15 / 05 / 2024

Sıtkı Olçar Müzesi kütahya

Sıtkı Olçar Müzesi kütahya

Sıtkı Olçar Müzesi açıldı. Dünyaca ünlü ve UNECO'nun da " Yaşan İnsan Hazinesi " ödüllü çini sanatçısı merhum Olçar'ın kullandığı eşyaların yer aldığı geçici müze açıldı.

Fındığın Öyküsü Müzesi açılış için gün sayıyor!

Ordu'da, kısa bir zaman içerisinde açılması hedeflenen "Fındığın Öyküsü Müzesi" Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyor.

Panorama müzesi görücüye çıktı!

Turizm Derneği ve Panorama 25 Aralık Müzesi Tarih Kurulu Başkanı Bekir Sıtkı Severoğlu, inşaatı devameden Panorama Müzesi ile ilgili konuştu.

Samsun Etnografya ve Arkeoloji Müzesi mimari yapısıyla dikkat çekiyor!

Samsun'da 50 milyon lira maliyetle yaptırılan Etnografya ve Arkeoloji Müzesi, dalga şeklindeki yapısıyla dikkati çekiyor...

Edirne Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü 29 Ekim'de açılacak!

Edirne'de yapımı devam eden Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü 29 Ekim'de açılacak...

Düşler Vadisi Riva: Tüm düşlerin bir vadiye sığar mı?

Galatasaray Riva arsasında Emlak Konut GYO güvencesiyle ve Yılmaz İnşaat imzası ile hayata geçirilen Düşler Vadisi Riva, "Tüm düşlerin bir vadiye sığar mı?" sloganıyla tanıtılıyor...

Panorama Bursa 1326 Fetih Müzesi'nin inşaatı son sürat!

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde hayata geçirilen Panorama Bursa 1326 Fetih Müzesi'nin inşaatı son sürat devam ediyor.

Avcı Architects, Avrasya Tüneli Müzesi ile sergi algısını değiştiriyor!

Avcı Architects tarafından yapılan Avrasya Tüneli Müzesi, son teknoloji anlatım teknikleriyle sergi algısına yenilik getiriyor.

Samsun Panorama 1919 Müzesi'nin inşaatı tamamlandı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, eski Yaşar Doğu Kapalı Spor Salonu’nun olduğu yere yapılan “Panorama 1919 Müzesi”nin inşaat çalışmalarının bittiğini ve açılışının beklendiğini söyledi.

Hazine-i Evrâk Binası Arşiv Müzesi'ne dönüştürülecek!

İtalyan mimar Fossati tarafından 1848'de yapılan, Gülhane Parkı'nın girişindeki Alay Köşkü'nün karşısında yer alan tarihi Hazine-i Evrâk (Evrâk Hazinesi) binası Arşiv Müzesi olarak geri dönüyor.

Diyarbakır Sur'daki Cahit Sıtkı Tarancı Evi koruma altına alındı!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinin sokağa çıkma yasağı ve çatışmalar nedeniyle, Sur ilçesinde bulunan Arkeoloji Müzesi ve Kültür Müzesi (Cahit Sıtkı Tarancı Evi)'ndeki eserlerin büyük bir bölümü, buralardan kaldırılarak koruma altına alındı.

Kilis Müzesi'nin çatısı onarılıyor!

Yangında zarar gören Kilis Müzesi'nin çatısı onarılmaya başlandı. 7 Ağustos 2015 tarihinde Kilis Müzesi'nin çatısında işçiler izolasyon malzemesini kaynak yaparken çıkan yangında çatı kısmı tamamen yanmıştı.

Samsun Panorama Müzesi çalışmaları ne durumda?

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 19 Mayıs 1919 bağımsızlık mücadelesini anlatan üç boyutlu panorama müzesi haline getirilecek olan eski Yaşar Doğu Kapalı Spor Salonu’nda incelemelerde bulundu.

Antalya Müzesi genişletilecek!

Kültür ve Turizm eski Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Antalya Müzesi'nin genişletilmesi için müzenin yanındaki Karayolları arazisini talep ettiklerini açıkladı.

Sıtkı Olçar Müzesi kütahya Haberi

Sıtkı Olçar Müzesi kütahya

Dünyaca ünlü ve Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından da sağlığında "Yaşayan İnsan Hazinesi" ödülü alan merhum Sıtkı Olça'ın balıkçılıkta kullandığı eşyaların ve yaptığı çinilerin de yer aldığı müze açıldı.


Kütahya-Eskişehir karayolunun 35. kilometresindeki Sofça köyündeki müzede, gazetecilere açıklama yapan Olçar'ın kızı Nida Olçar, babasının vefatından sonra müze fikrinin hep gündemde olduğunu ancak bazı problemlerden dolayı geçici olarak müzeyi açtıklarını söyledi.


Kendi çabalarıyla müzeyi açtığını belirten Olçar, "Bu müzede, babamın kişisel eşyalarını sergiliyoruz. Daha çok balıkçılıkla ilgili eşyalarına yer verdik. Çok değerli eşyaları maalesef buraya koyamadık. Üç ay süre ile buradaki eşyaların korunmasını ve güvenliğini kendimiz sağlayacağız. Üç ay sonra buradaki eşyaları Kütahya'dan ya da çevre illerden gelen teklifleri değerlendirerek kalıcı müzemizde sergilemeye devam edeceğiz" diye konuştu.


Olçar, müze...