04 / 05 / 2024

siyasi belirsizlik konut sektörünü nasıl etkiledi siyasi belirsizlik konut sektörünü etkiledi mi

siyasi belirsizlik konut sektörünü nasıl etkiledi siyasi belirsizlik konut sektörünü etkiledi mi

Kepez Müteahhitler Derneği (KEMDER) Başkanı Süleyman Akbıyık, "Siyasi belirsizliğin geride kalmasıyla birlikte doların yükselmesi ve İnşaat sektörün belirginleşmesiyle durağanlaşan konut piyasasını hareketli günler bekliyor" dedi.

Konut kira fiyatlarındaki artıştan mağdur olan kiracılar rotayı Ankara'ya çevirdi! Antalya'dan Meclis'e yürüyorlar...

Antalya'da artan konut kira fiyatları nedeniyle mağdur olan yüzlerce kişi tarafından kurulan 'Kiracılar Dayanışması Platformu'nun 16 üyesi, hazırladıkları 36 maddelik dosyayı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) siyasi partilere sunmak için yola çıktı.

Değerli konut vergisindeki belirsizlik bu ay netleşecek!

Değerli konut vergisi hakkında açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, değerli konut vergisiyle ilgili bir çalışma yürütüldüğünü belirterek, "Zannediyorum bu ay bir çalışma noktasına bir yere gelinir" dedi...

Değerli Konut Vergisi'nden Cumhurbaşkanı'nın haberi var mıydı?

Gazeteci Nevzat Saygılıoğlu, "Değerli Konut Vergisi’nin oluşturulmasına ilişkin öncü ayak sesleri varmış. Yani siyasi irade oluşmuş. Dolayısıyla söz konusu düzenlemeden Cumhurbaşkanının haberinin olmaması beklenemez.." diyor...

Değerli Konut Vergisi’nin belirsizlik dünyasında açıklama beklentisi!

Değerli Konut Vergisi'nin bir yıl ertelenebileceği açıklandı. Bu açıklamanın hukuki bir izdüşümünün olmaması ve yaşamın yürürlükteki yasayla devam ediyor olması dolayısıyla TKGM tarafından kendisine tebligat yapılanlar bilinmezlik dünyasına sürüklendi...

Değerli Konut Vergisi daha çok tartışılacak!

Gazeteci Nevzat Saygılıoğlu, Değerli Konut Vergisi'ni (DKV),mizahi, siyasi, mali (fiskal) ve hukuki açıdan değerlendirdi...

Haziran'da konut satışları neden düştü?

Yüksek faiz, siyasi belirsizlik ve jepolitik riskler Haziran ayında konut satışlarını yüzde 48.5 düşürürken, yılın ilk altı ayında milyon konutun satışı gerçekleşti.

Konut piyasasının faiz sınavı!

Ekonomik büyümenin kritik göstergelerinden olan konut piyasası zor durumda. Yüksek faizler ve belirsizlik alımları konut piyasasının önünü tıkıyor.

İnşaat patronları da seçim sonrasını bekliyor!

Mart ayında toparlanma sinyali veren konut sektöründe Nisan ayında beklenen olmadı. Ekonomideki belirsizlik konut satışlarına yansıdı.

Konut kredi faizlerindeki düşüş durdu!

Bankaların konut kredisi faiz oranlarında düşüş eğilimi durdu. Dolar kurunun yükselmesi ve seçimlerdeki belirsizlik faizleri de doğrudan etkiledi.

Güçlü siyasi iradeyle 2023 hedefleri yolunda vites yükseltilecek!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, "Türk insanının dinamizmi, iş dünyasının yatırım iştahı ve güçlü bir siyasi iradeyle 2023 hedefleri yolunda vites yükseltilecek." dedi. 

Stoklar erimeden konut almanın tam zamanı!

Konuta yatırımı için en avantajlı döneme girildiğinin dile getiren Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, siyasi istikrarın etkisiyle yakın dönemde konut stoklarının azalmaya başlayacağını ifade etti.

Ekonomik tercihler konut piyasasına yön verecek!

Seçimden sonra oluşacak siyasi tablo ve buna bağlı ekonomik tercihler konut piyasasına yön verecek.

Siyasi istikrar konut satışlarını artırdı!

Bugün TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelinde konut satışları 2017 Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,6 artış gösterdi. Konuyla ilgili gayrimenkul şirketi tepe yöneticilerinin görüşlerini paylaştı.

siyasi belirsizlik konut sektörünü nasıl etkiledi siyasi belirsizlik konut sektörünü etkiledi mi Haberi

siyasi belirsizlik konut sektörünü nasıl etkiledi siyasi belirsizlik konut sektörünü etkiledi mi

İstikrarla beraber İnşaat sektöründe yeni yatırım imkanlarının doğacağını belirten Kepez Müteahhitler Derneği (KEMDER) Başkanı Süleyman Akbıyık, "Siyasi belirsizliğin geride kalmasıyla birlikte doların yükselmesi ve İnşaat sektörün belirginleşmesiyle durağanlaşan konut piyasasını hareketli günler bekliyor" dedi.


"YATIRIMCININ BEKLENTİLERİ BOŞA ÇIKMAYACAK"


Yaşanan siyasi boşluk nedeniyle inşaat ve kentsel dönüşüm politikalarının hayata geçirilemediğini ifade eden Kepez Müteahhitler Derneği (KEMDER) Başkanı Süleyman Akbıyık, "İstikrarsızlıktan dolayı hayata geçirilemeyen projeler inşaat sektörü açısından baskı unsuru oldu. 1 Kasım seçimden tek başına iktidar çıkması, öncelikle kurun daha istikrarlı seyrine ve yatırımcının beklentilerine katkı sağlayacaktır" diye konuştu.


"İSTİKRARIN ETKİSİ PİYASALARDA GÖRÜLECEK"


Seçimin daha yeni geçtiğini vurgulayan Akbıyık, "Seçimden sonra piyasada hareketli günler yaşanıyor demek için daha erken fakat kısa zaman içerisinde etkisini göreceğiz. İnşaat sektöründe ilerleyen günlerde mutlaka bir canlanma yaşanacaktır. Belirsizlikten...