03 / 05 / 2024

Söğütlü köyü muhtarı Adnan Türkben

Söğütlü köyü muhtarı Adnan Türkben

Bayburt merkeze bağlı Söğütlü köyünde bulunan ve bakımsızlık nedeniyle yıkılmaya başlayan 300 yıllık kilisenin aslına uygun onarılarak inanç turizmine kazandırılması isteniyor. Adnan Türkben, "Kilisenin orijinal halini bozmadık'' dedi.

Kadıköylüler: Söğütlüçeşme AVM-Gar projesi 'kazanım' değil, rant projesidir!

Bazı Kadıköy sakinleri Söğütlüçeşme'de hayata geçirilen Söğütlüçeşme AVM-Gar projesine karşı ‘kazanım’ değil, kent suçudur, rant projesidir" diyerek tepki gösterdi.

Batman Kesmeköprü Köyü sakinleri kira ve çadırdan kurtuluyor!

5 sene önce Prof. Dr. Veysel Eroğlu-Ilısu Baraj Gölü altında kalan Kesmeköprü Köyü’nün yeni yerleşim alanında ilk konut yükseldi. 124 Haneli Kesmeköprü Köy Muhtarı İdris Dezen; "6 ay gibi kısa bir zamanda 165 dönümlük alana 124 konut inşa edileceğini söyledi.

1 dolar bugün ne kadar? 26 Eylül Salı dolar/TL kuru kaç TL? Kıyıda köşede doları olan baksın!

26 Eylül Salı dolar/TL kuru araştırılıyor. Dolar/TL kuru haftanın ikinci işlem gününe sakin başladı. Peki 1 dolar bugün ne kadar? 26 Eylül Salı dolar/TL kuru kaç TL? Kıyıda köşede doları olan baksın!

Rusya'daki kriz buğday fiyatlarını resmen uçurdu! Buğday, arpa, mısır kaç TL'ye yükseldi? Çiftçiler dikkat! 

Dünyanın en büyük tahıl ihracatçılarından biri olan Rusya'da hafta sonu yaşanan Wagner krizinin ardından buğday fiyatları resmen uçtu. Peki borsalarda buğday, arpa, mısır kaç TL'ye yükseldi? İşte 26 Haziran 2023 fiyat listesi...

Akfen GYO'dan Söğütlüçeşme, Yalıkavak, Kıyıkışlacık'a 3 yeni proje! 170 milyon dolarlık yatırım! 

Akfen GYO Kadıköy Söğütlüçeşme, Bodrum Yalıkavak ve Kıyıkışlacık’ta yer alan 3 yeni projeyi 2026'ya kadar bitirmeyi planlıyor. İşte ayrıntılar... 

A101’de araç tipi el süpürgesi 150 TL’ye, ayran sürahisi 40 TL’ye, yüz temizleme köpüğü 30 liraya düştü!

A101’e hafta sonuna özel çılgın indirimler geldi. A101'de 3 Haziran’da araç tipi el süpürgesi 150 TL’ye, ayran sürahisi 40 TL’ye, yüz temizleme köpüğü 30 liraya düştü. İşte A101 Market 3 Haziran Cumartesi fiyat listesi...

Birleşik Kamu-İş açıkladı: Açlık sınırı 11 bin 810 TL'ye, yoksulluk sınırı 31 bin 152 TL'ye yükseldi! 

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'nun açlık-yoksulluk sınırı araştırmasının Mayıs 2023 verilerine göre, açlık sınırı 11 bin 810 TL'ye, yoksulluk sınırı ise 31 bin 152 TL'ye yükseldi. İşte kalem kalem hesaplanan o rakamlar...

Kıyıda köşede eurosu olanlar baksın! Euro bugün ne kadar oldu? 15 Mayıs 2023 Euro/TL kuru

Seçim sonrası döviz kurlarındaki hareketlilik devam ediyor. Euro kuru güne yükselişle başladı. Kıyıda köşede eurosu olanlar baksın! Euro bugün ne kadar oldu? 15 Mayıs 2023 Euro/TL kuru.

Euro tam 30 TL olacak! Bu tarihi görenler dövizciye akın edecek! Kıyıda köşede 1 eurosu bile olanlar hemen bakın

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, euronun 30 TL olacağını söyleyerek tarih verdi. Kıyıda köşede 1 eurosu bile olanlar hemen bakın.

Çiftçiler müjde! Serbest piyasada fındık 62 TL'ye yükseldi! Yükseliş sürecek mi? İl il fındık fiyatları ne kadar?

Fındık üreticisi 2023 fındık fiyatlarını merak ediyor. Serbest piyasada fındık 62 TL'ye yükseldi. Peki, fındıkta yükseliş sürecek mi? İllerde fındık fiyatları ne kadar?

Gram altında asıl rekor şimdi belli oldu! O gün yeni zirve gelecek! 1.150 TL yanında sönük kalacak! Hemen bakın!

Gram altın, yeni yılın ilk işlem gününde de yukarı yönlü hamlelerine devam ediyor. Gram altın ne kadar olacak? sorusu araştırılırken, rekor rakam belli oldu.  O gün yeni zirve gelecek! 1150 TL yanında sönük kalacak! Hemen bakın!

20 TL'ye dayanan euro önümüzdeki günlerde resmen böyle olacak! Kıyıda köşede 1 eurosu olanlar hemen bakın!

Euro, ABD doları karşısında hızla yükselmeye devam ediyor. Euronun ne kadar olacağı ise merak konusu olmaya devam ederken 20 TL'ye dayanan euronun önümüzdeki günlerde nasıl olacağı resmen belli oldu. Kıyıda köşede 1 eurosu olanlar hemen bakın!

'TL'deki hızlı değer kaybının sürmesi büyük bir risk'

Türk lirasındaki geder kaybının cari açık özellikle de kısa vadeli borçların ödenmesi açısından büyük bir risk oluşturduğunu belirten EBRD Başekonomisti Roger Kelly, kısa vadeli dış borcunu 180 milyar dolar olduğunu MB'nin rezervinin ise 15 milyar dolar olduğuna dikkat çekti.

Söğütlü köyü muhtarı Adnan Türkben Haberi

Söğütlü köyü muhtarı Adnan Türkben

Söğütlü köyü muhtarı Adnan Türkben, yaptığı açıklamada, köy halkı olarak atıl ve bakımsızlık nedeniyle yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan tarihi kilisenin restore edilerek turizme kazandırılmasını beklediklerini söyledi. Bayburt'un köklü tarihi geçmişi nedeniyle tarihi ve kültürel varlıklar bakımından oldukça zengin bir il olduğunu belirten Türkben, "Önceki yıllarda köyümüze kiliseyi ziyaret için çok sayıda turist gelirdi. Şimdi ise kilise tahrip olduğundan dolayı aıtık turistler de gelmiyor. Kilisenin restorasyonunun yapılmasını istiyoruz" dedi. Türkben, kilisenin 300 yıllık tarihi geçmişe sahip olduğunu anlatarak, bugüne kadar köylülerce korunduğunu, artık koruyamayacakları bir duruma geldiğini kaydetti. 


Geçmiş yıllarda ambar ve samanlık olarak da kullanıldı!

Köy halkı olarak kiliseyi önceki yıllarda camiye dönüştürmek istediklerini ama sonra bu fikirlerinden vazgeçtiklerini dile getiren Türkben, "Kilisenin orijinal halini bozmadık. 


Sadece doğu kısmında bir kapı...