21 / 05 / 2024

SOCAR tahvilleri

SOCAR tahvilleri

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketinin (SOCAR), ihracını gerçekleştirmeye hazırlandığı tahviller törenle kamuoyuna tanıtıldı.

Gardaş'tan deprem bölgesine büyük destek! SOCAR fon oluşturdu

Türkiye'yi yasa boğan merkezüstü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen deprem için herkes kolları sıvamış durumda. State Oil Company of Azerbaijan Republic (SOCAR) 'da bu dayanışmaya katkı vererek “Yaralarımızı birlikte sarmak için seferber olduk” sloganı ile Türkiye’den Deprem için 55 Milyon Lira

Türkiye, 20 yıl vadeli borcu kimden alacak?

Merkez Bankası Başkanı Kocatopçu'nun "Hazine 20 yıllık tahvil çıkarmayı düşünmeli" sözlerinin üzerinden başlayan tartışma büyüyor. Türkiye uzun vadeli borcu dışardan bulabilir mi? İçerde bu tahvilleri alabilecek kim var? Bankalar buna zorlanırsa finans krizi yaşanır mı? İşte kulislerde konuşulanlar.

925 milyon Euro kredi çeken BOTAŞ’tan 300 milyon euroluk bir kredi daha

Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi, likit doğalgaz alımında kullanılmak üzere 300 milyon euroluk ikinci bir kredi için Socar ile görüşmeye başladı. BOTAŞ daha önce de Deutsche Bank'tan 925 milyon euroluk kredi temin ettiği duyurulmuştu.

Petrol ve doğalgazda şok artış: Resmen açıklandı!

Azerbaycan'ın Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) 2021 senesini 5.5 milyar Türk Lirası net kâr ile kapatırken, bu dönemde satışları 2020 yılına oranla yüzde 137 artış göstererek 28.7 milyar Türk Lirasına çıktı.

Vergiden muaf Bitcoin şehri kuruluyor!

Dünya üzerinde kripto para Bitcoin'i yasal ödeme aracı şeklinde onaylayan ilk ülke olan El Salvador'un devlet başkanı Nayib Bukele, vergiden muaf bir Bitcoin şehri inşa edeceğini ve 10 seneik Bitcoin tahvilleri edeceklerini duyurdu. 

Çinli emlak devi Evergrande krizinde son durum ne?

Evergrande'nin iflasının Çin'deki finansal sistemin işlerliğini bozacağıyla ilgili tedirginlikler devam ediyor. Sunac China ve Kaisa Group tahvil kupon ödemelerini yaptığı için sektör destek buldu. Fakat Evergrande ödemelerinden birini 23 Ekim'de yapmazsa tahvilleri temerrüde düşecek.

Çinli emlak şirketi Evergrande’nin tahvilleri işleme kapatıldı!

Çin’de borç problemleriyle gündeme gelen gayrimenkul şirketi Evergrande’nin bazı tahvillerinin işleme kapatıldığı belirtildi.

SOCAR Türkiye yönetim binalarında ve tesislerinde yeşil enerjiye geçiyor!

SOCAR Türkiye'den karbon ayak izinin azaltılması amacıyla yeni bir adım geldi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; SOCAR Türkiye tarafından yönetim binalarının ve bazı tesislerin yenilenebilir enerjiyle kullanılmasına karar verildi.

Tekfen Holding’den Azerbaycan’da 100 milyon dolarlık satın alma!

Tekfen Holding iştirakleri arasında yer alan TechInvestments LLC, 375 milyon ABD doları tutarında ödenmiş sermayeye sahip SOCAR Polymer Investments LLC’ye yüzde 10 hisseyle ortak olmak üzere, Bakü’da sözleşme imzaladı.

TechInvestments LLC, SOCAR Polymer Investments LLC'nin yüzde 10'unu aldı! 

Tekfen Holding iştiraklerinden TechInvestments LLC, 375 milyon ABD doları tutarında ödenmiş sermayeye sahip SOCAR Polymer Investments LLC'nin yüzde 10 hissesini satın aldı...

Tekfen ve SOCAR’dan stratejik ortaklık!

Tekfen İnşaat tarafından inşa edilen Bakü Olimpiyat Stadı’nda oynanan Chelsea Arsenal UEFA Avrupa Ligi final maçı, yeni bir işbirliğine vesile oldu...

Tekfen Holding, SOCAR ile mutabakat zaptı imzaladı!

Tekfen Holding ile SOCAR arasında yeni bir üretim tesisi yapımına yönelik çalışmalar yapmak üzere mutakabat zaptı imzalandı

SOCAR'dan 2 milyar dolarlık tesis yatırımı!

Türkiye’de 15 milyar dolara yakın yatırım yapan Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR, 2022 yılına kadar yeni bir tesis kurmayı planlıyor. BP ile ortak hayata geçmesi planlanan tesis için 2 milyar dolar harcanacak.

SOCAR tahvilleri Haberi

SOCAR tahvilleri

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR'ın yeni binasında yapılan törene SOCAR Başkanı Rövnak Abdullayev, Ekonomik Reformlardan Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Natig Amirov, Milli Meclis Ekonomi Politikaları Komitesi Başkanı Ziyad Sametzade, Mali Piyasaları Denetleme Kurulu Başkanı Rufat Aslanlı, ASAN Hizmet Başkanı İnam Kerimov ile çok sayıda davetli katıldı.


Törende konuşan Abdullayev, SOCAR olarak yerel ve uluslararası mali piyasalardaki yerlerini daha da güçlendirmek istediklerini söyledi.


Dış piyasalarda kazandıkları tecrübeyi ülke içi mali piyasaların gelişmesine katkı sağlamak için paylaşmak niyetinde olduklarını vurgulayan Abdullayev, bununla hem SOCAR'ın mali kanallarını çeşitlendirmek hem de vatandaşlara alternatif yatırım olanakları sunmayı amaçladıklarını ifade etti.


Artık vatandaşların SOCAR'ın gelirlerinden doğrudan pay elde etmesinin mümkün olacağını söyleyen Abdullayev, "20 Eylül'den itibaren toplam değeri 100 milyon dolar olan 100 bin adet SOCAR tahvilini satışa çıkartacağız....