05 / 05 / 2024

site yönetiminde uyuşmazlık

site yönetiminde uyuşmazlık

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site yönetiminde uyuşmazlık olmamasına yönelik mevzuat uygulamaları ve tavsiyeler" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

İstanbul’da site yöneticilerinin aldığı 200 bin TL maaş şaşkınlık yarattı

Ev sahibi – kiracı anlaşmazlıklarına şimdi de yüksek site aidatları ve site yöneticilerinin aldığı astronomik maaşlar eklendi. Site yöneticilerinin aldığı 150 -200 bin lirayı bulan maaşlar tartışmalara neden oldu.

Yüzde 100'lük zammı kabul etmeyen kiracıya elektrik şoku: 'Mumla yaşıyoruz'

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar hız kesmeden devam ederken, ev sahibi yüzde 100'lük kira zammını kabul etmeyen kiracının elektriğini kestirdi.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira uyuşmazlıklarında güncelleme: İlk duruşma bir sene sonra...

Ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiriyor. Kira uyuşmazlıklarında güncellemeye gidildi. Sosyal Medya hesabı X'ten paylaşım yapan Avukat Tuğçe Köksal ayrıntıları açıkladı. İşte o paylaşım...

True Site Yönetimi Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

True Site Yönetimi Ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Müzeyyen Tel ve Suna Uz tarafından kuruldu.

Star Site Yönetimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Star Site Yönetimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Silivri'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Melek Tuğba Şahlıoğlu tarafından kuruldu.

Ev sahibi ve kiracılar aman dikkat: Site yönetimlerinde ciddi usulsüzlükler yapılıyor!

Site yönetimlerini inceleme altına alan KPMG Türkiye, farklı ölçeklerde birçok usulsüzlük yapıldığını ortaya çıkardı. Vatandaşlar hem maddi hem manevi zorluk yaşadı..

Emk Grup Site Yönetimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Emk Grup Site Yönetimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Limited Şirketi bugün Pendik'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Levent Geyve ve Şafak Uçak ortaklığında kuruldu.

Bakan Tunç duyurdu! 20 bin ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiriyor! Kira uyuşmazlığında 10 bin 46 dosyada anlaşmaya varıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, artan fiyat artışından dolayı kiracı ve ev sahibi anlaşmazlıklarında bugüne kadar çözümlenen ara bulucuya intikal eden uyuşmazlıkların 10 bin 46'sının anlaşmayla sonuçlandığını duyurdu.

DASK ve TOBBUYUM'dan afetlerden kaynaklı kayıp uyuşmazlıkları için işbirliği olanağı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), afetlerden ötürü kayıplara uğrayan vatandaşların uyuşmazlıklarının en kısa zamanda ve etkili bir şekilde çözülmesi için işbirliğine gidiyor.

Hd Emlak Site Yönetimi Danışmanlık İnşaat Gıda Kozmetik Limited Şirketi kuruldu!

Hd Emlak Site Yönetimi Danışmanlık İnşaat Gıda Kozmetik Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Fatime Dayan tarafından kuruldu.

Aidatlara fahiş zam yapan site yöneticilerine karşı bakanlık ne yapıyor? Davalar açılacak mı?

Asgari ücretin artması site yöneticilerinin de aidatlara ara zam yapmalarına bahane oldu. Fahiş zam yapan yöneticiler bu fırsatçılığın bedelini dava yolu ile ödeyecek. Vatandaşı çileden çıkaran bu durum, site yöneticilerine büyük ders olacak. İşte Bakanlık’tan gelen o yaptırım…

Kira uyuşmazlıklarında arabuluculuk 1 Eylül’de resmen başlıyor!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Kabine Toplantısı’ndan sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Bakan Tunç, son dönemlerde sık sık gündeme gelen kira uyuşmazlıklarında arabuluculuğun 1 Eylül 2023 tarihinde başlayacağını belirtti.

Doğa Apartman Site Yönetim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doğa Apartman Site Yönetim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Halil Çelen tarafından kuruldu.

site yönetiminde uyuşmazlık Haberi

site yönetiminde uyuşmazlık

Siteleri kişiler değil, mevzuatlar yönetir; kişiler siteye ancak hizmet ederler. site yönetimi mevzuatı temelden detaya aşağıdaki şekilde sıralanabilir. Sıra, bir alttaki bir üstekine muhalif olmayacak şekilde içeriklendirilip, detaylandırılmalıdır şeklinde değerlendirilmelidir.

1.      634 Sayılı Kat Mülkiyet Kanununda (KMK) atıf yapılan kanun ve kanun maddeleri

2.    Yönetim Planı

3.    Yaşam Rehberi

4.    Mevzuat Rehberi

5.    Yönetim Rehberi

6.    Denetim Rehberi

7.    Çalışma Kılavuzu

8.    Yönetim Kontrol Listesi

Bunlardan, lüks olamayan, hukuki özellikteki iki maddenin detayları aşağıdadır:

1.    KMK’DA ATIF YAPILAN KANUN VE KANUN MADDELERİ

Kat Mülkiyet Kanunu, tüm hukukçularında hem fikir olduğu gibi, temel ve genel hukuk (maliklik) yaklaşımının  dışında hatta onlara muhalif hükümler içermektedir. Bu sebeple hukukçular, başka bir deyişle avukatlar, özellikle yönetimle ilgili bu kanun hükümlerinde genel hükümlere göre yaklaşımla danışmanlık yapmakta, fikir vermekte iken sonrasında dava süreçlerinin akışına...