06 / 05 / 2024

slovenya yeni demiryolu ihale

slovenya yeni demiryolu ihale

Slovenya'da Koper Limanı ve Divaca arasında yeni demiryolu yapılması için ihalede 3 Türk şirketi bulunuyor. İhalede, Avusturyalı inşaat devi Strabag, Alman Ed Züblin ve Türk şirketi Gülermak, Slovenyalı Kolektor CPG ve iki Türk ortağı Yapı Merkezi ile Özaltın Grubu ve Cengiz İnşaat yer alıyor.

Ulaştırma Bakanlığı Yeni İpekyolu Projesi için düğmeye bastı! 

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Basra'dan Türkiye sınırına kadar uzanan kara ve demiryolu ulaştırma koridoru olarak bilinen bölgenin yeni İpekyolu olacak projeyle ilgili sürecin hızlandığını belirtti.

3'üncü köprüye demiryolu hazırlığı!

Birleşik Arap Emirlikleri fonu ADQ, ile Türkiye yeni ulaşım yolu projesi için harekete geçti. Aktarılan son dakika bilgisine göre, Türkiye-BAE arasında 3. köprüye demiryolu projesini görüşüyor.

Kanal İstanbul'da yeni ihale! Halkalı-Ispartakule Demiryolu'nda hazırlıklar başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Halkalı-Ispartakule arasında hayata geçirilecek olan Kanal İstanbul Geçişi Demiryolu Hattı'na ilişkin yeni ihale düzenlenecek...

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Demiryolu hattı için acele kamulaştırma kararı! 

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Bursa ve Bilecik için acele kamulaştırılma kararı verildi. 

Deniz Yavuzyılmaz'dan Bandırma-Bursa-Osmaneli-Yenişehir Demiryolu ihalesi iddiası!

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Bandırma-Bursa-Osmaneli-Yenişehir Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi ihalesine yönelik çok konuşulacak bir iddiada bulundu.

Yapı Merkezi'nden Slovenya demiryolu ihalesinde atak!

Uluslararası alanda büyük projeler hayata geçiren Türk inşaat şirketi Yapı Merkezi'nin de içinde olduğu ortak girişim Slovenya'nın son senelerdeki en büyük inşaat projesi olan Divaca-Koper Demiryolu projesinin 1'inci bölümünün ihalesini de aldı. 

Aliağa-Çandarlı-Bergama-Yeni İzmir Demiryolu projesi mecliste!

Aliağa-Çandarlı-Bergama-Yeni İzmir Demiryolu projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yapı Merkezi, Slovenya'da demir yolu ihalesinin 1. kısmını kazandı!

Slovenya’nın en büyük altyapı projelerinden Divaca-Koper Demiryolu’nun çift hatta çıkarılma projesini hayata geçirmek üzere Slovenya Devleti’nin kurduğu 2TDK Şirketi’nin iki bölümde düzenlediği ihalelerin 1. Kısmını da Kolektor CPG-Yapı Merkezi-Özaltın Konsorsiyumu aldı. 

Yapı Merkezi, Slovenya’nın en büyük inşaat projesinde yer alacak!

Slovenya Devlet Demiryolu şirketi 2TDK’nın, Divaca-Koper Demiryolu’nun çift hatta çıkarılma işlerinin 2. kısmı (LOT 2) için yaptığı ihaleyi Kolektor CPG-Yapı Merkezi-Özaltın Konsorsiyumu aldı.

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Demiryolu Hattı 2023'te açılacak!

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı’nın Bursa’dan Osmaneli’ne kadar olan kısmının 2023’e kadar tamamlanması hedefleniyor. Ardından Bandırma’ya uzatılacak olan hat, yolcunun yanı sıra liman bağlantılarıyla yük taşımacılığında da kullanılacak.

11 milyar TL'lik Slovenya demiryolu ihalesinde Türkler yarışıyor!

Slovenya'da Koper Limanı ve Divaca arasında yeni demiryolu yapılması için ihalede 3 Türk şirketi bulunuyor. İhalede, Avusturyalı inşaat devi Strabag, Alman Ed Züblin ve Türk şirketi Gülermak, Slovenyalı Kolektor CPG ve iki Türk ortağı Yapı Merkezi ile Özaltın Grubu ve Cengiz İnşaat yer alıyor.

Bandırma - Osmaneli Demiryolu projesinin ihale süreci TBMM'de!

Bandırma Bursa Yenişehir Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu projesinin ihale sürecine dair bazı veriler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yeni Delhi'deki gecekondular için yıkım kararı!

Yeni Delhi'de demiryolu rayları boyunca gecekondu bölgesinde konuşlanan toplamda 48 binden fazla ev yıkılacak.

slovenya yeni demiryolu ihale Haberi

slovenya yeni demiryolu ihale

Slovenya'da Koper Limanı ve Divaca arasında yeni demiryolu yapılması için 2 farklı fazla ihale yapılmıştı. Divaca-Koper demiryolu hattının ihalesinde final listesine kalan 3 teklifte Türk. Listede, Avusturyalı inşaat devi Strabag, Alman Ed Züblin ve Türk şirketi Gülermak, Slovenyalı Kolektor CPG ve iki Türk ortağı Yapı Merkezi ile Özaltın Grubu ve Cengiz İnşaat bulunuyor. 2026'da faaliyete geçecek demiryolu için şirketler tekliflerini 1 Şubat 2021’e kadar sunacak. 11 milyar liralık projede Türkler yarışacak, sonucunda da Türkler kazanacak.

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker, bugünkü köşesinde Slovenya'da Koper Limanı ve Divaca arasında yeni demiryolu yapılması için yapılan ihaleyi kaleme aldı.

İşte Kerim Ülker'in 'Türkler yarışacak, Türkler kazanacak' başlıklı yazısı...

Türkiye’de 2020 yılı müteahhitlik sektörü açısından pek parlak bir sene olmadı. Hem iç pazarda hem de global...