25 / 07 / 2024

sistem satım programı

sistem satım programı

Anagayrimenkul aynı olup dairelerin fiyatları farklı olması mümkün oluyor. Bu durumda şerefiye bedelinin etkisi oluyor. Peki, şerefiye bedeli nasıl hesaplanır? Sistem sayım programı nedir?

2016 yılı yatırım programına 4 proje alındı!

Başbakan Yıldırım'ın talimatıyla "Dağkapı-Hastane Raylı Sistem Hattı","Yozgat Havalimanı" ve "Karaman Havalimanı" ile "Tokat Yeni Havalimanı Yapımı" projeleri 2016 Yılı Yatırım Programı'na dahil edildi.

Bizim Menkul Değerler Alım Satım Bildirimini yayınladı!

Bizim Menkul Değerler A.Ş Kamu Aydınlatma Platformu'na SLVRP Piyasa Yapıcılığı Kapsamında Gerçekleştirilen Alım Satım Bildirimini yayınladı. Alım ve Satım işleme konu paylarının nominal tutarları açıklanmıştır.

2001 yılında Kadıköy-Bostancı tramvay hattı yatırım programına alınmış!

2001 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kadıköy-Bostancı tramvay hattını yatırım programına almış. Tramvayla minibüs caddesindeki sorunu çözmek isteyen Büyükşehir Belediyesi, raylı sistemin Maltepe'ye kadar uzatılmasını planlamış.

Emlak alım satım vergisi eksik ödenirse ne olur?

Tapu dairesine belli oranlarda vergi ödemesi yapılıyor. Hem alıcı hem de satıcı tarafından ödenmesi gereken bu vergi için kimi zaman satış bedeli olduğundan daha az beyan edilebiliyor. Peki, emlak alım satım vergisi eksik ödenirse ne olur?

Emlak alım satım vergisi nasıl ödenir?

492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı 4 sayılı tarifede yer alan tapu işlemleri, tapu harcına (emlak alım satım vergisi) tabi tutuluyor. Peki, emlak alım satım vergisi ne kadar? Emlak alım satım vergisi nasıl ödenir?

Emlak alım satım döner sermaye bedeli 2015!

Taşınmaz malların devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tapuda yapılan bu emlak alım satım işlemi için tarafların belli oranlarda harç ödemeleri gerekiyor. Peki, emlak alım satım döner sermaye bedeli 2015 ne kadar?

Emlak alım satım vergisi kime ait?

Taşınmaz mal alım satım işlemlerinde tapuda yapılan devir işlemi için belli oranlarda vergi ödeniyor. Peki, emlak alım satım vergisi ne kadar? Emlak alım satım vergisi kime ait?

Emlak alım satım vergisi nasıl hesaplanır?

Tapu devirlerinde emlak alım satım vergisi adı altında alıcı ve satıcı tapu harcı ödüyor. Bu harç, işlemlerin nevi ve mahiyetine göre, değer esası üzerinden nispi veya maktu olarak alınıyor. Peki, emlak alım satım vergisi nasıl hesaplanır?

Emlak alım satım vergisi 2015!

Emlak alım satım işlemleri, taşınmazın bulunduğu yerin tapu dairesinde gerçekleşiyor. Gerekli belgeler ile birlikte tapuya müracaat edilmesi halinde mülkiyet devir işlemleri yapılıyor. Peki, emlak alım satım vergisi 2015 ne kadar?

Tapu alım satım harcı nasıl hesaplanır?

Gayrimenkullerin tapu devir işlemleri, bağlı olunan tapu dairesinde gerçekleşiyor. İşlemler için öncelikle tapu müdürlüğünden randevu alınması gerekiyor. Peki, tapu alım satım harcı nasıl hesaplanır?

Tapu alım satım harcı kaç para?

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz malların alım satım işlemleri tapu müdürlüklerinde yapılıyor. Tapu devir işlemlerinde Tapu Dairesinde harç ödemesi yapılıyor. Peki, tapu alım satım harcı kaç para?

Gayrimenkul alım satım gelir vergisi nasıl ödenir?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince kimi taşınmazların elden çıkarılması halinde değer artış kazancı vergisi ödeniyor. Peki, gayrimenkul alım satım gelir vergisi nedir? Gayrimenkul alım satım gelir vergisi nasıl ödenir?

Gayrimenkul alım satım sözleşmesi 2015!

Gayrimenkul alım satım sözleşmesi genellikle, bir gayrimenkulü ileri bir tarihte satın almak için yapılıyor. Sözleşmenin noterde hazırlanması gerekiyor. İşte gayrimenkul alım satım sözleşmesi 2015...

sistem satım programı Haberi

sistem satım programı

Sistem sayım programı nedir?

Şerefiye bedeli aynı çatı altında bulunan ve aynı özelliklere sahip daireler arasındaki fiyat farkını ifade ediyor. Manzara, güneş, açıklık, kat irtifası, gün ışığı gibi özellikler şerefiye bedelini etkileyen faktöreler arasında yer alıyor. Örneğin, bir apartmanda yer alan üst kattaki iki daireden biri manzarayı görüyor; diğeri görmüyorsa şerefiye payı olarak manzara unsuru ele alınıyor ve bu unsurun karşılığı olan bedel belirlenerek daire fiyatına ekleniyor.


Şerefiye bedeli ''Sistem  Satım Programı'' ile hesaplanıyor. Sistem sayım programı hesaplaması için binanın bilgilerinin doğru ve eksiksiz olarak girilmiş olması gerekiyor. Yapılan hesaplama sonucunda çıkan bedel şerefiye bedeli olarak daire fiyatına ekleniyor. Sistem kendi içinde entegre bir program olup, reel sayılarla verileri girdiğiniz zaman hedeflediğiniz total daire toplamına göre her bir dairenin fiyatını tamamen...