iyimserliğin henüz oluşmadığı belirtildi.

İstanbul'da inşat demir fiyatı ne kadar? 1 ton inşaat demiri kaç TL? İşte günlük demir fiyatları! 

İnşaat sektörünün kalbi olan inşaat demir fiyatlarına zam geldi. 1 ton olarak işleme alınan inşaat demirinin güncel fiyatları belli oldu. Peki İstanbul'da inşat demir fiyatı ne kadar? İşte günlük demir fiyatları.

Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu'nun 2022 sonuçlarına göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, güncel ekonomik verilerle hazırlanan 2022 yılı Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

Platınum İnşaat Malzemeleri Gıda Malzemeleri Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Platınum İnşaat Malzemeleri Gıda Malzemeleri Ve Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 20 in TL sermaye bedeli ile Artur Swıeszek ve Monıka Joanna Kopıjka ortaklığında kuruldu.

Yücetürk Eğlence İşletmeleri Gıda İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yücetürk Eğlence İşletmeleri Gıda İnşaat Sanayi Ve Limited Şirketi  Başakşehir’de  500  bin TL sermaye bedeli ile Özge Yücetürk tarafından kuruldu.

Çin, 500 metreden yüksek gökdelen inşaatını yasaklıyor!

Kripto paralarla ilgili attığı adımlarla dikkat çeken Çin, ülkede 500 metreden yüksek gökdelen inşaatını yasaklıyor...

Yenişarbademli'deki sulama göleti inşaatıyla ilgili meclis araştırması önergesi verildi!

Isparta'nın Yenişarbademli ilçesindeki sulama göleti inşaatının bitirilememesinin sebeplerinin araştırılarak suya erişim konusunda yaşanan sorunların çözüme kavuşturulması amacıyla bir meclis araştırması açılmasına ilişkin meclis araştırması önergesi verildi.

Yusufeli Barajı gövde inşaatının yüzde 96'sı bitti!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinin gövde inşaatının yüzde 96'sı tamamlandı. 

İzmir Çiğli Tramvay hattı inşaatında yeni mezun mimar ve mühendisler çalışacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Tramvay ihalesi için bir ilke imza attı. Tramvayın inşaatında yeni mezun mimarlar ve mühendisler istihdam edilecek. 

Yusufeli Barajı gövde inşaatı Şubat ayı sonunda tamamlanıyor! 

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı'nın gövde inşaatının Şubat ayı sonunda bitirilmesi planlanıyor. 

 Doğu Anadolu Gözlemevi inşaatında son durum ne?

 Doğu Anadolu Gözlemevi inşaatın hız kesmeden devam ediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, inşaatın pandemi sürecinde yavaşladığını fakat bundan sonra daha hızlı hareket edileceğini belirtti.

Tacikistan'ın Gayri Safi Yurtiçi Hasılası'nda inşaat sektörünün payı yüzde 7,5!

Tacikistan'ın Gayri Safi Yurtiçi Hasılası'nda inşaat sektörünün payı yüzde 7,5 olarak belirlendi...

İzmir Çiğli tramvay projesinin inşaatı yıl sonunda başlayacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka-Çiğli arasında hizmet sunacak 11 kilometrelik Çiğli Tramvayı’nın teklif ihalesi 20 Ekim'de. İzmir Çiğli tramvay projesinin inşaatı yıl sonunda başlayacak 2 yılda tamamlanacak.

şişli göldelen inşaatı devam edecek mi Haberi

şişli göldelen inşaatı devam edecek mi

Şişli’deki 4 gökdelen projesinin durdurma kararı Çevre Bakanlığı’nın devreye girmesiyle kaldırıldı. Kültür Bakanlığı’nın geçici durdurma kararı istediği projenin İstanbul’un silüetini ve altyapısını bozacağı ileri sürüldü


Şişli Belediyesi 4 kule inşaatını durdurdu!


Şişli Kaptanpaşa Mahallesi’nde Türkiye’nin en eski meslek liselerinden birinin de bulunduğu arazide Taş Yapı tarafından yapımına başlanan 32 ve 37 katlı 4 gökdelenin inşaatı 2. kez belediye tarafından durduruldu. İlk durdurma kararı yeşil alanın tahribatı ve projeye aykırı işlemler nedeniyle gerçekleşirken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı devreye girerek durdurma kararını iptal etti. Belediyenin konuyu aktardığı Kültür ve Turizm Bakanlığı ise projeye komşu olan parselin, Kültür Varlıklarını Koruma Kurulunca tescilli bir yer olduğu gerekçesiyle geçici olarak tekrar durdurma kararı verilmesini istedi. 


‘Can güvenliği riski var’

Bu karar sonrası Şişli Motor Meslek Lisesi’nin bitişiğinde...