28 / 04 / 2024

Sivasta dönüşüme girecek bölgeler

Sivasta dönüşüme girecek bölgeler

Esentepe, Alibaba, Eski Sebze Hali ve Eski Sanayi kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor. Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun, ilk olarak Şems-i Sivasî Meydanı hakkında bilgi verdi.

Kentsel dönüşüme girecek evler riske rağmen kiralanıyor!

Kentsel dönüşüme girecek olan konutlarının boş kalmasını istemeyen mülk sahipleri, 3 ay, 6 ay ya da bir sene süreyle kiracı arıyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Evi kentsel dönüşüme girenler dikkat! Kira yardımı nasıl alınır?

Evi kentsel dönüşüme girecek vatandaşlar tarafından kentsel dönüşüm kira yardımına ilişkin detaylar araştırılıyor. Peki kentsel dönüşüm kira yardımında şartlar neler? İşte ayrıntılar...

Şişli İzzetpaşa Mahallesi dönüşüme girecek!

DSP'den Şişli Belediye Başkan adayı olan Mustafa Sarıgül, yeni dönemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sarıgül, ''İzzetpaşa mahallemiz var orayı kentsel dönüşüme sokmak istiyorum'' diye konuştu.

İzmir Basmane kentsel dönüşüme girecek mi?

İzmir Kültürpark'ın bitişiğinde, Basmane Meydanı'na cepheli 35 bin metrekarelik arsa İzmir'in en değerli parseli olarak biliniyor. Bu inşaat yapıldıktan sonra, tarihi Basmane semtinin de kentsel dönüşüme gireceği konuşuluyor.

Seyhan'da kentsel dönüşüme karşı kurulmak istenen derneğe ret!

Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Barbaros ve Bey mahallelerinde kentsel dönüşüme karşı kurulmak istenen derneğe OHAL gerekçesiyle izin verilmedi.

Yalova'da 432 binanın kentsel dönüşüme alındı!

Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Dr. Osman Ulukaya, Yalova'da yapılan etkin çalışmalarla bugüne kadar 432 binanın kentsel dönüşüme alındığını söyledi.

Sinop'un kentsel dönüşüme ihtiyacı var!

Sinop Valisi Kemal Cirit, Sinop'un kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu söyledi. Cirit, "Bunu çok inceleyerek dile getirdiğim bir şey değil. Demek ki dışarıdan gelen bir kişi böyle görüyorsa herhalde dışardan buraya turist olarak gelenlerde de bu algı biraz vardır" dedi.

Mersin Kızkalesi kentsel dönüşüme girmeli!

Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, “Kızkalesi’nin tamamen kentsel dönüşüme girmesi lazım. Yolun altının tamamen yıkılması, yolun üst taraflarına ise konaklama tesislerini yapmak lazım.” dedi.

Erensan’dan Yozgat'taki dönüşüme destek!

Yozgat Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesislerinde üretimini sürdüren, Erensan’ın Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Eren, kentsel dönüşüme tam destek verdiklerini vurguladı.

Sarı Işık: Kentsel Dönüşüme Hazırlan projesi Kadıköy'de başladı!

stanbul Serbest Mimarlar Derneği ve Türk Ytong'un işbirliğiyle hazırlananlan "Sarı Işık: Kentsel Dönüşüme Hazırlan Projesi", Kadıköy'deki pilot bölge çalışmasıyla başladı.

Bağdat Caddesi’nde dönüşüm tıkandı!

Bağdat Caddesi’nde evleri kentsel dönüşüme girecek ev sahiplerinin talepleri artık neredeyse müteahhitleri kaçıracak boyutlara ulaştı. Aylık kira talepleri 8-10 bin TL’lere dayanınca bölgedeki dönüşüm de tıkandı

İlhan Usmanbaş'ın Selamiçeşme'deki evi kentsel dönüşüme giriyor!

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Evin İlyasoğlu bu yazısında İlhan Usmanbaş ve eşi Atıfet Usmanbaş'ın İstanbul Selamiçeşme'deki evlerinin kentsel dönüşüme girmesini ele aldı.

Manisa Yunusemre'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız veren Yunusemre Belediyesi, kentsel dönüşüme girecek mahallelerde yürütülen çalışmaları bu kez mahalle muhtarlarına anlattı.

Sivasta dönüşüme girecek bölgeler Haberi

Sivasta dönüşüme girecek bölgeler

Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun, ilk olarak Şems-i Sivasî Meydanı hakkında bilgi vererek, "İçerisinde Sebze Hah ve Eski Buğday Pazarı'nı barındıran 30 dönümlük alanda kentsel dönüşüm uygulanacak." dedi. 



Ahbaba Mahallesi'nde de 50 hektarlık bir alanda kentsel dönüşüm uygulanacağının altını çizen başkan yardımcısı Uzun, "Yunus Emre Mahallesi ve Esentepe Mahallesi üe Şems-i Sivasî Meydanı'ndaki kentsel dönüşüm çalışmalarını da 6306 sayılı kanun çerçevesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yürütüyoruz. Ahbaba Mahallesi'nde ise TOKİ ile çalışıyoruz." ifadelerini kullandı. 



Uzun; "Uygulanacak kentsel dönüşümlerde, mahallelerde yeni şehirler oluşturulacak ve burada vatandaşlarımız bir müteahhitle anlaşmalarından daha kârlı olacaklardır. Devlet tamamen vatandaşlarımızın yanındadır." şeklinde...