02 / 05 / 2024

Site yöneticileri sorumlulukları

Site yöneticileri sorumlulukları

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için bugünki yazısında site yönetimi ve yöneticilerin sorumluluklarını ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Fahiş aidatlardan sonra site yönetimlerine denetim önerisi! 

Aidatlar sebebiyle son dönemde site yönetimleri tartışma konusu haline gelirken, tesis yöneticileri, belli sayıdan fazla dairenin olduğu site yönetimlerinin profesyonel şirketlerce üstlenilmesi önerisinde bulundu. İşte detaylar...

Apartman yöneticileri ne iş yapar? Hukuki sorumlulukları var mı?

İster site olsun, isterse bir apartman; yöneticilik artık bir meslek haline geldi. Peki yönetici ne iş yapar? Hukuki yönden sorumlulukları neler? İşte detaylar...

Koronavirüs salgını site yönetimlerinin önemini ve sorumluluklarını artırdı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sırasında birçok kişi evde her zamankinden daha fazla vakit geçirdi. Bu durum site yönetim şirketinin görev ve sorumluluklarını da oldukça artırdı. 

Profesyonel olmayan site yönetimleri komşuların arasını açıyor!

Son yıllarda site yönetimleri ile kat malikleri arasındaki problemler sebebiyle açılan davalar rekor seviyeye çıktı. Fakat davaların ayrıntılarına bakıldığında taraflar birbiriyle komşu. Yani sitenin yöneticileri genellikle sitede oturan başka bir kat maliki oluyor.

4 maddede site yöneticisinin hak ve sorumlulukları!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "site yöneticisinin hak ve sorumlulukları" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Kurallara uymayan site yöneticisini şikayet edebilirsiniz!

Bazı durumlarda hem yönetim, hem de sitede yaşayan kendi sorumluluklarını aksatırlar veya yerine getirmezler. Peki site yönetimi nereye şikayet edilir?

Apartman ve site yöneticilerinin sektöre etkisi!

Apartman ve site yöneticileri gayrimenkul sektörünü yakından etkiliyor. İşte Özgür Demirci'nşn ''Apartman Ve Site Yöneticiliğine Giriş'' konulu yazısı...

Ahmet Poyraz site yöneticilerini misafir etti!

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Çekmeköy'deki site yöneticileri ile mahalleler hakkında istişarelere devam ediyor.

Site yönetmeliği 2017!

Site yönetmeliği olan Toplu Yapılarda Kat Mülkiyeti ve Kat İrtifakı Tesisine Dair Yönetmelik kapsamında site yönetimi, site yöneticisi, site sakinlerinin hak ve sorumlulukları yer alıyor..

Hüseyin Ayaz Başiskele'deki konut site yöneticileri ile buluştu!

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Başiskele’de ki konut ve sitelerin yöneticileri ile bir araya geldi.

Kartal'da Apartman ve Site Yöneticileri Bilgilendirme Paneli düzenlendi!

Kartal Belediyesi ile TMMOB’a bağlı Makine Mühendisleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası, İnşaat Mühendisleri Odası ve İzoder’in ortaklaşa düzenlediği Apartman ve Site Yöneticileri Bilgilendirme Paneli, Kartal Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Yenimahalle'de apartman ve site yöneticileri eğitimi başladı!

Yenimahalle Belediyesi ve Yenimahalle Kent Konseyi iş birliğiyle başlatılan Apartman ve Site Yöneticileri Eğitimi projesinin ilk toplantısı Yenibatı Mahallesi’nde gerçekleşti.

Site yönetiminde yetki ve sorumluluklar!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için ''site yönetiminde yetki ve sorumluluklar '' konusunu kaleme aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Site yöneticileri sorumlulukları Haberi

Site yöneticileri sorumlulukları

1) Karar alma yetki ve sorumluluğu, kat malikleri genel/temsilciler kurulundadır: Kat malikleri genel/ temsilciler kurulu, bu yetkisini mevzuat çerçevesinde kararın ve doğru davetle yapılmış  toplantının özelliğine göre tüm maliklerin veya toplantıya katılanların oybirliği,oy çokluğu, 1/3-4/5, tekil veya çifte nisapla alabilir ve  toplantı yöneticilerine yetki vererek veya bizatihi kurul üyelerince imza altına alınarak noter onaylı deftere dikte ederek kullanır.


2) İcra yetki ve sorumluluğu, yönetim kurulundadır: Çifte nisapla kurul tarafından atanan yönetim kurulu, kendisini atayan kurulun aldığı kararları hukuki-mali-sosyal-idari kaygılarla tasarrufundaki personel-malzeme-eğitim-prosedür dörtgeninde, adına düzenlenmiş noter onaylı deftere dikte edip imza altına alarak,  uygulamaya yönelik  kararları, hayata geçirecek, icraatlarda bulunur. Her yıl yönetim planında belirtilen tarihlerde vekili olduğu kurula  icraatları hakkında dört yapısal kaygılı hesap verir.


3) Denetim yetki ve sorumluluğu, denetim...