02 / 05 / 2024

Sokak Otopark

Sokak Otopark

Tüketiciyi Koruma Derneği, belediyenin sokak otoparklarını mahkeme kararıyla iptal ettirdi. Karar diğer kentler için de örnek taşıyor

İzmit'teki o otopark devredildi!

İzmit Belediyesi Encümeni toplandı. Encümene İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Cem Güler öncülük etti. Karabaş Mahallesi Hafız Selim Efendi Sokak 1044 Ada 111 nolu parseldeki otopark encümen onayıyla devredildi…

Küçükçekmece Anadolu Sokak Zeminaltı Otoparkı imar planı askıda!

Küçükçekmece İlçesi, Anadolu Sokak Zeminaltı Otopark Projesine ilişkin itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı askıya çıkarıldı...

Sultanmurat Pazar Kompleksi ve Otoparkı hizmete açıldı!

Küçükçekmece Sultanmurat Mahallesi Anadolu Sokak’ta hayata geçirilen Pazar Kompleksi ve Otoparkı Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve ilçe protokolünün katılımıyla açıldı.

Ümraniye'de zemin altı otopark projesi için acele kamulaştırma!

Ümraniye'de "Gaffarefendi Sokak Zemin Altı Otopark Projesi” kapsamında bazı gayrimenkuller için acele kamulaştırma kararı alındı..

Güngören katlı otopark imar planı askıda!

İstanbul Güngören İlçesi, Kasım Sokak, Yol Katlı Otopark Alanına Alınmasına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı...

Kırklareli Karacaibrahim'e yeni yol ve otopark yapıldı!

Kırklareli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz günlerde Karacaibrahim mahallesinde başlatılan sokak yenileme çalışmaları tamamlanarak, 4 bin 770 metrekarelik yol ve kaldırım ile birlikte 100 araçlık otopark vatandaşların hizmetine açıldı.

Adana'ya çok katlı otopark inşa edilecek!

Adana Büyükşehir Belediyesi ile Seyhan Belediyesi, Çınarlı Mahallesi 61012 Sokak ile 61011 Sokak arasında bulunan yaklaşık 1250 metrekare alana çok katlı otopark yapmak için anlaştı.

İzmir Bayraklı'da otopark projesi tamamlandı!

Bayraklı’da vatandaşların araçlarını kapılarının önüne rahat bir şekilde park edebilmesi için Adalet Mahallesi 1594/1 sokak üzerinde başlatılan otopark projesini tamamladı. 66 araçlık otoparktan vatandaşlar ücretsiz yararlanacak.

İzmit Bayraklı Adalet Mahallesi'nde otopark yapılacak!

Bayraklı’da Adalet Mahallesi 1594/1 sokak üzerinde 66 aracın park edebileceği otopark yapımı için düğmeye basıldı. Bayraklı Belediyesi, Haydar Aliyev Caddesi ve Manas Bulvarı’na yakın bir bölgede otopark çalışmalarına başladı.

İzmir Bayraklı'ya yeni otopark!

Bayraklı'da Adalet Mahallesi 1594/1 sokak üzerinde 66 aracın park edebileceği otopark yapımı için düğmeye basıldı. İş merkezleri ve sitelerin yoğun olduğu bölgede başlayan çalışma yaklaşık 60 gün sürecek.

Sultangazi otopark yapım işi ihalesi 8 Eylül'de!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan Sultangazi'de 2106. Sokak Yanı Zeminaltı Otopark İnşaatı yapım işi ihalesi 8 Eylül günü saat 11:30'da gerçekleşecek.

İstanbul‘a çılgın otopark projesi! Apartpark!

İstanbul sokaklarındaki yol üstü parklanmanın önüne geçilecek. Apart Park Projesi 5 ilçede başlıyor. Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa, Eyüp, Sancaktepe ve Kağıthane’de yapılacak apart parklarda sokak sakinlerine otopark hissesi verilmesi planlanıyor.

Kadir Topbaş: Sokak arası parklanmayı bina satın alarak çözeceğiz!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, sokak aralarındaki araçların parklanma sorununa son vereceklerini söyledi. Topbaş, “Sokak aralarındaki parklanmaları önlemek için 1 - 2 bina satın alıp onlara özel otopark yapacağız." dedi...

Sokak Otopark Haberi

Sokak Otopark

Burdur Tüketiciyi Koruma Derneği (BURTÜKODER), sokak ve caddelerin kenarında belediyenin ücretli otopark uygulamasını yargıya taşıdı. 


Mahkeme de talebi haklı bularak bu uygulamayı iptal etti. Ayrıca mahkeme, sokak otoparklarına ücret ödeyen yurttaşların paralarının geri ödenmesi yönünde karar aldı. Dernek Başkanı Kemal Arslan, “Sadece Burdur’da değil tüm ülkemizde belediyelerin sergilediği otopark zulmünün durdurulmasını sağlayacak bir hukuk zaferi kazanılmıştır. Bu zafer tüm hizmetleri paraya çevirmeyi alışkanlık haline getirmiş, yurttaşlardan adeta haraç alan anlayış sahiplerini durduracak bir kazanımdır. Belediye bu kararı 30 gün içinde uygulamak zorundadır” diye...