02 / 05 / 2024

sitelerde yönetimin denetlenmesi

sitelerde yönetimin denetlenmesi

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez ' Sitelerde yönetimin denetlenmesi ' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

İstanbul'da bazı sitelerde aidatlar kiraları geçti! Siteler kötü yönetiliyor...

İstanbul'da bazı konut sitelerinde aidatlar resmen kiraları geçti. Bazı sitelerde aidatlar 3 bin lirayı aşarken üstelik çoğu site sakinleri de kötü yönetimden şikayetçi. Tebernüş Kireçci sosyal medya hesabından konut site aidatlarıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Yeni yılla beraber konut sitesi aidat zamları belli olacak! Yüksek zam oyunlarına dikkat!

Yeni yıldan itibaren sitelerde yeni aidat zamları belli olacak. Bazı fırsatçı site yönetimlerinin şimdiden yüksek zam taleplerinde bulunduğu ifade ediliyor. Uzmanlar ise her yönetimin bir olmadığını aktararak "Sap ile samanı karıştırmamalıyız" diyor.

Konut sitesinde oturanlar dikkat: Yönetimin bunu yapmaya yetkisi yok! SON DAKİKA!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e bugün bir okuyucusu, konut sitesinin çevresinde yer alan başka bir arsanın alınıp, ortak alan yapılıp yapılamayacağını sordu. İşte ayrıntılar...

Murat Kurum’dan İmamoğlu’na eleştiri: ‘100 bin konutun en fazla 6 binini yaptı!’

Rize'de ziyaretlerde bulunan TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum, İstanbul'daki mevcut yönetimin verdiği konut sözünü yediğini söyleyerek, "İmamoğlu, söz verdiği 100 bin konutun sadece 6 binini yaptı" dedi.

İstanbul'da lüks konutlarda rant yarışı!

İBB Başkanı İmamoğlu, kendilerinden önceki yönetimin konut ve ticaret alanlarında 85 milyar dolar rant elde ettiğini iddia etti.  

Her 100 liralık vergi gelirinin 20 lirası faize gidiyor!

Bu yıl ilk dokuz ayda yüzde 127,3 artışla 471 milyar liraya ulaşan yönetimin iç ve dış borç faiz ödemeleri geçen yılın tamamındaki rakamı 160 milyar lira da aştı. 2024-2026 döneminde toplam 5,4 trilyon lira faiz ödemesi yapılacak.

Kur şokunun Hazine’ye maliyeti ağır oldu! Borçların üçte ikisinden fazlası döviz cinsi!

Merkezi yönetimin borçlarında TL-döviz dengesi son on yıl içerisinde tersine döndü. 2013’te üçte biri oluşturan döviz cinsi borçlar, artık üçte ikiden de büyük bir paya sahip hale geldi.

Konut sitesinde oturuyorsanız dikkat! Resmen açıklandı!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde sitelerde yönetimin kendi kararlarıyla değişiklik yapıp yapamayacağını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Apartmanda aidat nasıl belirlenir?

Yeni yönetimin kurulacağı apartmanda merak edilen hususlardan biri de aidat oluyor. Peki, apartmanda aidat nasıl belirlenir?

Esenyurt'ta 15 bin kişilik konut sitesinde borç skandalı!

Esenyurt'ta daha önce yönetimin borçları ödememesi sebebiyle doğalgazı kesilen 15 bin nüfuslu sitenin şimdi de suyu kesildi. Site sakinleri yönetime kayyum atanmasını istiyor.

Yüksek aidat mağduru olmamak için neler yapılmalı? 

Sitelerde yüksek aidatlar site sakinlerinin en büyük problemlerinden biri. Peki, sitelerde yüksek aidat ile karşılaşılmaması için neler yapılabilir? İşte detaylar...

Sitelerde yönetim planı nasıl alınır?

Posta Gazetesi Tamer Heper'e gelen soruda 20 senelik sitede yönetici seçildiğini ve elinde sitenin yönetim planının olmadığını belirten okuyucu, tapuya başvurduğunu, tapudan şahsen bu  işlemin yapılmadığı yanıtını aldığını aktardı. Okuyucu, yönetim planı için beklemenin gereği olup olmadığını sordu.

Sitelerde yönetici seçimi nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 3 senedir 28 daireli 2 bloklu sitede yaşadığını belirten okuyucu, yöneticinin aidatları kendi hesabına yatırdığını söyledi. Yöneticinin bir iki kişinin onayıyla iş yaptığını aktaran okuyucu, şahsi olarak haklarını sordu.

sitelerde yönetimin denetlenmesi Haberi

sitelerde yönetimin denetlenmesi

1-) Kat irtifaklı veya kat mülkiyetli ana gayrimenkullerde/sitelerde yönetici/yönetim kurulunu atama yetki ve görevine sahip olan kat malikleri/temsilciler  kurulu, atadığı yönetici/yönetim kurulunu denetlemek ve gerek gördüğünde görevine son verip, başka yönetici/yönetim kurulunu hak ve yetkisine de sahiptir, bunun için zaman veya dönem vb. süreleri beklemek zorunda ve durumunda değildir.


2-) Bunun tek istisnası, KMK madde 34-de belirtilen şartlardan dolayı yönetici/yönetim kurulunun mahkemece atanmış olmasıdır ki, burada atamadan sonra altı aylık bir sürenin geçmesi şartı bulunmaktadır.


3-) Yönetim hesaplarının denetlenmesi ile yönetim kurulunun, genel/ temsilciler kuruluna hesap vermesi ayrı şeylerdir. Denetim, hesap vermenin hazırlığı niteliğindedir.


4-) Kat maliklerinin yönetim/yönetim kurulunu denetlemesi hak ve yetkisinde ise hiçbir kısıtlama yoktur. Mahkeme denetici veya denetim kurulu ataması yapamaz. Kat malikleri denetici seçmek zorunda olmadığı gibi, mahkemeden...