28 / 04 / 2024

Sit alanları düzenlemesi

Sit alanları düzenlemesi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenlemeyle "Kesin Korunacak Hassas Alan"larda yapılaşmaya izin verilmeyecek...

Sit alanlarında yeni düzenleme!

Bir değişiklik de SİT alanlarıyla ilgili yapılacak. Buna göre koruma statüsünün oneıni bakımından daha alt statüye düşürülen doğal SİT alanlarında mevcut her tur ve ölçekte planların uygulanmasına bölge komisyonu kararı doğrultusunda devanı edilebilecek.

Sit alanlarında bomba düzenleme!

Hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıkları dolgu malzemesi olarak veya geri dönüşüme tabi tutulup yapı malzemesi olarak kullanılacak. Hafriyat toprağıyla inşaat ve yıkıntı atıklarının döküm sahaları ilgili idarelerce tespit edilecek.

Japonya'da arazi ve arsa düzenlemesi ile afetler azaltılıyor!

Tokyo Üniversitesi’nden Doçent Doktor SETA Fumihiko, Japonya’da gelişmiş “arazi ve arsa düzenlemesi (AAD)” yöntemleri ile, nispeten düşük maliyetler ile kentsel alanların ve altyapının bakımı sağlanarak afetin azaltılmasına katkıda bulunulmaktadır” dedi.

'Riskli Yapı Bina Kartı' düzenlemesi geliyor!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile 'Riskli Yapı Bina Kartı' düzenlemesi geliyor...

Güngör Erçil: Muğla'da doğal sit alanlarının statüsü düşürüldü!

Muğla Çevre Platformu Eş sözcüsü Güngör Erçil, doğal sit alanları belirlenirken hazırlanan bilimsel raporlar için “Gayrimenkul şirketinin hazırladığı raporlarla bütün Muğla’nın doğal sit alanları tespit ediliyor” dedi. Erçil, Muğla'da doğal sit alanlarının statüsünün düşürüldüğünü ileri sürdü.

Muğla'daki Doğal sit alanlarının statülerinin değiştirildiği iddialarına yalanlama!

Muğla Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Muğla'daki "Doğal sit alanlarının statülerinin değiştirildiği" iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

Özel çevre koruma bölgeleri ve sit alanlarına 25 milyon TL'lik yatırım!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Öztürk yaptığı açıklamada "2018 yılı içerisinde ÖÇK bölgeleri ve sit alanlarının ıslahı, çevre düzenlemesi, restorasyonu için toplam 25 milyon 765 bin lira yatırım yapacağız." dedi.

İzmir Torbalı'da SİT alanları düzenleniyor!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, turizm cennetlerinden Çeşme başta olmak üzere kent genelindeki SİT alanlarına yönelik, uzman 18 akademisyenle yeniden inceleme başlattı. Torbalı'da ise Yeniköy, Karakızlar, Dağkızılca gibi bölgelerde SİT alanı tartışmaları bulunuyor.

Ayvalık'ta doğal sit alanlarının derecesinin düşürülmesine tepki!

AYVALIKLILAR, Türkiye'nin en büyük tabiat parkının olduğu, adaları ve doğal güzellikleriyle tanınan Balıkesir'in Ayvalık ilçesinin yapılaşmaması, doğal alanlarının bozulmaması için sit derecesinin düşürülmesine karşı olduklarını açıkladı.

Doğal sit alanlarında 3 yeni düzenleme!

Doğal sit alanlarında rüzgar enerjisi santralleri (RES) ilke kararı, Doğal sit alanlarında güneş enerjisi santrali (GES) ilke kararı ile Doğal sit alanları koruma ve kullanma koşulları ilke kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Sit alanlarında yapılan düzenlemeler meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, Sit alanlarına yönelik değişikliklere ilişkin soru önergesi hazırladı.Yedekci, Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye 12 soru sordu..

Arkeolojik sit alanlarının dereceleri düşürülüyor!

Ankara’da bulunan 1. derecede arkeolojik sit alanlarının derecelerinin düşürülmesine devam ediliyor. Ankara Mimarlar Odası Şubesi Başkanı Tezcan Candan Karakuş, Kedi Kayası Höyüğü’nün arkeolojik sit alanı derecelendirilmesinin düşürülmesini gündeme taşıdı.

Kentsel sit alanlarında belediyeler devre dışı kalacak!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Güneydoğu’da stratejik öneme sahip Yüksekova ve Cizre’nin il yapılmasını içeren torba tasarı kabul edildi. Kentsel sit alanlarıyla ilgili yönetim planı kararlarında ilgili belediye veya birden fazla belediye artık devre dışı kalacak.

Tarihi sit alanları kullanma koşulları!

Tarihi sit alanları, önemli bir tarihi olayın yaşandığı ya da önemli bir tarihi olayla ilgili olan ve tarihi dönemlerden izler taşıyan bu yüzden korunması gerekli alanlar olarak biliniyor. İşte, tarihi sit alanları kullanma koşulları!

Kozlu Kavaklık'ta çevre düzenlemesi devam ediyor!

Kozlu Belediyesi tarafından Kavaklık Mevkii’nde çevre düzenlemesi, jimnastik spor aletlerinin yenilenmesi, piknik alanı ve oturma alanlarının yenileme, ışıklandırma ve kaldırım yapım çalışmaları devam ediyor.

Sit alanları düzenlemesi Haberi

Sit alanları düzenlemesi

Anadolu Ajansı muhabirinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Türkiye'de sit alanları 2011'e kadar birinci, ikinci ve üçüncü derece doğal sit alanı olmak üzere üç statüde değerlendiriliyordu ve bu alanlarda koruma, kullanma koşulları ilke kararıyla belirleniyordu. 

Tüm sit alanlarında 2011'den itibaren uluslararası kriterler gözetilerek yapılan bilimsel çalışmalar sonucunda bu ayrım "Kesin Korunacak Hassas Alan", "Nitelikli Doğal Koruma Alanı" ve "Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı" olarak değiştirildi. Bu alanlarda koruma ve kullanma koşulları 2012'de çıkarılan yönetmelik ve ilke kararları ile belirlendi. 

2018'de toplam 1 milyon 662 bin 175 hektar büyüklüğüne sahip 2 bin 450 Doğal Sit Alanı sayısı Bakanlığın yürüttüğü Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırmalar sonucunda yıl içerisinde 113 bin 872 hektar artarak toplamda 1 milyon 776 bin 47 hektara,...