05 / 05 / 2024

siyasi istikrar konut kredisine nasıl yansıdı

siyasi istikrar konut kredisine nasıl yansıdı

İstikrar 'ev'e yansıdı. Sandıktan '4 yıl kesintisiz istikrar' sonucunu görüp ev sahibi olmak isteyen vatandaş, seçimin hemen ertesi günü konut kredisi almak için bankaların kapısını çaldı.

Londra'daki konut fiyatları, 10 yıldır istikrarını koruyor!

Londra'daki kontular 2014 yılından bu yana en uygun fiyatlı evler haline gelerek fiyat istikrarını korumaya devam ediyor.  

Konut kira fiyatlarındaki artıştan mağdur olan kiracılar rotayı Ankara'ya çevirdi! Antalya'dan Meclis'e yürüyorlar...

Antalya'da artan konut kira fiyatları nedeniyle mağdur olan yüzlerce kişi tarafından kurulan 'Kiracılar Dayanışması Platformu'nun 16 üyesi, hazırladıkları 36 maddelik dosyayı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) siyasi partilere sunmak için yola çıktı.

Fiyat İstikrarı Komitesi, enflasyon ve konut fiyatlarını masaya yatırdı! Önlem alınacak!

Fiyat İstikrarı Komitesinin 6'ncı toplantısı dün Bakan Nebati'nin önderliğinde gerçekleşti. Toplantıda enflasyon ve konut fiyatları masaya yatırıldı. İşte ayrıntılar...

HalkBank konut kredisi erteleme maliyeti ne kadar? 

HalkBank ekonomk istikrar kalkanı kapsamında destek krediler ve kredi ertelemelerine hızla devam ediyor. HalkBank konut kredisi erteleme maliyeti ne kadar? 

Akbank konut kredisi erteleme faizi ne kadar?

Akbank ekonomik istikrar kalkanı projesi kapsamında kredi taksitlerin üç aya kadar erteleme kadar aldı. Peki bankanın konut kredisi erteleme faizi ne kadar?

Değerli Konut Vergisi'nden Cumhurbaşkanı'nın haberi var mıydı?

Gazeteci Nevzat Saygılıoğlu, "Değerli Konut Vergisi’nin oluşturulmasına ilişkin öncü ayak sesleri varmış. Yani siyasi irade oluşmuş. Dolayısıyla söz konusu düzenlemeden Cumhurbaşkanının haberinin olmaması beklenemez.." diyor...

Değerli Konut Vergisi daha çok tartışılacak!

Gazeteci Nevzat Saygılıoğlu, Değerli Konut Vergisi'ni (DKV),mizahi, siyasi, mali (fiskal) ve hukuki açıdan değerlendirdi...

Haziran'da konut satışları neden düştü?

Yüksek faiz, siyasi belirsizlik ve jepolitik riskler Haziran ayında konut satışlarını yüzde 48.5 düşürürken, yılın ilk altı ayında milyon konutun satışı gerçekleşti.

ABD'de bekleyen konut satışları Nisan'da yüzde 1.5 düştü!

ABD'de bekleyen konut satışları Nisan'da yüzde 1.5 düşüş gösterdi. Geçen yıl aynı döneme göre yüzde 2 düşen satışlarda istikrar devam etti.

IMF konut fiyatları konusunda uyardı!

IMF, birçok ülkede hızlı biçimde yükselen konut fiyatlarında olası bir sert düşüşün 2008 küresel finansal krizinde görüldüğü gibi makroekonomik performansı ve finansal istikrarı olumsuz etkileyeceğini açıkladı.

Konut sektörü plansızlık kurbanı!

Son 6 yılda sektörde 1 milyonun üzerinde konut stoku birikti. Bu stok fiyat-kira oranının düşmesi ve ekonominin istikrar kazanmasıyla konut stoku makul düzeylere çekilebilecek. Plansızlığın ve doğru projeksiyonlar yapılamayışın bedelini sektör çok ağır ödemektedir.

Güçlü siyasi iradeyle 2023 hedefleri yolunda vites yükseltilecek!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, "Türk insanının dinamizmi, iş dünyasının yatırım iştahı ve güçlü bir siyasi iradeyle 2023 hedefleri yolunda vites yükseltilecek." dedi. 

Stoklar erimeden konut almanın tam zamanı!

Konuta yatırımı için en avantajlı döneme girildiğinin dile getiren Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, siyasi istikrarın etkisiyle yakın dönemde konut stoklarının azalmaya başlayacağını ifade etti.

siyasi istikrar konut kredisine nasıl yansıdı Haberi

siyasi istikrar konut kredisine nasıl yansıdı

Seçim öncesindeki belirsizlik nedeniyle Eylül ayında yüzde 20 gerileyen konut satışları yeniden artıya geçti. Seçim sonucunu gören bazı vatandaşların 2 Kasım sabahı konut kredisi talebiyle kapılarını çaldığını belirten bankacılar, yılsonuna kadar konut ve taşıt kredilerinde ciddi artış olacağını öngörüyor. Sektör temsilcileri geçen yılın konut satış rakamı olan 1 milyon 165 bini geçmeyi hedefliyor.

Katılım bankalarında konut kredisi faiz oranları güncellendi!

HEDEF 1.2 MİLYON SATIŞ

“Bir takım elbise alacak olan da çamaşır bulaşık makinesi alan da frene bastı. İş yapmayı özledik” diyen ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, seçimin hemen ardından ekonomide yaşanan rahatlamayla emlak talebinde artış yaşandığını söyledi. Dövizde ve faiz oranlarında gerileme beklediklerini kaydeden Baygan böylece geçen yılki 1 milyon 275 bin olan tapu işlem hacminin bu yıl...