07 / 05 / 2024

söke sosyal konut 2017

söke sosyal konut 2017

Söke Belediyesi’ne ait bugün üzerinde hayvan pazarı ve seranın bulunduğu arazide yapılması planlanan sosyal konut projesi ile özellikle dar gelirli vatandaşların ev sahibi olabilmesi hedefleniyor.

100 metrekare bir evin maliyeti 1.6 milyon TL: KKM'ye ödenen parayla 972 bin sosyal konut yapılabilirdi!

Kur Korumalı Mevduat'ın Hazine ve Merkez Bankası'na 2 yıllık maliyeti 48 milyar dolar oldu. Şehir Plancısı (Phd), Dr. Buğra Gökce, bu parayla 972 bin sosyal konut yapılabileceğini söyledi. İşte Gökce'nin o paylaşımı...    

Ekrem İmamoğlu 'Sabit taksitle sosyal konut ürettik' dedi, vatandaştan yorum geldi: 'Darısı TOKİ mağdurlarının başına'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı paylaşımda asgari ücretin altında ve sabit taksitle sosyal konut ürettiklerini söyledi. Paylaşıma TOKİ mağdurlarından da yorum gecikmedi...

Türkiye'de daha fazla sosyal konut nasıl yapılabilir? İşte 7 maddede konut sorununa çözüm!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen barınma krizi gün geçtikçe daha da derinleşiyor. Konut krizi, sosyal konut üretimi ile çözülebilir. Peki Türkiye'de daha fazla sosyal konut nasıl yapılabilir?

TOKİ 100 bin sosyal konut mağdurlarından Murat Kurum'a tepki: Maliyet dar gelirliye kalıyor, davamızdan vazgeçmeyeceğiz!

TOKİ tarafından 2019'da başlatılan “100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi” mağdurları, sorunların çözülmesini ve evlerine kavuşmayı talep ediyor. Mağdurlar, dönemin Bakanı Murat Kurum’un verdiği sözü hatırlattı ve davalarından vazgeçmeyeceklerini söyledi. 

Bu ilde yaşayanlara sosyal konut müjdesi!

Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman'da yaşayan vatandaşlara sosyal konut müjdesi verdi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Vali Canalp, söz konusu projenin lansmanını kısa bir süre sonra yapacaklarını söyledi.

Milyonları ilgilendiren karar resmen açıklandı! Konut arzı artırılacak, sosyal konut projeleri geliştirilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında "2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı" yer aldı. Yayımlanan programda konut arzının artırılması ve sosyal konut projelerinin geliştirilmesiyle ilgili maddeler de yer aldı.

TOKİ, 5 senede 500 bin sosyal konut yapacak: 12. Kalkınma Planı'yla dar gelirlilere, kadınlara, gençlere müjde!

12. Kalkınma Planı çerçevesinde şehirlerdeki barınma sorununa sağlıklı çözümler üretilebilmesi amacıyla, dar gelirlilere, kadınlara, engellilere ve gençlere ilişkin toplu konut uygulamaları sürdürülecek. Ayrıca TOKİ 5 senede 500 bin sosyal konut inşa edecek. İşte detaylar...

Avrupa'da evsiz sayısı katlanıyor! Daha fazla sosyal konut ve uzun vadeli çözüm gerekiyor! 

Fransa, İngiltere, Almanya ve Belçika başta olacak şekilde Avrupa'nın pek çok ülkesinde artan yaşam maliyetlerinin yol açtığı "uygun fiyatlı konut sıkıntısı" ve "sosyal konut eksikliği" sebebiyle sokaklarda yaşamak zorunda kalanların sayısı her geçen gün katlanıyor. 

TOKİ 2022 sosyal konut başvuruları 7,5 milyonu geçti!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ projeleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada  Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi için 7,5 milyonu aşkın bir başvuru geldiğini söyledi.

TOKİ sosyal konut projelerine 7.2 milyon kişi başvurdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal konut projesiyle ilgili yaptığı açıklamada projelere şimdiye kadar 7,2 milyon kişinin başvurduğu söyledi.

TOKİ 2022 sosyal konut başvuru süresi uzatılacak mı? Bakan Kurum açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ 2022 sosyal konut başvuru süresinin uzatılıp uzatılmayacağını açıkladı. Peki TOKİ 2022 sosyal konut başvuru süresi uzatılacak mı? İşte merak edilen sorunun yanıtı...

TOKİ 2022 sosyal konut başvuru sayısı 5 milyonu geçti!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada TOKİ'nin 2022 sosyal konut projeleri için yapılan başvuruların 5 milyonu aştığını söyledi.

TOKİ kura çekimi tarihi belli oldu mu? TOKİ sosyal konut kura çekimi ne zaman yapılacak?

TOKİ kura çekimine dair detaylar merakla araştırılmaktadır. Vatandaşlar TOKİ sosyal konut kura çekimi ne zaman yapılacak? sorusunu sıklıkla sormaktadır.

söke sosyal konut 2017 Haberi

söke sosyal konut 2017

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran’dan sosyal konut projesi müjdesi geldi. Söke Belediyesi’ne ait bugün üzerinde hayvan pazarı ve seranın bulunduğu arazide yapılması planlanan sosyal konut projesi ile özellikle dar gelirli vatandaşların ev sahibi olabilmesi hedefleniyor. Proje ile ilgili yapılan çalışmalar kapsamında toplam 262 konutun yer alacağı projenin 124’ü sosyal konutlardan, kalan 138 adeti ise yüz metrekare üzeri toplu konutlardan oluşacak. Cumhuriyet Mahallesi 719 ada 677 ve 679 no.lu parsellerde kat karşılığı yöntemiyle değerlendirilmesi ve konuyla ilgili çalışmaların yapılabilmesi için belediye encümenine yetki verilmesi konusu Söke Belediye Meclisi’nin Eylül ayı olağan toplantısında gündeme geldi.


Proje ile ilgili bilgi veren Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; “Sosyal konut yaratmak amacındayız. Ancak beleyenin kendi gücü yok. Bu alanda hem sosyal konut üretmek, hem de...