25 / 07 / 2024

Siverek arazi imar planı iptali

Siverek arazi imar planı iptali

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’ne bağlı Yoğurtçu Mahallesi’nde iki parselden oluşan tarım arazilerinin  imara açılması kararı yargıya taşındı.

Emlakçılardan çiftçilere ‘İmar tamamlanana kadar arazinizi ekmeyin’ çağrısı!

Batman Tüm Emlakçılar Derneği Başkanı Mehmet Emin Değirmenci, Batman kenti konusunda son derece büyük önem arz eden imar, yeni yol ve bazı yatırımların gecikmemesi konusunda arazi sahipleri ve çiftçilere seslendi. Değirmenci, “İmar tamamlanana kadar arazinizi ekmeyin” dedi.

Kadastro parseli nedir? Kadastro parseli ile imar parseli arasındaki farklar nelerdir?

Kadastro parseli, belirli bir alanı kapsayan arazidir. Bu arazi yasal yönetmelikler tarafından belirlenmiştir. İmar parseli ile karıştırılan kadastro parselinde dikkate alınması gereken bazı kurallar vardır. Peki kadastro parseli nedir, imar parseliyle farkları nelerdir? İşte bilinmesi gerekenler...

İstanbul Beşiktaş'taki 19 bin metrekarelik eski kışla arazisi konut imarına açıldı! 5 katlı binalar yapılacak!

2. Abdülhamit tarafından yaptırılan Beşiktaş’taki Orhaniye Kışlası sınırları içindeyken 2018'de azınlık vakfına devredilen, Musevi Mezarlığı’nın ve Yıldız Parkı’nın ortasında yer alan 19 bin metrekarelik arazi, resmen konut imarına açıldı. İşte ayrıntılar...

Limonlu Bahçe Konakları projesinin inşa edileceği arazinin imar planları durduruldu!

İstanbul Anadolu Yakası Ümraniye’de eski Netaş arazi şeklinde bilinen yaklaşık 190 bin metrekarelik alanı konut ve ticaret imarına açan imar planlarının yürütmesi durduruldu. İşte detaylar...

Bodrum'da 73 dönüm arazi yapılaşmaya mı açıldı?

Bodrum'da bulunan 73 dönüm arazi yapılaşmaya açıldı. Arazi için yapılan yeni imar planlarına yönelik itirazlar da reddedildi.

MHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı’ndan Beşiktaş'taki arazi için afiş!

MHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı, Beşiktaş Ulus'ta tartışmalara neden olan arazi planının imarına yönelik parti binasına afiş astı.

Şanlıurfa'da arazi kavgası: 1 ölü! 

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Dağbaşı Mahallesi'nde çıkan arazi kavgasında 1 kişi hayatını kaybetti.

Beşiktaş Ulus'taki arazi için tartışma büyüyor!

Beşiktaş Ulus'ta bulunan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 'plansız alan' olarak kayıtlara geçen arazi için "yeşil alan" olsun denmişti. Söz konusu arazi için 3 ortak tarafından satın alındıktan sonra imar değişikliği yapıldı. 

Şanlıurfa'da akraba aileler arasında arazi kavgası: 2 ölü!

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde akraba aileler arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada 2 kişi yaşamını yitirdi.

Selimpaşa'da heyelan riski taşıyan arazi konut alanı oldu!

Silivri Selimpaşa’da heyelan bölgesinde kalan ve imar planlarında “ağaçlandırılacak alan” olarak belirlenmiş 4 dönümlük arazi, İBB Meclisi’nde AKP ve MHP’nin oyları ile “konut” alanı oldu. Parsel üzerinde havuz, müştemilat ve bir yapı yer alıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Van'da bazı alanlarda verilen imar yetkisi 1 yıl uzatıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Van'da depremden sonra verilen, bazı alanlarda imar planları ile her türlü arazi ve arsa düzenlemeleri yapma, yaptırma ve onaylama yetkisi 1 sene uzatıldı.

Uşak'ta yeşil alan yapılacak yerin imar planı değişti!

Uşak’ta 1.5 yıl önce pazarlanan TOKİ konutlarının ortasında kalan 4 futbol sahası genişliğindeki boş arazi, yeşil alan olacaktı. Bir imar değişikliği ile ‘yeşil otel’ yapıldı.

Antalya'da arazilerine imar izni verilmeyen arsa sahiplerinden protesto!

Antalya Konyaaltı'nda denize yakın 200 bin dönüm tapulu arsalarına imar izni alamayan bir grup arazi sahibi, sorumlu tuttukları Konyaaltı Belediyesini protesto etti

Siverek arazi imar planı iptali Haberi

Siverek arazi imar planı iptali

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’ne bağlı Yoğurtçu Mahallesi’nde bulunan, iki parselden oluşan tarım arazilerinin  imara açılması kararı yargıya taşındı.

Aydınlık Gazetesi'nden Süleyman Turan'ın haberine göre, 21 Eylül 2016 tarihinde açılan dava, köylüler lehine sonuçlandı, imar izni iptal edildi. Davacılar, ortak mülkiyetlerinde olan, Siverek ilçesi, Yücelen mahallesi, 14 ve 15 sayılı parsellerde kayıtlı taşınmazların bir kısmını kapsayan alana imar izni veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclis kararının iptalini istediler.

Şanlıurfa 2. İdare Mahkemesi, İmar Kanununda “Tarım arazileri, toprak koruma ve arazi kullanımı kanununda belirtilen izinler alınmadan tarımsal amaç dışında kullanılmak üzere planlanamaz” hükmünü dikkate alındı. İki yıl sonra, 22 Kasım 2018 tarihinde dava konusu işlemin iptaline oy birliğiyle karar verildi.

Mahalle sakinlerinin Avukatı Mehmet Güzeler, konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Tarım alanını imara açan Şanlıurfa...