15 / 05 / 2024

site yönetimlerine dışarıdan yönetici atamak

site yönetimlerine dışarıdan yönetici atamak

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site yönetimlerine dışarıdan yönetici atamak" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı..

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı?

Hisseli tapu, birden çok kişinin gayrimenkulde hakkı olduğunu belirten bir tapu türüdür. Bu tür tapuda, herkesin hissesi bellidir. Hisseli tapuya sahip olan bazı kişiler başka birine satışının olup olmadığını merak ediyor. Peki hisseli tapu dışarıdan birine satılabilir mi?

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı?

Hisseli tapular belirsiz bir tapu türü olarak görülebilir. Bu tapularda kimin ne kadar pay oranına sahip olduğu bilinir ama her malik aynı orana sahiptir. Peki “Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı?” İşte detaylar!

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? Tapu ayırma işlemleri ne kadar sürer?

Hisseli tapuda malikler gayrimenkulün her kısmında aynı oranlarda paya sahiptirler. Başka bir deyişle mülkün her kısmı için hissedarlar, aynı oranlarda hakka sahiptirler. Peki Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? İşte detaylar!

Fahiş aidatlardan sonra site yönetimlerine denetim önerisi! 

Aidatlar sebebiyle son dönemde site yönetimleri tartışma konusu haline gelirken, tesis yöneticileri, belli sayıdan fazla dairenin olduğu site yönetimlerinin profesyonel şirketlerce üstlenilmesi önerisinde bulundu. İşte detaylar...

Pera Site Yönetimi Ve Gayrimenkul Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Pera Site Yönetimi Ve Gayrimenkul Danışmanlık Anonim Şirketi Avcılar'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Vedat Hançerli tarafından kuruldu.

Parga Site Yönetimi Temizlik Ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Parga Site Yönetimi Temizlik Ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi Şişli’de  500  bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Mert Denizman tarafından kuruldu.

Site yönetimlerine yasal düzenleme geliyor! 

Hürriyet yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında site yönetimlerinde yaşanılan sorunları kaleme aldı. İşte Armutçu'nun o yazısı...

7 maddede site yönetimlerinde dış hizmet alımı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "7 maddede site yönetimlerinde dış hizmet alımı" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Site yöneticileri bunlara dikkat!

Posta köşe yazarı Tamer Heper, 'Yasal nisapla dışarıdan ücretli yönetici atadık. Yönetici, bilgisayar kullanarak kayıtları tutuyor, kendine göre bir formatı var. İşletme defterine ‘çıktı alıp, yapıştırırım’ diyor. İşletme defterini elle yazıp işlemiyor. Bu doğru mu?' sorusunu yanıtladı.

Renkgrup Emlak Danışmanlığı Site Yönetimi Kentsel Dönüşüm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Renkgrup Emlak Danışmanlığı Site Yönetimi Kentsel Dönüşüm Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece’de 500 bin TL sermaye bedeli ile Veysel Kekeç tarafından kuruldu.

22 maddede site yönetimlerine hakimin müdahalesi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "site yönetimlerine hakimin müdahalesi" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

6 maddede site yönetimlerinde dış hizmet alımı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "site yönetimlerinde dış hizmet alımı" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

23 maddede site yönetimlerinde yönetici-müdür müesseseleri!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, 'site yönetimlerinde yönetici-müdür müesseseleri' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

site yönetimlerine dışarıdan yönetici atamak Haberi

site yönetimlerine dışarıdan yönetici atamak

1.Site yönetimlerinin özel bir mevzuatı olmadığı için, Kat Mülkiyet Kanununa muhalif olmayan içerikte hazırlanıp, tapuya şerh edilmiş Yönetim Planı ile mevzuat oluşturulmaktadır. Bu yönetim planlarında özellikle belirtilmemişse dışarıdan bir yönetim kurulu veya yönetici veya firma yönetime atanabilir.


A1)Bu durumda karşılıklı teminatlar istenebilir.


B2)Bu durumda malikler vekil tayin etmiş değil  sonsuz güven devretmiş olur.


C3)Bu durumda olası borç batağından bir-iki yıl sonra haberdar olunur.


D4)Bu durumda şirket veya yöneticiyi azletme süreci uzundur.


2.Tavsiyemiz, dışarıdan yönetici atamak yerine, seçilmiş yönetici-yönetim kurulunun yanında onları hukuki-mali-idari-sosyal sınırlar içinde tutacak ve sitenin emlak değerini artıracak yönetim danışmanı alınmasıdır. Ancak bu kararın da temsilciler kurulunda alınmasında fayda vardır.


A5)Bu durumda  karşılıklı teminat istenmesi gerekmez


B6)Bu durumda  danışman azli-şirket azlinden kolaydır.


C7)Bu durumda yetki veya yönetim devri değil danışma söz konusudur.


D8)Bu durumda gelir-gider  durumu...