02 / 05 / 2024

sit yasası kabul edildi

sit yasası kabul edildi

Anayasa Mahkemesi'nin sit alanlarında inşaat yapımına büyük cezalar öngören yasa maddesini iptal etmesinin ardından ortaya çıkan yasal boşluğu doldurmak için TBMM'ye sevk edilen yeni yasa tasarısı Genel Kurul'dan geçti..

Emekliye 5 bin TL'lik ikramiye düzenlemesi TBMM'de kabul edildi

Çalışmayan emeklilere 5 bin Türk Lirası ikramiye ödenmesi kapsamında torba yasasında yer alan madde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda kabul edildi. Buna göre yapılacak 5 bin Türk Lirası ödemeden yalnızca çalışmayan emekliler faydalanabilecek.

2023 af yasasında son durum ne? Yargı paketinde af yasası olacak mı?

Adalet Bakanlığı'nın yaptığı çalışmalar ve TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen 7. Yargı Paketi ile infaz indirimi konusu gündemde. Yeni yasada infaz düzenlemesi ayrıntıları netleşirken, pek çok kişi af yasası hakkında da bilgi sahibi olmak istiyor. Peki yargı paketinde af yasası olacak mı?

Son dakika! EYT sonunda yasalaştı! 5 bin prim günü önerisi kabul edildi mi? İşte detaylar...

EYT’ye ilişkin düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

EYT'liler dikkat! EYT yasası 2023'te çıkacak mı? SSK, BAĞKUR emeklilik şartları son dakika!

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen emeklilikte yaşa takılanlar kanun teklifinin bu hafta Genel Kurul'dan geçmesi bekleniyordu. EYT'liler dikkat! EYT yasası 2023'te çıkacak mı? SSK, BAĞKUR emeklilik şartları son dakika! 

EYT'de kritik zirve! Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 Bakanı kabul etti!

Recep Tayyip Erdoğan, Bakan Bilgin ve Bakan Nebati'yi taslak çalışmaları tamamlanan EYT yasası gündemiyle kabul etti.

İsrail'de Netanyahu-Gantz koalisyonu imar faaliyetlerini engelleyen yasayı kabul eder mi?

Birleşik Liste tarafından yapılan açıklamada yer alan şartlarda, Müslümanların yaşadığı yerlerde imar faaliyetlerini engelleyen Kaminitz Yasası’nın iptali yer alıyordu. Fakat bu şartların Gantz bloku tarafından kabul edilip edilmeyeceği belirsiz...

STK'lardan 'Alan Yönetimi Yasası' önerisi!

Surizm sektöründe faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları (STK), mağduriyetlerin önüne geçilmesi için taleplerini dile getirdi. STK'lar doğal sit alanları için 'Alan Yönetimi Yasası' kurulması gerektiğini önerdi.

Beykoz’un sit yasasında değişiklik yapılacak!

AK Parti Beykoz Belediye Başkan Aday Adayı Av. Kemal Kaya, Kavacık Et-Mangal'da düzenlenen basın toplantısında konuştu. Beykoz'un imar planı sorunu olmadığını söyleyen Kaya, sit yasasında değişiklliğe gidileceğini söyledi. 

Torba Yasası 2017 yürürlüğe girdi!

Geçtiğimiz günlerde mecliste kabul edilen ve vergisel teşvikler sunan Torba Yasası 2017, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

Kaçak yapı ve sit alanlarının imara açılması suç olmalı!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Muğla Şubesi doğal sit alanlarının imara açılması ve hazine arazilerinin satılmasını yasalara aykırı kaçak yapı yapmanın suç olarak kabul edilmesi gerektiğini yazılı bir basın açıklaması ile belirtti.

Kentsel sit alanlarında belediyeler devre dışı kalacak!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Güneydoğu’da stratejik öneme sahip Yüksekova ve Cizre’nin il yapılmasını içeren torba tasarı kabul edildi. Kentsel sit alanlarıyla ilgili yönetim planı kararlarında ilgili belediye veya birden fazla belediye artık devre dışı kalacak.

Tekirdağ Gaziköy Mahallesi kentsel SİT alanı olarak kabul edildi!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi “Miras Atölyesi 2 Projesi” kapsamında bulunan Gaziköy Mahallesi, Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından arkeolojik SİT'ten sonra kentsel SİT alanı olarak da kabul edildi.

İstanbul Okmeydanı sit alanına yeni plan!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, mahkemenin 3 kez iptal ettiği Okmeydanı Tarihi Sit Alanı'yla ilgili yeni planı oy çokluğuyla kabul etti. Plana, CHP ret oyu verdi.

sit yasası kabul edildi Haberi

sit yasası kabul edildi

Hükümetin, Anayasa Mahkemesi'nin sit alanlarında inşaat yapımına büyük cezalar öngören yasa maddesini iptal etmesinin ardından ortaya çıkan yasal boşluğu doldurmak için TBMM'ye sevk ettiği yeni yasa tasarısı Genel Kurul'da uzlaşmayla kabul edildi. Tasarı 14 Ekim 2013'e kadar Genel Kurul'da yasalaşmasaydı sit alanları inşaata açılacaktı. Yasanın Kurban Bayramı öncesi Cumhurbaşkanı'nın onayına sunulacağı öğrenildi. 



ANKARA...